Monday, July 21

HTML & CSS TIPS #3

Monday, July 21

Vandaag heb ik weer wat HTML tips voor jullie! Dit zijn mijn meest bekeken berichten ooit. Ik las dat jullie hier ontzettend veel uithaalden, dat het veel hielp, dus ik wilde er nog eentje plaatsen! (Het zijn weer wat basics)

Als eerste, sla je template altijd op voordat je ermee gaat werken! Je weet nooit wat er mis kan gaan.

REMOVE THE BORDER AROUND IMAGES

Wat vind ik dat vervelend! Die lelijke witte randjes om je foto's. Heel erg lang zocht ik een manier om die weg te halen, en zo doe je het! (van Helplogger, echt een ontzettend handige website!)
Ga naar Blogger Dashboard » Sjabloon » Aanpassen » Geavanceerd » CSS toevoegen
Voeg daar deze code toe:

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,

.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: 0 !important;
  border: none !important;
  background: none !important;
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
  box-shadow: 0px 0px 0px transparent !important;
}


REMOVE DOTS AND DASHED LINE

Als je de template 'Simple' hebt, dan heb je onderaan altijd van die lelijke stippen en een lijn bij je 'Oudere post - Home - Nieuwere post'. Ik vond dat altijd super lelijk staan, en heb na lang zoeken dit op een website gevonden. Zo doe je het!
Haal de stippen weg
Ga naar Blogger Dashboard » Sjabloon » 'Edit HTML' » klik op de box met codes en druk op CTRL  F » er verschijnt een boxje waarin je in kan typen rechtsboven aan van de box. Zoek naar dashed Heb je de code gevonden? (Als het goed is staat er iets van border-top: $(footer.bevel) dashed #bbbbbbbbb) Verwijder dan alleen dashed» Klik op preview en kijk of er niks raars of anders gebeurd is  » opslaan


Haal de gestreepte lijn weg


Ga naar Blogger Dashboard » Sjabloon » 'Edit HTML' » klik op de box met codes en druk op CTRL  F » er verschijnt een boxje waarin je in kan typen rechtsboven aan van de box. Zoek naar $(paging. Heb je de code gevonden? (Als het goed is staat er iets van background: $(paging.background).) Verwijder dan $(paging.background).» Klik op preview en kijk of er niks raars of anders gebeurd is  » opslaan

Meer HTML tips:

Liefs,

Naomi
18 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Handige tips weer! Ik heb de laatste tip geprobeerd om dat witte randje om je foto heen weg te halen, maar het lukt niet! :(
  Ik hoop dat je je weer wat beter voelt!

  ReplyDelete
 2. Handigheid tot de macht duizend voor bloggers. Ik heb heel veel zelf gestruggled :D Dit soort artikelen zijn just great :)

  ReplyDelete
 3. Ahh leuk! Ik houd van je tips! Er staat weer handige dingetjes tussen! Vooral die schaduwrand om foto's ergerde ik me ook zo erg aan!

  ReplyDelete
 4. Super handige tips weer, thanks! :)

  ReplyDelete
 5. Ik kende alles al, haha. Maar dit is erg handig voor mensen die het niet wisten! <3 Ik ben zo benieuwd naar de volgende Html tips! Dat zijn dingen die ik nog niet weet.

  ReplyDelete
 6. Aaaah Naomi deze posts zijn zo fijn. :)))) Thanks! Hopen dat je je alweer beter voelt en anders heel veel beterschap!

  ReplyDelete
 7. Hele handige tips, ga er zeker een paar toepassen :).
  En vervelend dat je ziek was, hopelijk voel je je weer wat beter!

  ReplyDelete
 8. Wat zijn de lijnen en de stippen. Die eerste tip is erg handig, dankjewel!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heb je een mailtje gestuurd naar voorbeeld van je eigen blog ;)

   Delete
 9. Echt heel erg handig dit! Ik ben zoo slecht met internet/html en computers in het algemeen haha. Dus ik ben hier heel blij mee ^^

  ReplyDelete
 10. Handige tips! Ik wist ze al :)

  ReplyDelete
 11. Hele handige tips al een paar toegepast !
  ik kan alleen de code's niet vinden om de stippels en streepjes te verwijderen.

  ReplyDelete
 12. superhandig! het lukt jammer genoeg niet bij mij om de stippeltjes lijn weg te halen :( ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe dit komt

  ReplyDelete
 13. Hoe heb jij je menubar gemaakt?

  ReplyDelete
 14. Wat een gewéldige serie! Wat ben ik blij dat eindelijk die lelijke randen om mijn foto's weg zijn! Niet alles lukt nog helemaal (control+f vind bij mij steeds niets dus ik moet de codes handmatig zoeken..?) maar ik ben nu al heel blij. En ook dat die navbar weg is!!!

  ReplyDelete
 15. Als ik de stippellijn en de stipjes weg probeer te halen geeft blogger de hele tijd een hele grote foutmelding?

  ReplyDelete
 16. dankje om mijn leven te redden! :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio