Wednesday, March 5

HET WONDER VAN HET JAAR

Wednesday, March 5

Vandaag weer een 'Personal' post, ik hoor je al denken 'alweeeer' (post van maandag) maar geloof me, deze keer is het anders. Dit is namelijk een Tips/Personal post.

Ja, je bent niet de enige die te laat op school komt. Vroeger was ik soms te laat en vaak altijd moest ik me zo haasten dat ik kapot was in het eerste lesuur. Maar dat is bij mij nu voorbij. Terwijl iedereen half slapend de klas in stapt ben ik te hieper (ben ik sowieso al) en erg opgewekt. Sinds het nieuwe jaar ben ik op wonderbaarlijke wijze elke dag op tijd op school. En dan bedoel ik ook elke dag. En dan heb ik ook nog rustig aan gedaan.  Geloof me, dat is een groot wonder. Hier mijn tips & tricks ( + wat motivatie), Enjoy!


Dit zijn alle tips die gelden voor mij. Probeer het uit en kijk of het werkt voor jou!

Avond voor 'schooldag'


Een goed begin is het halve werk
Ik ben van mezelf een enorme kluns. Het komt vaak voor dat iemand zegt: 'Wow, Naomi je hebt vandaag nog niks omgegooid/vergeten, etc' En vlak daarna gooi ik dan iets om of dergelijke. Zo ook vergat ik vaak mijn boeken/agenda/mijn brood (vandaag weer, ehh) en een van de beste tips is dan ook:
1. Pak je boeken de avond van te voren in, dat bespaart je een hoop tijd! (Het zelfde geld voor make-up klaarleggen of handschoenen en (fiets)sleutels klaarleggen, het is vervelend als je daar naar moet zoeken)

Ik ben ook hopeloos in douchen. Elke keer denk ik van: 'Kom op, Naomi, nu douche je een keer in 10 minuten' en als ik er dan eenmaal onder sta dan vergeet ik de tijd (ik vind douchen meestal niet zo leuk, totdat ik onder de douche sta) en dan is zo weer een half uur voorbij. Tip 2:
2. Douche de avond van te voren (Bespaart je in een ochtend minstens 5 minuten)
Heb jij ook dat probleem dat je in de ochtend voor je kast staat en geen idee hebt wat je aan moet? Nee, de beste oplossing is niet altijd kleren kopen, maar experimenteren! Tip 3:
 3. Als je er tijd voor hebt kan je in de avond ervoor 3 of 4 setjes maken die je normaal misschien nooit zou dragen en leg de twee beste klaar. (Of gewoon de allerleukste natuurlijk) Zo voorkom je dat je toch weer geen zin hebt in een outfit de volgende ochtend en dan alsnog weer een half uur naar je kast zit te staren. 

En last but not least, maak lijstjes voor de volgende dag. Het klinkt misschien raar, maar als je de dag begint (of probeert te slapen) terwijl alles in je hoofd nog rondgaat kan je je niet goed concentreren (/slapen) dus dan werkt het beter als je alles even op een rijtje hebt.
4. Maak de avond ervoor een lijstje met alles wat je de volgende dag moet doen (Eventueel kan je die de volgende ochtend in je 'Vrije tijd' (leg ik zo nog uit) nog aanpassen)

Voordat je alles gaat uitvoeren, bedenk dan even hoelang je voor alles nodig hebt. Bijvoorbeeld: 5 min voor aankleden, 15 minuten voor make-up, 5 minuten om brood te maken voor school, half uur om te fietsen naar school en probeer die tijd zoveel mogelijk te beperken. Dus niet een half uur aan je make-up zitten terwijl je dat eigenlijk ook best in een kwartiertje kan doen. Zo kan je precies uitrekenen wanneer je ongeveer je wekker zet. Zorg ook dat je minstens een kwartier hebt waarin je niks plant.

De ochtend

Oke, je bent er helemaal klaar voor, je wekker is gezet en je gaat slapen. Wat nu?

Wat ik altijd deed is opstaan op mijn mobiel pakken en daar op kijken en dan uiteindelijk de tijd vergeten.
Tip 1 is dan ook.
1. IMPORTANT: Beloon jezelf later met je telefoon en doe alle belangrijke dingen eerst.
Kom op, verslaafd zijn aan je telefoon is niet bepaald heel goed. You can do this! Ik deed alles ook steeds in een andere volgorde, en alles ging maar mis.
2. Maak een soort schema in je hoofd van alles wat je moet doen. Wat ik altijd doe is dat ik eerst me aankleed dan doe ik mijn make-up, dan maak ik mijn brood en dan pas ontbijt ik...


Vrije tijd
Als je alles goed hebt gedaan en gepland dan houd je minstens een kwartier over over. En ja, geniet ervan. Ik besteed de tijd meestal met extra lang ontbijten, blogs lezen en uiteindelijk ben ik minsten vijf minuten voor de bel op school. Af en toe pas ik mijn to-do list nog aan, en als ik een keertje geen tijd had de vorige ochten heb ik dus nog een half uur extra om te douchen of mijn tas in te pakken. Ik heb een half uur 'vrije tijd' en sta om vijf voor 7 op. Ik moet uiterlijk om kwart over 8 weg van huis. Maar ik heb dan ook een school die lekker dichtbij is. Ik moet ruim 10 minuten fietsen en dan ben ik er al. Ik weet dat het meestal anders is, maar ik hoop dat je toch wat aan de tips hebt.

Het klinkt allemaal teveel werk, maar na een week wen je er aan en het zit bij mij nu allemaal in mijn vaste systeem.
Enne, een keertje te laat komen is nooit erg, maar beter een kwartier te laat komen dan 5 minuten (Dan heb je er tenminste nog wat aan :)Hier nog wat motivatiequotes of plaatjes!

Hebben jullie interesse in mijn instagram foto's? Zoja, dan kan ik mijn account openbaar maken of een nieuw account aanmaken. Ik wil graag jullie mening! Ik zet het sowieso nog in een poll. Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie reacties!!Liefs,
Naomi

14 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Dit zijn echt handige tips! Ik kom weinig te laat op school, maar vaak ben ik net op tijd (nadat ik heel hard heb zitten rennen, en dus hijgend aan kom) Dus deze tips kan ik wel gebruiken

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat had ik precies ook altijd, maar nu dus niet meer. Fijn dat je er wat aan hebt!

   Delete
 2. Goeie tips! Ik bereid 's avonds ook altijd alles voor zodat ik de volgende ochtend rustig aan kan doen! :) x

  ReplyDelete
 3. Goede tips! Ik leg sinds een tijdje mijn outfit s'avonds ook altijd al klaar en het scheelt echt veel tijd.!

  ReplyDelete
 4. Heb je die 2 foto's van jezelf genomen bij het meertje? Ik herken het een beetje (ik bedoel met het meertje de toolenburgse plas. Ik noem het altijd het meertje haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee, die foto's zijn een tijdje geleden door mijn moeder gemaakt (toen mijn camera nog niet weg was) in het Amsterdamse bos!
   xoxo

   Delete
 5. leuk om te lezen en handige tips.! zelf loop ik ook altijd met to do lijstjes rond xx

  ReplyDelete
 6. Ahhh dit is zo'n fijne post!
  Ik doe veel zelf al, maar dit werkt toch wel motiverend om alles weer op te pakken (:

  Kusjeees

  ReplyDelete
 7. Leuk artikel!!! Haha ik zie datje ook Latijn hebt?! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja! En Grieks, maar dat is echt verschrikkeljk. Volgend jaar ga ik alleen door met Latijn. :)

   Delete
 8. hele handige tips zijn dit! in ieder geval succes met niet te laat komen op school haha ik ben meestal wel altijd 10 minuten overal op tijd of een halfuur te vroeg haha, liefs x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, dankjewel! Vroeger stond ik er om bekend dat ik altijd 10 minuten te laat was, dus spraken mensen altijd 10 minuten vroeger af. :$ Daar wilde ik wel eens vanaf :)

   Delete
 9. Dit zijn echt handige tips meid!

  ReplyDelete
 10. Hele handige tips, ik leg ook altijd mijn kleding alvast klaar. Scheelt heel veel tijd haha :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio