Friday, April 25

KONINGSDAG | TIPS

Friday, April 25
Morgen vieren we Koningsdag! Nog steeds raar dat het geen Koninginnedag heet, Koningsdag staat zelfs nog niet eens in het woordenboek van blogger. Maar het is dus al morgen, (de tijd gaat sneeelll...) en natuurlijk heb je dan weer wat tips nodig, of als je last minute nog iets moet verzinnen kunnen deze tips wel handig zijn. Wat kan je doen op koningsdag, en wat is het beste wat je kan doen als je op de vrijmarkt staat?


TIPS VOOR WAT JE KAN DOEN

TIP 1 

Je eigen rommelmarkt
Heel bekend natuurlijk, leg een kleedje op de grond, zoek alle leuke prulletjes, spulletjes en troep (liever niet) bij elkaar en leg ze op een kleedje. Simpel! Toch? Zie tip 4 & 5.

TIP 2 

Talent
Gebruik je talent, als je goed een instrument bespeeld, danst of als je heel goed bent in iets anders dan kan je dat makkelijk gebruiken! Hoedje op de straat omgekeerd zetten, een bordje erbij, en je bent klaar

TIP 3

Speel voor wc'tje
Oke, rare naam. Woon je ergens waar heel veel mensen langskomen? Heb je een wc op de begane grond zonder dat iedere dronken persoon alles omverloopt? Dan kan je nog goud geld verdienen. Houd alles goed schoon tussendoor (het minpunt) en zorg voor een groot bord zodat iedereen weet dat daar een wc is. Als je je goed voorbereid kan je bijvoorbeeld nog met pijltjes die je dan op lantaarnpalen ophangt waar op staat wc. Meeste mensen vragen zo'n 1 euro voor de wc.

TIP 4

Eten
Wij (mijn moeder eigenlijk) hebben de afgelopen jaren cakjes gebakken en verkocht. Nou ja, eigenlijk hebben mijn broertje en zusje ze verkocht. Het werkt heel goed met kleine schattige kinderen die dan cakejes verkopen. Mijn andere broertje verkocht dan drinken, bijvoorbeeld blikjes cola, fanta, sprite en flesjes water. Oke, het kost veel geld om alles in te kopen, maar als je het slim doet dan maak je alsnog behoorlijk wat winst! Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een prijs van 2 euro, en dan later op de dag steeds meer zakken.

TIP 5

Beauty
Lak nagels in allerlei patroontjes of smink kinderen. Er zijn genoeg dingen die je kan doen, vlaggetjes, kroontjes, stipjes

TIPS VOOR VERKOPEN

TIP 6

Een goede voorbereiding.
Nou, dit punt is al een beetje verwaarloosd aangezien je nog maar één dag hebt, maar zelfs in één dag kom je behoorlijk ver. Weet wat de beste plekken zijn om te staan, en markeer die plek dan ook ruim van tevoren. Bedenk waar de meeste mensen langskomen. Ga dan ook vroeg in de ochtend (6 uur?, en als je echt in een stad bent zoals Amsterdam kan 5 uur nog laat zijn) er staan, je hebt genoeg tijd om alles uit te stallen. Ik ben echt zo'n typisch geval van, ooh morgen is het koninginnedag (sorry koning) en ik wil eigenlijk nog dit en dit en dit en dat doen. Het is vaak voorgekomen dat mijn vader op het laatste moment nog heel veel dingen voor me moest doen. EN KIJK HET WEERBERICHT ;)

TIP 7

Je stand zelf
Zorg dat het er allemaal mooi uitziet en wees slim, goedkoopste dingen vooraan en zet je leuke dingen ook niet allemaal gelijk neer, bewaar wat. Straks is alles weg en heb je niks meer om publiek te trekken. Neem ook alvast wat kleingeld mee, zodat je geld hebt om te wisselen. Zorg ook voor iemand, je vader, moeder, een vriendin waarmee je het samen kan doen, en ook dat je dan ook weer even weg kan zodat hij of zij op je stand kan passen.

euros


TIPS VOOR KOPEN

TIP 8 

Lijst & onderhandelen
Maak een lijst met spullen die je echt nodig hebt,(of die je graag wil natuurlijk) zo voorkom je dat je hele rare dingen koopt die je echt niet nodig hebt. Maar een echte onverwachte superleuke vondst doen is natuurlijk geweldig :). Onderhandelen is ook iets wat je echt moet doen. Geen zorgen, de eerste keer lijkt het misschien moeilijk maar als je er echt in zit dan gaat het steeds beter. Ga net onder het bedrag zitten dan dat je ervoor over hebt, grote kans dat de verkoper akkoord gaat of het bedrag zegt wat je er precies voorover hebt.

TIP 9 

Vroeg & bundelen
Ga vroeg, dan zijn de meeste leuke dingen er nog! Maar als je wat later in de middag gaat dan is alles natuurlijk wel goedkoper. Als je nou net dat ene kraampje hebt gevonden waar je meerdere spullen koopt dan kan je vast een mooi prijsje voor al deze spullen samen regelen! Altijd proberen.

TIP 10

Budget lunchen
Ook nog leuk is dat er niet alleen spullen verkocht worden maar ook eten en drinken. Je kan dan lekker budget heel veel verschillende dingen proeven en eten. (Er zijn zelfs mensen met suikerspinkraampjes!) Leef je uit!
62165_420154468076593_2047813311_n


Zo. Dat waren al mijn tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt, 
wat ga jij doen op koningsdag?

Trouwens, als de vakantie voorbij is (daar wil ik niet eens aan denken) is het nog maar één maand tot zomervakantie!

Liefs,
Naomi

Bron foto's: google images

7 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Handige tips! Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, waarschijnlijk naar oranje pop in Nijmegen :)

  ReplyDelete
 2. Ik vind het altijd heel leuk om een rommelmarkt te bezoeken. Wat ik dit jaar ga doen, weet ik nog niet. Misschien ga ik wel gewoon heel de dag oranje tompoezen eten :)

  ReplyDelete
 3. Hele leuke tips! Leuk dat je ze op een rijtje zet. En wat heb je een mooie blog!

  ReplyDelete
 4. Wat een handig lijstje! 'Voor wc spelen' is eigenlijk wel heel slim haha!

  ReplyDelete
 5. Leuk artikel, goede tips! Veel plezier morgen! :)

  ReplyDelete
 6. Leuk artikel! Heb je een leuke Koningsdag gevierd^^? X

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio