Saturday, September 20

HTML TIPS #4

Saturday, September 20
Html tips zijn de laatste tijd weer veel gevraagd, en de vorige is inmiddels alweer twee maanden geleden. Ik vind het ook altijd heel leuk om jullie nieuwe dingen te leren! Dit keer laat ik jullie weer een paar dingen zien, het zijn best wel basic dingen, maar misschien wist je ze nog niet! Ook heb ik twee belangrijke vragen vandaag.

Belangrijk! Als eerste, sla je template ALTIJD op voordat je ermee gaat werken! Je weet nooit wat er mis kan gaan.

RELATED POSTS
Related posts! Hier is zolang om gevraagd. Ik heb mijn related posts widget via 'Helplogger' een van de handigste websites ooit. Hij kan het veel beter uitleggen dan ik, het is in het Engels dat wel, maar het is niet zo moeilijk Engels. Ik wil het niet helemaal gaan kopiëren want dan duurt de uitleg eeuwen. Je kan beter even de website bekijken! Je hebt verschillende designs


OLDER/NEWER POSTS
Waarschijnlijk heb je net zoals ik de Nederlandse blogger versie, en is alles in het Nederlands. Ik vind het persoonlijk mooier om dingen in het Engels neer te zetten dus hier een tutorial hoe je 'Oudere' en 'nieuwere' veranderd :)

Let op! Dit werkt voorzover ik weet alleen bij een 'simple' sjabloon. Probeer het uit!

Blogger dashboard  » Template  » 'Edit HTML'  » doe 'Ctrl F' (klik eerst met je muis in je html-bewerkbox en druk op CTRL en druk tegelijkertijd op F) en zoek:

<a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-newer-link&quot;' expr:title='data:newerPageTitle'><data:newerPageTitle/></a>  
» Gevonden? Verwijder het! 

Plak daarvoor in de plaats dit stukje:

<a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-newer-link&quot;' expr:title='data:newerPageTitle'>Newer</a>  

» Klik op preview en kijk of er niks raars of anders gebeurd is  » opslaan

Blogger dashboard  » Template  » 'Edit HTML'  » doe 'Ctrl F' (klik eerst met je muis in je html-bewerkbox en druk op CTRL en druk tegelijkertijd op F) en zoek:  

<a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-older-link&quot;' expr:title='data:olderPageTitle'><data:olderPageTitle/></a>

 » Gevonden? Verwijder het! 

Plak daarvoor in de plaats dit stukje: 

<a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_blog-pager-older-link&quot;' expr:title='data:olderPageTitle'>Older</a>

» Klik op preview en kijk of er niks raars of anders gebeurd is  » opslaan

Waar het dikgedrukt is kan je de tekst veranderen, je zou er in principe dus van alles neer kunnen zetten!

GOOGLE ZOEKEN
Hebben jullie opgemerkt dat linksboven in de sidebar een nieuwe 'zoeken' gadget zit? Heel erg lang heb ik de standaard van blogger gehad, en wat vond ik hem vreselijk. Ik zag bij iedereen altijd van die mooie zoek gadgets, dus zocht ik naar een mooie. Nu kan je bij google zelf je hele gadget samenstellen! Dat is dus ook wat ik heb gedaan, het is heel simpel, gaat gemakkelijk en snel. En je kan hem ook heel erg aanpassen! Waarschijnlijk kennen veel van jullie deze al, maar ik wilde hem nog even delen.

Links heb je de kopjes setup, look and feel, search features en nog veel meer. Bij setup heb ik alles heel basic staan en bij look en feel heb ik het thema Minimalist om je maar een beetje op weg te helpen :)
Hier kan je op de website
En dit is een website voor kleurencodes.


FOTO IN JE SIDEBAR, ZONDER TITEL!
Supersimpel! Voer gewoon  <!– –> in op de plaats waar de titel moet staan.

Benieuwd naar de hele HTML serie? Dan heb ik ze hier nog even op een rijtje;


Dan nog even twee dingen:

Ten eerste, ik denk er over na om mijn Google Friend Connect weg te halen. Ik vind het helemaal niet mooi staan, en vind het ook niet altijd even handig. Maar er zijn best wel wat mensen die mijn blog daarop volgen en regelmatig lezen, is er een mogelijkheid dat jullie dat ook via Bloglovin zouden kunnen doen? Ik dacht, ik kan het beter nu doen.

En ten tweede, zoals jullie misschien wel weten leek het me soms leuk om youtube video's te gaan maken. Ik heb het al wel eens eerder gedaan, maar dat was niet helemaal een succes. Nu ben ik zo iemand die alles perfect wil hebben en zit ik heel erg in over de achtergrond, vind ik mijn stem op film irritant (hebben jullie dat ook?) mijn kamer is namelijk niet zo groot, en niet zo mooi. Ook het licht is niet altijd even goed. Ook heb ik niet zo'n canoncamera die automatisch scherp stelt tijdens het filmen. Ben ik nu teveel aan het zeuren? Ik weet het niet, perfectionisme denk ik. Maar als jullie nog goede goedkope softboxen/filmlampen weten, dan hoor ik het graag. Vinden jullie het ook leuk om youtube filmpjes te kijken?

Liefs,
Naomi

20 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat een fijne tips weer! Super handig om te weten! Het lijkt me super tof als je filmpjes gaat maken! Liefs

  ReplyDelete
 2. Handig artikel! En het lijkt me super leuk als je Youtube filmpjes zou gaan maken!

  ReplyDelete
 3. De google zoek functie is super leuk! bedankt! Nog een verzoekje voor de volgende HTML tips. Hoe heb je je outfit pagina gemaakt? Met enkel foto's?

  ReplyDelete
 4. Wat slim, al deze tips! Ik blog zelf nu zo'n twee jaar, maar ik wist nog lang niet alles van deze tips. Thanx!

  ReplyDelete
 5. Weer handige tips! Ik stem voor Youtube filmpjes!

  ReplyDelete
 6. Superhandige tips, ga ik zeker gebruiken! :) Zou heel leuk zijn als je filmpjes ging maken! Xo Emma

  ReplyDelete
 7. Erg handig!
  Ik heb er zeker iets aan gehad!

  Liefs,
  Eva ♥

  ReplyDelete
 8. Hele handigetips. Ik ga ze allemaal gebruiken. Dankjewel!

  ReplyDelete
 9. erg handige en leuke tips meid fijne zondag nog verder liefs

  ReplyDelete
 10. Aaah dankje voor de "geen titel boven je foto in de sidebar" Ik heb daar al superlang een hartje boven staan maar dat wilde ik helemaal niet, hihi! Ik ga het meteen veranderen:)

  ReplyDelete
 11. Zooo handig! vooral dat van de afbeeldingen zonder titel, ik zat er al helemaal mee te rotzooien omdat het maar niet lukte hahaha. x

  ReplyDelete
 12. Ik ben via Instagram op ne blog beland en het ziet er super leuk uit! Ik ga je zeker volgen. Waar haal jij je inspiratie vandaan? En met welke website heb je je blog gemaakt?
  Xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Awh, wat leuk! Ik haal mijn inspiratie van internet, tijdschriften, mooie plaatjes, eigenlijk alles om me heen! Ik weet dat het weer zo cliché klinkt, maar het is gewoon goed om je heen kijken ;). Ik heb mijn site met blogger gemaakt, het is gratis en heel leuk!
   Liefs,

   Delete
 13. heb er een paar gebruikt, superchill van je dat je dit doet! thanks! ;) XOXO! daphny

  ReplyDelete
 14. Ojaa, dat van die stem herken ik. Zelf horen we onze stem zo anders :0

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio