Sunday, May 25

SOMETIMES I PRETEND TO BE NORMAL...

Sunday, May 25

SOMETIMES I PRETEND TO BE NORMAL,
BUT IT GET'S BORING.
SO I GO BACK TO BEING ME.

Een mooie quote, die me precies bij het punt brengt dat ik dit maar even ga delen. Mijn blog is mijn baby, mijn kleine sprankeltje en lichtpuntje in de wereld, iets waar ik trots op ben. Althans, een deel van mij is trots. Maar mijn andere deel is... tja, er is niet een woord dat het goed omschrijft.
 Je hebt eigenschappen die goed en slecht tegelijk zijn. Perfectionisme bijvoorbeeld. Handig als je een goed cijfer wil halen voor iets of je wilt iets heel erg goed en mooi maken. Vreselijk, omdat NIKS perfect kan zijn, je het maar niet kan accepteren dat niks perfect kan zijn en uiteindelijk tot 12 uur s'nachts iets af zit te maken. (wat je uiteindelijk helemaal niet zo goed vind.) En met zo'n eigenschap begin je een blog. Je word onzeker, durft het niemand te vertellen. Je vergelijkt je constant met bloggers die al 6 jaar bloggen, 6 spiegelreflexcamera's hebben, een heel team hebben en een appartement waar je U tegen zegt (met lichtinval waar je wauw tegen zegt). Steeds een klein beetje, beetje bij beetje verspreid je je blog, Eerst zeg je het tegen je (beste) vriendinnen, je ouders, maar dan, dan val je een beetje stil. Zoiets heb ik. Het is niet dat ik me voor mijn blog schaam, integendeel, maar ik stel mezelf zo kwetsbaar op, mensen kunnen je zo makkelijk beoordelen en ik ben ontzettend bang voor reacties van mensen.
En dan, dan zijn er van die dagen (zoals gister) dat iemand erachter komt dat je een blog hebt en je het uit moet leggen. Je hebt geluk als iemand begrijpt wat bloggen inhoud (of die blogs leest), het allemaal heel vlekkeloos gaat en je uiteindelijk een heel leuke reactie krijgt. Maar je hebt ook mensen die niet precies weten wat een blog is.

'Een blog? Is dat niet zo'n website waar je, (zo egoïstisch, denkt diegene), als een soort zelfverheerlijking foto's van je leven en jezelf plaatst en dan maar hopen dat mensen het leuk vinden om naar te kijken?'

Nee, dat is het niet alleen, voor mij niet althans. Bloggen is voor mij dingen van me afschrijven, mijn inspiratie en mijn creativiteit (ehh, heb ik die?) delen..
 Al vanaf het eerste moment dat ik begon met bloggen kwam ik in een soort wereldje terecht. Een wereldje dat alleen van jouw is, waarin JIJ bepaalt wat je doet en hoe. JIJ mag beslissen wat je op je blog plaatst. Je gaat uren spenderen aan je lay-out, je artikels, je foto's, in een blog zit al gauw maanden werk. De tweede stap is het bloggerswereldje, dat wereldje waarin iedereen elkaar begrijpt, omdat je hetzelfde doet en er samen wel uren en uuuuren over kan kletsen. Ik ben wonderbaarlijk al half in die tweede stap terecht gekomen.
Misschien ben ik er wel klaar voor. Negatieve reacties heb ik nog niet gekregen maar het komt er ooit wel aan, dat weet ik. Maar misschien is het wel tijd om het aan wat meer mensen te zeggen, ik krijg wat meer vertrouwen in mijn blog, lees alle reacties met zoveel plezier en het is echt een deel van mijn leven geworden. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar het is geweldig. Who cares dat er maar 40 mensen mijn blog lezen, waarvan 10 mijn ouders en vriendinnen zijn en 30 mensen het niet eens lezen, misschien heb ik toch die ene persoon een beetje kunnen inspireren of blij kunnen maken, en daar doe ik het voor. Voor mij en voor jullie.
Trouwens, deze sweater zit echt GODDELIJK. Hij is (rara) van de Brandy, en aawwhhh geweldig. (zo kennen jullie me weer) Echt bedankt als je helemaal tot hier hebt gelezen, ik geef je nu een soort van een computerhug. 

Liefs,
Naomi

23 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik snap je echt helemaal! Vooral als mensen niet weten wat een blog is is het zo lastig om uit te leggen en het mensen te laten begrijpen, maar we doen wel iets heel tofs met ze alle en daar mogen we trots op zijn! Echt goed geschreven!

  ReplyDelete
 2. Je hebt gelijk! Iedereen mag trots zijn op zijn of haar blog! Je blog is echt super! Eindelijk ook een jonge blogger :)

  ReplyDelete
 3. Mooi geschreven, sluit me er helemaal bij aan! Je blog is super en lees het steeds met plezier! En een soort computerhug terug!

  ReplyDelete
 4. Wat goed geschreven! Ik begrijp wat je bedoelt, ik vond het in het begin ook echt erg als andere mensen van mijn school wisten dat ik een blog had, niet omdat ik me er voor schaamden, maar omdat mensen het niet echt begrijpen waarom. Nu ik al langer blog vind ik het wel wat minder erg, maar ik kan het alsnog heel ongemakkelijk vinden als mensen er iets over aan mij vragen of er over beginnen. Maar gelukkig wordt dat gevoel uiteindelijk wel allemaal minder :)

  ReplyDelete
 5. Wow je beschrijft echt mijn gedachten haha! Ik vind het ook nog steeds een beetje moeilijk om tegen mensen te zeggen, maar ondertussen ben ik uren per dag bezig om mijn blog zo goed mogelijk te maken! Ik ben ook een perfectionist.. Zoals je zeg t heeft het inderdaad zn voor en nadelen. Maar jij kan in ieder geval trots zijn op je blog! Liefs

  ReplyDelete
 6. Ik ben het helemaal met je eens, het is zo vervelend om steeds uit te moeten leggen wat bloggen is, want zoveel mensen schijnen het niet helemaal te begrijpen (of het niet te willen begrijpen)... Toffe foto's trouwens. :)

  ReplyDelete
 7. Mooi en eerlijk verteld!

  ReplyDelete
 8. Ik geef je echt gelijk! Ik vind het soms ook wel moeilijk om aan mensen uit te leggen wat bloggen nu net is :D
  Superleuke foto's trouwens en die trui ziet er super comfy uit!
  Fijn weekend nog xx

  ReplyDelete
 9. Je hebt helemaal gelijk! Je mag trots zijn op je blog, ook al begrijpt niet iedereen het.
  Lekker blijven bloggen en geniet ervan! =)

  ReplyDelete
 10. Mooi geschreven, sta ik helemaal achter :)

  ReplyDelete
 11. Die sweater ziet er zo heerlijk uit! Mooie foto's. En over je verhaal; ik snap je! Dat vergelijken blijft ook altijd vervelend denk ik want het kan altijd groter en beter. In ieder geval is het heel belangrijk dat je er zelf van blijft genieten en volgens mij doe je dat zeker. :) Liefs

  ReplyDelete
 12. Ik snap je, het is altijd lastig uit te leggen wat bloggen precies is. Veel mensen denken dat het makkelijk is of inderdaad zelfverheerlijking. Maaar goed, we know better! Je blog is echt superleuk. Mooie foto's en een leuke trui trouwens! ;) Liefs, Luna

  ReplyDelete
 13. Erg herkenbaar, en wat heb je dit goed geschreven! :) X

  ReplyDelete
 14. Ik snap je helemaal! Aan mensen die zelf nooit blogs lezen is het vaak lastig uit te leggen waarom je blogt. Ik ben ook altijd een beetje bang dat mensen denken dat je jezelf wel heel geweldig zal vinden omdat je over jezelf blogt.

  ReplyDelete
 15. Ik ben het echt met je eens. Het is echt vervelend als mensen een beetje lacherig over je blog doen, schreef ik een heel lang stuk over edelstenen, ik was er onwijs trots op. Komt er de volgende dag een vriendin bijna huilend van het lachen naar me toe: eline!!! Sinds wanneer hou jij van edelstenen.
  Of mensen weten niet wat ze in de pauze moeten doen. Goh, laten we eline's blog maar eens lezen. NEE. NIET. DOEN. Ik heb er serieus wel eens over getwijfeld om verder te gaan op een ander domein, gewoon omdat ik niet meer wil dat mijn vriendinnen er zo vervelend over doen. Toch maar niet gedaan, ben erg blij met mijn domeinnaam ;)
  Echt super goed geschreven!
  xxx

  ReplyDelete
 16. Ahh ik begrijp heel goed wat je bedoeld. Maarreh, we mogen trots zijn op onze blog. Niks van aan trekken als mensen iets stoms zeggen, er zijn uiteindelijk veel meer positieve reacties;) En heel leuke sweater van Brandy!

  ReplyDelete
 17. Wat goed geschreven en zo herkenbaar! Bloggen is iets wat niet iedereen begrijpt. Als je het zelf maar leuk vindt, dat is het belangrijkst! Mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 18. Wat een stoere foto's weer! En heel vaak vertel ik mensen ook niet over mijn blog omdat sommige het 'stom' vinden. Erg jammer..

  ReplyDelete
 19. Super mooi geschreven Naomi! Veel mensen weten het al van mij, maar ik ben nog steeds altijd bang dat mensen die mij niet goed kennen gaan denken dat ik mezelf geweldig vind. Want dat gevoel geeft een blog aan mensen. Echt perfect omschreven. Mag je trots op zijn ;)

  ReplyDelete
 20. Als eerste, thanks voor de computerhug ;) Ik heb je artikel van begin tot eind uitgelezen. Echt mooi geschreven! Ik snap je helemaal, en zo herkenbaar allemaal!

  ReplyDelete
 21. ooh ik heb juist het zelfde dat je tegen niemand durft zeggen dat je een blog hebt.
  maar ik zou het voor geen geld kunnen missen!

  ReplyDelete
 22. Waaaauww echt mooi geschreven! Kisses

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio