Saturday, June 28

HTML & CSS TIPS #2

Saturday, June 28
Omdat het artikel van gister zo'n groot succes was, dacht ik: Laat ik er gelijk een artikel bovenop gooien, dan hebben jullie nog wat te doen dit weekend. Dus vandaag heb ik weer een aantal HTML tips voor jullie. Kijk je mee?Als eerste, sla je template altijd op voordat je ermee gaat werken! Je weet nooit wat er mis kan gaan.


REMOVE 'POWERED BY BLOGGER'


Het belangrijkste dingetje, wat super simpel is, is dat helemaal onderaan een 'powered by blogger' of een 'Mogelijk gemaakt door blogger' copyright staat. Natuurlijk weet ik niet of je zoiets wel weg mag halen, maar persoonlijk vind ik ook dit een beetje onprofessioneel staan dus haalde ik het weg! Zo doe je het:

VERBERGEN

Ga naar Blogger Dashboard » Sjabloon » Aanpassen » Geavanceerd » CSS toevoegen
Voeg daar deze code toe:

#Attribution1{
display: none;
}

Klik op opslaan (toepassen op blog), en je bent klaar! Deze code verwijderd het niet, hij laat het allen verdwijnen, en dat is eigenlijk alles wat ik wilde!

Als je alsnog een soort copyright wilt op je blog dan kan dat natuurlijk. 
Ga naar Blogger Dashboard » Indeling » Gadget toevoegen »HTML/Javascript toevoegen » vul dan jou tekstje in.

Mijne is dus bijvoorbeeld:
Copyright Little Keys to Happiness © Naomi van Kleef


VERWIJDEREN
Ga naar Blogger » Sjabloon » HTML bewerken en zoek (klik eerst met je muis in je html-bewerkbox en druk op CTRL en druk tegelijkertijd op F) dit stukje:
<b:widget id=’Attribution1′ locked=’true’ title=” type=’Attribution’>
Verander true, in false, zoals dit: (Je kan dus ook de code hierboven verwijderen, en de code hieronder er in de plaats voor neerzetten!
<b:widget id=’Attribution1′ locked=’false’ title=” type=’Attribution’>
Save je template


Ga dan naar Blogger » Indeling » Naamsvermelding » verwijderen! 
Nu kan je de gadget (eindelijk, haha) verwijderen. Sla je indeling op en als het goed is word je naamsvermelding niet meer weergeven.


OBJECTEN CENTREREN


Ik houd er enorm van om delen in mijn lay-out te centreren. Hierdoor krijgt een lay-out voor mijn gevoel een meer 'afgewerktere look'. Hier verschillende codes!

Invoeren, ga naar  Blogger » Sjabloon » Aanpassen » Geavanceerd » CSS toevoegen
Al deze codes voeg je dus toe in CSS!


´Read more´ centreren

.jump-link {

text-align: center;

}


Blog header (Plaatje en/of teks) centreren:

#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align: Center ;}

Post titel centreren:

.post-title {text-align:center;}
Post datum centreren

.date-header {text-align:center;}

Gadet/Widget titels (in je sidebar) centreren:

.section-columns h2, #sidebar-right-1 h2, #sidebar-left-1 h2 {text-align: center;}

Sidebar (De tekst in je sidebar en je widgets) centreren:

.main-inner .column-left-inner, .main-inner .column-right-inner {text-align: center;}

Klik op 'Toepassen op blog', en je bent klaar!

Als je nog vragen hebt over bepaalde dingen, kan je ze weer stellen!


Liefs,
Naomi,

27 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Yeah nog meer tips! Echt handig zo'n artikel!
  Liefs, Tessa

  ReplyDelete
 2. Wat een super leuk artikel weer! Ik hou er ook van om dingen te centreren, dus dit is heel handig! Hier mag je nog wel 100 delen van maken wat mij betreft! ;)

  ReplyDelete
 3. Dat van die kleurcode's is handig, bedankt! Ik vind het trouwens erg mooi hoe je je outfit pagina hebt gemaakt. Alles komt erop in een soort collage vorm. Hoe heb je dat gedaan?

  ReplyDelete
 4. Super leuk, i love it! En wat een leuke blog heb je!

  ReplyDelete
 5. Ik kende ze allemaal al, maar zeker super handig artikel voor de meiden die het nog niet kenden! :) Top!

  ReplyDelete
 6. Aah super! ik kende de eerste nog niet, heb hem gelijk toegepast, thanks!

  ReplyDelete
 7. heel erg handige tips meid liefs x

  ReplyDelete
 8. Altijd handig dit! Die tweede code gebruik ik zelf ook.

  ReplyDelete
 9. Super handige tips. Ook van het vorige artikel! Ik vind vooral de tip voor het centreren erg handig. En ik zie dat je blog steeds meer aan het groeien is. Ga zo door, want je doet het echt super!

  ReplyDelete
 10. Handige tips. Ik ben altijd zo slecht in HTML. Gelukkig heb ik een lief vriendje die mij er af en toe mee helpt.

  ReplyDelete
 11. Echt handige tips! Ik ben echt blij met bloggers zoals jij :)

  ReplyDelete
 12. Deze tips zijn echt amazingggg! Thanks thanks thanks :)

  ReplyDelete
 13. Ooh naomi deze tips en ook die van de vorige post zijn echt heel fijn :)

  ReplyDelete
 14. Wat een handige tips! Ik heb je artikel opgeslagen :) X

  ReplyDelete
 15. Dit is echt super handig, want met mijn beperkte computerkennis kom ik er nooit! :)

  ReplyDelete
 16. Oke, beetje laat. Maar ik heb sinds vandaag je blog ontdekt via Lauresque en je hebt echt een supertoffe blog! Ik ben zelf pas een beginnende blogger dus deze tips lees ik dan ook graag, bedankt!

  ReplyDelete
 17. Hoe heb je je eigen copyright in het midden onderaan gekregen ??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk dat je het vraagt! Hierboven staat hoe je de andere weghaalt, en een eigen neerzet, en als je op 'Indeling' klikt, kan je die vakjes ook slepen naar onderaan. Zo heb ik hem onder mijn posts gezet! Verder heb ik hem gecentreerd doormiddel van deze code:
   < div align="center" > ...(hier staat dan je copyright)... < /div>
   eromheen te zetten. (haal alle spaties weg in de code zelf, dat moest ik doen omdat hij anders niet in deze reactie kon staan

   Ik hoop dat dit je helpt!
   Liefs,
   Naomi

   Delete
 18. Bij mijn blog zie je bovenin zo'n blauwe waas. Weet jij misschien hoe ik die weg kan krijgen?
  Liefs
  www.liefslaaura.blogspot.nl

  ReplyDelete
 19. Ik vind je tips echt heel erg fijn! Ik snap zelf echt werkelijk niets van het hele 'coderen' en daarbij komt dit goed van pas. Heb je enig idee of dit ook allemaal lukt op wordpress aangezien daar vaste thema's zijn die je kunt gebruiken.
  Liefs, Lieke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Lieke!
   Deze tips zijn helaas alleen voor blogger, Wordpress werkt namelijk met andere codes. Bij de gratis Wordpress kan je trouwens niet zoveel doen, bij de betaalde wel. Daarom zit ik ook bij blogger op dit moment :) Sorry!

   Liefs,

   Delete
  2. Heel erg bedankt voor het reageren! Ik ben nu maar aan blogger begonnen aangezien ik zelf mijn blog helemaal in elkaar wilde zetten. Een vraagje, weet je misschien hoe je de pagina knoppen (home etc,) kan centeren?

   Delete
 20. Precies wat ik nodig had.
  Super bedankt Naomi

  ReplyDelete
 21. Dank je wel voor de goede tips

  ReplyDelete
 22. Voor mij zijn deze tips heel bruikbaar, ben net begonnen met verschillende ICT trainingenin HTML. Hier heb ik al veel geleerd, maar door het coderen en zelf proberen leer ik ook veel dingen bij. Hiervoor zijn dit soort blogs ook heel handig!

  ReplyDelete
 23. Hoi! Via google kwam ik op deze blogpost: weet je hoe ik als ik bijv een afbeeldingsgadget toe wil voegen, er voor kan zorgen dat ik geen titel hoef in te voegen? Ik had er ooit een code voor maar die ben ik helaas kwijt door het crashen van mijn pc :( X

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio