Wednesday, February 26

LOMOGRAPHY

Wednesday, February 26
Lomography, ooit van gehoord? Waar denk je aan bij het woord 'Lomography'? Ik had tot een paar maanden geleden geen idee wat Lomography inhield. Ik was wel zover gekomen dat het iets van 'Photography' was, maar verder... Dus, wat is Lomography nou eigenlijk? Lomography is een community van mensen over de hele wereld die bezig zijn met analoge fotografie, en daar komen hele mooie foto's uit voort.

Om een voorbeeld te geven, al die mooie instagram effecten op je telefoon komen echt tot leven op een foto die gemaakt is door een Lomography camera. De foto's die je maakt staan op een rolletje en kan je dus pas zien als je ze af laat drukken, het kan dus ook helemaal mis gaan. En dat is nou juist het leuke aan analoge fotografie. Je kan er van alles mee uitproberen, en je waant je als je de foto's later terug kijkt echt in een film. Afgelopen zomer heb ik met een vriendin een cursus gedaan bij de Lomography winkel in Amsterdam. Voor €15,- kreeg je een rolletje (daar kan je 12 of 16 foto's op maken, hangt af hoe je de camera instelt) alles werd aan je uitgelegd en je kon na een paar weken de negatieven en de foto's op een cd'tje ophalen. Je kan een camera lenen, of als je er zelf een hebt zoals mijn vriendin heeft dan kan je ook daar mee fotograferen

Alle kleuren zijn doffer of juist helderder, altijd is het weer een verrassing. Zoals op de foto hierboven. Dit is de eerste foto die ik maakte later zag ik nog een mooiere plek om een foto te maken van de westertoren maar deze is ook best gelukt en omdat er iets mis is gegaan toen ik het rolletje eruit haalde, is er een lichtvlek ontstaan. Het meisje van de cursus vertelde me dat het best bijzonder was dat de lichtvlek zo recht was geworden en eigenlijk ben ik er best trots op.


De camera waarmee je fotografeert heet de Diana F+ en heeft de look van zo'n echte mooie hipster-vintage camera wat ik persoonlijk erg leuk vind. Hij is niet groot weegt heel weinig, en kan ook niet zo makkelijk kapot. Het is erg handig dat je hem overal mee naartoe kan nemen. De camera die ik leende was een witte met een landkaart erop. En hoe hipster is die gouden camera! teveel hipster gezegd. Ik ben nu al helemaal verliefd en zou ze alleen al kunnen kopen als accessoire.
Bij Lomography gelden 10 regels:

Regel #1: Neem je camera overal mee naar toe
-Zoals Lomography zegt: 'Wist je dat de beste foto's ontstaan uit spontane, impulsieve situaties en dat vele nooit genomen zijn omdat er geen camera in de buurt was?'
Regel #2: Gebruik hem overal, dag en nacht
Regel #3: Lomography is geen stoorzender, het is juist een deel van je leven.
-Zoals Lomography zegt: 'Je werkt met de camera, je drinkt met de camera, je slaapt met de camera.'
Regel #4: Schiet vanuit de heup; vanuit een laag of juist hoog perspectief

Regel #5: Schiet je onderwerpen van heel dichtbij
Regel #6: Denk niet te veel na
Regel #7: Wees snel
Regel #8: Je hoeft van tevoren niet te weten wat je vast legt ...
Regel #9: En daarna ook niet
-Het blijft altijd een verrassing wat de uiteindelijke foto's zijn.


Regel #10:Neem de regels niet al te serieus
Op de foto hieronder zie je als je goed kijkt de grachten maar tegelijkertijd ook een lantaarnpaal. Dit komt omdat ik 2 foto's over elkaar heen heb genomen. (Als je een nieuwe foto wilt maken moet je aan een hendeltje duwen en dat had ik hier dus niet gedaan) Dit heb ik expres zo gedaan, dus het was geen ongelukje, haha. Met lomography kan je dus ook heel veel effecten creëren tijdens het fotograferen. Heb een foto met een heel leuk effect niet kunnen vinden, dus die houd je nog van me tegoed.


Wat vindt jij van Lomography, van mijn foto's en zou je zelf ook zo'n cursus doen?

Liefs,
Naomi
Collage van fotocamera's : Lomography
Informatie: Lomography

11 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik hou van lomography!! De Diana F+ Of LC-A staat al heeeeel lang op mijn verlanglijstje haha :-D Mooie foto's heb je gemaakt!

  ♥ Saskia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel voor je reactie! Bij mij staan ze ook al zooo lang op mijn wishlist, alleen is een spiegelreflex camera voor nu wel even genoeg :)

   Delete
 2. Ik vind lomography geweldig! Heb helaas geen lomo camera, maar die shizzle is helemaal niet zo duur, dus ik denk dat ik er volgende maand eentje ga kopen. :)

  Je foto's zien er erg leuk uit. :)

  ReplyDelete
 3. Ik ben al enkele jaren zot van Lomografie. Al zou ik tegenwoordig wat vaker mijn fisheye lomo moeten bovenhalen... Het is al zo lang geleden. Als ik je blogpost zo lees, krijg ik er weer zin in :) X Eline

  ReplyDelete
  Replies
  1. Een fisheye lomo? Daar had ik nog niet over gehoord. Klinkt heeel erg leuk :)

   Delete
 4. Nog een reactie van mij, haha maar dit is een fijne post, ik heb zelf de diana mini alleen heb ik er nog niet zulke mooie foto's uit kunnen krijgen. misschien is een F+ beter voor de mooie effecten, jou foto's zijn heel mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik denk dat het vooral ligt aan de cursus. (Ik wil geen reclame maken ofzo) Maar ik kreeg heel goed uitgelegd hoe ik bepaalde effecten kan bereiken. Misschien kan ik nog wel een post maken hoe je alles precies doet :) Het is alleen dat ik er zelf geen heb.

   Delete
  2. Ooh ik ben wel benieuwd naar hoe je die allemaal precies doet! want ik heb een paar analoge camera's! denk je dan dat je perse een diana nodig hebt?

   Delete
  3. Ik zou echt niet weten of je perse een diana nodig hebt. Laat ik het zo zeggen, ik en analoge camera's zijn kennissen van elkaar. Ik vind het echt geweldig, maar zoveel weet ik er niet van. Maar met de diana mini moet het prima kunnen! (er stond al in de eerdere reacties dat je die hebt)

   Delete
 5. Hi!
  Ik wil ook graag zo een cursus doen, maar ik heb wat vragen waar ik geen antwoord op kan vinden zou jij me kunnen helpen. Ik wil samen met wat vriendinnen maar we kunnen nergens vinden of je moet reserveren of inschrijven voor zo een cursus en op welke dagen dat kan.

  Ik vind je blog SUPER leuk en lees hem heel graag!

  Doei!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat een SUPER leuke reactie! Ik vind het altijd super leuk om te weten dat iemand mijn blog leest, en al helemaal als ze zelfs een half jaar terug lezen ;).

   De workshops verschillen per maand; het beste is om deze pagina in de gaten te houden.
   Algemeen van Amsterdam: http://www.lomography.nl/more/stores/amsterdam
   En nu staat ook al deze pagina erop, ik ga ervan uit dat ze elke keer aan het einde of begin van de maand een overzicht online zetten met alle workshops en data!
   Workshops september: http://www.lomography.nl/magazine/events/2014/08/15/store-amsterdam-workshops-september-2014

   Dit staat er ook nog;
   ´´Meedoen kost 20 euro, daarvoor krijg je een leencamera, een rolletje film, filmontwikkeling in ons lab (incl scans en afdrukken) en een 10% kortingsbon voor je volgende aankoop in de Lomography Embassy Store Amsterdam. Stuur een mailtje naar store.amsterdam@lomography.com of bel ons even (020-3700092) om een plekje te reserveren voor deze workshop.´´

   Liefs,

   Delete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio