Saturday, May 3

FRENCH WARDROBE SYSTEM (CHALLENGE?)

Saturday, May 3
Koop jij ook altijd veel te veel, of dingen die je totaal niet nodig hebt? Ik wel tenminste, en dat heb je vast wel gemerkt de afgelopen twee weken. De 'New in' posts waren niet meer te stoppen. Dus vond ik op internet een heel leuk concept tegen. (en kwam ik daarna allemaal leuke blogs tegen) Het heet 'French wardrobe system' omdat Franse meisjes/vrouwen altijd perfecte basics hebben en er bekend om staan dat ze er goed uitzien terwijl ze maar weinig per maand kopen. Wil je meer weten? Klik dan op lees meer.NUMBER 1: WHAT?

Franse vrouwen en meisjes zien er (meestal) goed uit, omdat ze dit systeem volgen (dat is wat ik las op internet, laten we het er op houden dat dit systeem gewoon uit Frankrijk komt.) Dit is een systeem dat er voor zorgt dat je altijd iets in je kast hebt hangen om er fashionable uit te zien. En maar 5 dingen kopen per 3 maanden, zo gaat dat sparen voor een macbook een stuk sneller ;).Het werkt zo:

NUMBER 2: THE BASICS

Omdat je dit concept moet volgen, moet je natuurlijk wel je basics in de kast hebben hangen.  (Deze moet je dus wel al in je kast hebben hangen voordat je begint, maar ik doe het ietsje anders) Deze lijst verschilt per persoon, dus dit is een soort basis basics lijst. (wauw, wat een woordcombinatie) Dus, wat is een basic garderobe/wardrobe, volgens mij?
Alles wat ik nog niet in mijn kast heb liggen is dikgedrukt.
Tops:
Zwart, grijs en wit (los) t-shirt
Zwarte, grijze en witte tanktop
T-shirt croptops
Witte/beige blouse 
Denim blouse
Zwarte jurk (Little black dress?)
Zwarte blazer
Zwart vest of zwarte trui

Trousers/skirts:
Zwarte broek
Een paar perfecte of goede jeans
Boyfriend jeans
Zwarte rok
Jeans short

Jackets:
Leren jasje
Trenchcoat
Winterjas (ik heb een nieuwe nodig!)

Shoes: (Moet nodig aangevuld worden)
Zwarte hakken
Enkellaarsjes 
Ballerinas/ Sneakers

Accessories: (Moet ook nodig aangevuld worden)
Gouden of zilveren horloge
Zwarte (leren) tas
Witte of beige of zwarte cluth
Tijdloze zonnebril

NUMBER 3: THE RULES

Koop 5 kledingstukken in één seizoen (3 maanden) die op dat moment in de mode zijn, omdat je er maar (ja ik vind het weinig) 5 mag kopen denk je hopelijk beter na over wat je koopt en voorkom je miskopen!
1. De stof en kwaliteit is belangrijker dan de kwantiteit. (Ander woord voor hoeveelheid)
2. Basics worden niet meegerekend (Basic t-shirtjes zijn altijd goed)
3. Accessoires worden niet meegerekend, behalve als ze meer kosten dan normaal.
4. Sokken en ondergoed worden niet meegerekend, de rest wel.
5. Schoenen worden meegerekend, behalve als ze uit elkaar vallen en echt vervangen moeten worden.


NUMBER 4: THE BEGINNING

Ik ga het dus uitproberen. Ik ben over het algemeen niet zo goed in dingen volhouden, maar ik hoop dat ik hierdoor eventjes anders naar kleding ga kijken en niet helemaal los ga in de (zomer)vakantie 'omdat het nu eenmaal vakantie is en ik al 4 weken niks heb gekocht.' Ga jij ook meedoen? Ik begin ieder geval vanaf juni en mag tot en met begin september 5 dingen kopen! Verder heb ik met mezelf afgesproken dat als er iets geweldigs onderweg voorbij komt (moet het ook echt echt echt geweldig zijn) dat ik dan misschien wel 6 dingen kan kopen, omdat ik het dan gewoon als een basic ga zien. Mijn planning wordt dus:
Juni, juli, Augustus
September, Oktober, November
December, Januari, Februari
Maart, April, Mei

Ik weet natuurlijk niet of ik het zolang volhoud (misschien niet eens het eerste seizoen, maar je moet zelf vertrouwen hebben!), maar het is het proberen waard. En ik moet nog heel veel basics inkopen dus ik kan sowieso de komende tijd meer dan 5 inkopen. Ik zag dus net dat die planning best wel in seizoenen is ingedeeld. Zomer, Herfst, Winter en Lente, haha

Dit soort posts zie je dus voorlopig niet zo vaak meer... (behalve als het basics zijn ;))
Gaan jullie ook mee doen?

Liefs,
Naomi

10 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik heb het ook een tijdje gedaan maar ik kan het helaas niet volhouden haha, heb er wel dingetjes van geleerd en geen een miskoop meer gedaan! Succes!

  ReplyDelete
 2. Leuke challenge, maar 5 dingen.. oeiii. Haha!

  ReplyDelete
 3. Leuke challenge! Ik heb hetzelfde probleem, maar ik denk de laatste tijd wel beter na. De eerste foto s echt heel leuk :)

  ReplyDelete
 4. Ben ontzettend benieuwd! Het scheelt in elk geval wel heel veel geld;) x

  ReplyDelete
 5. Erg handig om te proberen! Ik koop niet superveel, dus heb het niet echt nodig haha!

  ReplyDelete
 6. Hey!! I put that on to google translate so that I could understand it and it sounds brilliant!
  I've never thought about doing that and I LIVE IN FRANCE! How did you find out?!

  ReplyDelete
 7. Aah ik vind dit wel heel leuk, want dan krijg je van die mooie basics! maar ik kan niet zo weinig kleren kopen hihi!

  ReplyDelete
 8. Lijkt me erg moeilijk! Langs de andere kant vind ik vaak basic-outfits (een perfecte skinny met enkellaarsjes en een blouse) echt heel erg mooi. Daarbij zit ik ook op een uniform school dus zou het opzich niet zo moeilijk moeten zijn om niet veel te kopen haha. Maar ik ga dit denk ik NA de zomer eens proberen haha, in de zomer wil ik altijd een hele shortjes en topjes garderobe...

  ReplyDelete
 9. ik vind je blog echt super!
  maar ik had een vraagje doe je dit 'project' nog steeds?
  En welk merk basics raad je aan(ik wil het namelijk ook gaan doen)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee, deze challenge doe ik niet meer! Maar het is heel handig, en fijn om te doen (het laat je meer nadenken over wat je koopt) en heeft me zeker geholpen! Voor een niet zo'n groot budget zou ik gewoon kijken bij de h&m, daar hebben ze zeker fijne goedkopere basics. Maar de bedoeling is dat je juist investeert in iets moois (iets van goede kwaliteit), dus wil je graag een leren jasje, maar weet je niet hoevaak je hem gaat dragen, dan kan je eerst een goedkope kopen, en daarna bijvoorbeeld een duurdere. Wil je meer investeren dan zou ik zeker bij Zara gaan kijken (soms is dat ietsje duurder, maar gelijk veeel mooier).

   Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen!

   Delete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio