Friday, June 27

HTML & CSS #1

Friday, June 27
Hoihoi! Jullie (blogger bloggende mensen) kennen het vast wel, je hebt een blog via blogger, maar blogger heeft speciale 'nutteloze functies' geïnstalleerd waar je niet zo makkelijk van af komt. Hier wat kleine tips om je blog niet meer of minder op een blogger blog te laten lijken!

Als eerste, sla je template altijd op voordat je ermee gaat werken! Je weet nooit wat er mis kan gaan.

HTML COLOUR CODES


Je hebt, natuurlijk voor het HTML'en (laat ik het zo noemen) kleuren codes nodig om dingen helemaal naar je zin te maken. Meestal gebruik ik deze website!

link naar de website voor de kleurencodesHOE HAAL JE DAT 'ABBONEREN OP BERICHTEN' WEG?


Het tweede ding wat ik jullie wil leren is dit., Onderaan elke post en onderaan de Homepage staat er: 'Abonneren op: Berichten (Atom)' Aangezien echt niemand dit gebruikt (Iemand?) Is het nutteloos en staat het ook nog eens onproffesioneel. Zo haal je het weg!

Ga naar Blogger » Sjabloon » HTML bewerken » en zoek (met CTRL en druk tegelijkertijd op F) dit stukje, nadat je alle widgets hebt uitgevouwen! De enige manier die ik op dit moment ken is door alle zwarte pijltjes uit te vouwen:

Lukt het zoeken met CTRL F niet met dit stukje? Dan kan je altijd alleen naar feedlinks zoeken, en daarna kijken naar de geel gemarkeerde lijntjes. En uiteindelijk zoeken naar de hele code. <!-- feed links-->

<b:include name="feedLinks"/>
Verwijder deze codes en save je template

Als het goed is wordt de link 'Abonneren op: Berichten (Atom)' niet meer weergeven.

Ik heb nog heeel erg veel dingen die ik jullie wil laten zien, dus misschien komt er wel een tweede deel. Ik hoop dat ik het verder goed heb uitgelegd! 

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geholpen.

Als er nog vragen zijn hoe ik bepaalde dingen op mijn blog heb gedaan, stel ze dan nu!


Liefs,
Naomi

Meer HTML tips:

25 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat een super leuk artikel! Ik ga deze dingen zeker toepassen, want dit waren precies de dingen waar ik me aan ergerde haha

  ReplyDelete
 2. Wat handig deze tips, ik ben hier zo slecht in! Je nieuwe lay-out is leuk geworden met die foto!
  Liefs, Tessa

  ReplyDelete
 3. Leuk die tips! Ik kan me ook echt druk maken om woorden die in het design zitten maar ouderwets zijn of niet aansluiten bij wat ik wil haha. Liefs

  ReplyDelete
 4. Zelf zit ik niet op Blogger, maar als ik erop zat zou ik deze tips zeker gebruiken! Heel handig!

  ReplyDelete
 5. En trouwens, heel leuk die foto's bovenaan je blog!

  ReplyDelete
 6. handige post!
  ben hier voor het eerst dus heb je verandering niet gezien.. maar vind je blog zo leuk !


  <a href="http://www.theffactor.nl”> XOXO faye van The F. Factor</a>

  ReplyDelete
 7. Handige tips! Zou je ook eens een artikel willen maken over hoe je 'Related Posts' onder elk artikel zet?

  ReplyDelete
 8. handige tips, zelf ben ik een lange tijd geleden overgestapt op wordpress. het lastige aan blogger vind ik dat bezoekers moeilijk een reactie achter kunnen laten via tablet of telefoon als ze zelf geen blogger account hebben

  ReplyDelete
 9. Handig, dankjewel! En laat de volgende delen maar komen!

  ReplyDelete
 10. Super handig! Ga ik eens gebruik van maken :)

  ReplyDelete
 11. Ahh wat een handige tips, dankjewel! Ja, ik ken dat, die nutteloze dingen van Blogger, heb er zo'n hekel aan! Ik zou eigenlijk graag zo snel mogelijk over willen stappen op een eigen domeinnaam, haha.
  Leuk blog heb je, ik kom hier via Luna! ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 12. Super handig artikel! Ik heb ze allebei meteen toegepast! Een tweede deel lijkt me trouwens ook heel leuk :)

  ReplyDelete
 13. Hele handige tips!
  Alleen lukt het mij nooit :(

  ReplyDelete
 14. Hi!

  Ik weet niet of ik de enige ben maar als ik die code via ' ctrl + f ' wil zoeken.. kent hij hem niet.... :(

  heeft iemand tips hiervoor?

  xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik had eerst hetzelfde probleem! Ik kwam erachter dat als je op de pagina komt en ctrl+F doet hij alleen in de zichtbare tekst zoekt, dan komt er een zoekbalkje helemaal rechts bovenin je browser..
   MAAR. Als je eerst even in de HTML Code klikt zodat je cursor (of in ieder geval dat knipperende streepje) daarin staat en je gaat dán zoeken dan komt het zoekvak rechts bovenin het tekstvak waar je code in staat en doorzoekt hij wel alles.

   Delete
  2. Klopt! Staat in het artikel nu :)

   Delete
 15. Hey Noami! Ik heb al heelw at van je HTML Tips toegepast en ben er heel blij mee maar één ding lukt mij steeds niet! Het woordje 'startpagina' veranderen in 'Home'. Ik kan de code wel plakken en het sjabloom opslaan maar vervolgens verandert er niets. Heb jij een idee wat ik fout doe? Zo ziet het eruit -->

  https://plus.google.com/photos/106654678487685457471/albums/6104199904285926577/6104199909225913122?banner=pwa&pid=6104199909225913122&oid=106654678487685457471

  Misschien dat het gewoon een tijdje duurt voor het word doorgevoerd??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Ilse! Ik heb nog geen toestemming tot de foto, en heb om toestemming gevraagd :) Ik zou anders het even voor je kunnen doen, het kost maar minder dan een minuut :) Als je dat wilt natuurlijk ;) Mail me anders even!
   Liefs,

   Delete
 16. Als ik de link, van de startpagina knop veranderen in home, op de plek plak van de html krijg ik een foutmelding > Fout bij parseren van XML, regel 1489, kolom 26: Element type "a" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".
  Wat doe ik fout?

  ReplyDelete
 17. Super handig artikel dit. Een kleine html cursus voor iedereen die blogt! Ga deze tips zeker gebruiken, bedankt voor het delen!

  Groetjes,
  Gaia

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio