Wednesday, December 17

ik snak naar die kerstvakantie

Wednesday, December 17

En toen stond ik op Teske's blog. Zomaar, omdat ze het leuk vond. Ik ben er een beetje stil van. Of juist het tegenover gestelde, haha. Het eerste wat vanochtend door mijn hoofd ging was: Hoe the hell is Teske op mijn blog gekomen? Super gaaf! En toen begon ik misschien  een klein beetje te gillen (want ik bedoel, zo ontzettend veel mensen lezen haar blog, en ze is ook gewoon heel erg lief) en heb ik even mijn broertjes en zusjes op de hoogte te gesteld dat ze misschien even heel vaak zouden worden bekeken. Als was het maar een paar keer meer dan normaal, ik vond het geweldig. En dat was het ook. Heeeeel erg veel pageviews, maar bovenal veel nieuwe leuke mensen die me gingen followen. En alle reacties op de blogpost van Teske dan, zelfs lezers die me al volgden reageerden zo lief over mijn blog. Ik heb de hele dag met een big smile op school rondgelopen en ...
mensen ontzettend gestalkt en ze het nieuws wel heel vaak vertelt. Er kwamen zelfs een paar mensen naar me toe op school. 'Ik zag je op Teskuh.nl, ZO GAAF!) Teske (waarschijnlijk lees je dit helemaal niet, of wel en dat is leuk), maar bedankt. ♥

En dan nu even helemaal iets anders, even iets minder positiefs eigenlijk. De laatste tijd gebeuren er heel erg veel leuke dingen. Maar ik ben een beetje op. Ik snak naar de kerstvakantie.  echt niet normaal. Ik heb op een of andere manier niet zin om iets te doen. Helemaal niets. Ik praat er even met jullie over vandaag!

Hoewel mijn ouders denken dat ik 12627836 films per week kijk is dat eigenlijk helemaal niet zo. Ik zit gewoon op mijn stoel. Na te denken. Want ik weet het even allemaal niet meer. Is dat raar? Of gek? Ik heb geen idee, maar mijn discipline voor school was sinds dit jaar ook in een klap verdwenen. Ik heb geen zin om te leren. Geen zin om een goed cijfer voor mijn pta te krijgen. Het boeit me allemaal niet zo veel. Terwijl ik tegelijkertijd de hele tijd kan huilen omdat ik onder de 8 heb gehaald voor dat en dat en dat vak. Perfectionisme neemt af (ik hoef niks meer perfect te hebben), maar het 'na-perfectionisme' (achteraf baal ik enorm en ben ik heel erg boos op mezelf) neemt toe. De combinatie die gewoon niet samen gaat.

Eigenlijk kan je zeggen dat ik boos ben op en teleurgesteld ben in mezelf. Ik heb duizend ideeën voor blogposts, maar heb de energie niet om er aan te beginnen, de huiswerk stapel loopt op maar de motivatie is weg, mijn ouders worden 1000 keer irritanter, Netflix word mijn uitvlucht al vind ik dat zelfs vervelend worden. Het liefst lig ik in mijn bed niks te doen.Ik ben ontzettend moe van alles maar toch typ ik dit artikeltje weer om 11 uur s'avonds. Mijn logica is geen logica meer.

Ik heb dan even tijd voor mezelf nodig maar dat helpt zelfs niet meer. Die tijd voor mezelf is een routine geworden, ik ben het liefst de hele tijd alleen en heb geen zin in het avondeten met mijn ''gezin''. Ik heb het druk met heel veel tijd steken in het niks doen of het alles doen en vriendinnen hebben geen tijd, want zij zitten wel keurig aan hun huiswerk en leren voor hun toetsen.

In mijn kamer stapelt de rommel (aka kleding) zich op en ik leef momenteel in fijne broeken en warme oversized truien. In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd in de Bagels and Beans en dat vind ik fijn. Lekker eventjes rust. Ook al helpt het niet echt. De chocolade verslaving verergert zich en de papieren stapeltjes van Tony Chocolonely stapelen zich ook op. De wallen onder mijn ogen worden groter. Een stomme jongen uit mijn klas maakte de opmerking dat ik eruit zie alsof ik het hele weekend niet heb geslapen en bedenk me dat ik er eigenlijk inderdaad zo uit zie. Maar het is niet dat als ik slaap dat ik dan minder moe word. Ik ben gewoon moe van school en van mezelf.

Het kan dus zijn dat ik soms even een artikeltje over sla. Gewoon. Omdat ik even wat dingen moet uitvogelen voor mezelf.

Hehe, dat voelt fijn zo, even mijn hart luchten. Hebben jullie tips voor me? Ik heb ze hard nodig, want ik weet dat alleen een kerstvakantie niet gaat helpen en dat veel uit mezelf moet komen. Hebben jullie ook zoiets meegemaakt, of weten jullie hier gewoon iets vanaf?Liefs,

Naomi

(Ps, ik ga nu even heel hard gillen (in stilte, haha) want ik stond op Teske's blog. Aaaaaaaaaaah! HIER kan je trouwens de post nog bekijken :))

(Pss, ik vond jullie reacties op mijn video zo zo zo lief! Ik was echt freaking zenuwachtig)

42 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ah Naomi wat een goed artikel! Goed dat je dit allemaal even deelt, en het is ook zo herkenbaar! De situatie bij mij thuis is echt niet gezellig, dus ik begin ook deze symptomen te vertonen... Kerstvakantie is erg gewild! Neem je tijd! En ik zag inderdaad dat je op Teskuh stond! Super goed! Je verdient het! Liefs <3

  ReplyDelete
 2. Och meis, dit is zó herkenbaar! Ik zit nu in m'n tentamenperiode en heb precies hetzelfde. Probeer anders eens op een andere manier te studeren, met leuke kaartjes waar je begrippen opschrijft enzo. Misschien komt dan de motivatie terug, ik zoek ondertussen door naar het mijne ;)

  ReplyDelete
 3. Super leuk dat je op Teske's blog stond! En wat fijn, om dit even van je af te schrijven! Ik herken het ook wel een beetje hoor! Ik heb ook 0,0% zin in schoolopdracht, ik wil wel blogs schrijven maar het komt er maar niet uit, die fantastische blogpost. Ook doen mijn ouders de laatste tijd erg irritant, want ik wil gewoon op mezelf zijn. Ik geef het gewoon de schuld aan de winter, want dat is best wel een verandering.

  ReplyDelete
 4. Jammer genoeg heb ik dit te vaak. Ik weet ook nooit wat ik er mee moet, maar het gaat elke keer wel weer over na een tijdje, ik heb serieus de laatste drie weken enorm van dit probleem geleden, ik heb dan ook drie weken niets meer gepost (oh wat erg). Ik heb gewoon tegen mezelf gezegd: Emily, neem nu je luie kont op en begin er terug aan. Ik doe het nog steeds rustig maar het lukt beter dan ervoor haha. Ik hoop dat je er ook snel doorkomt want dit is een rot gevoel.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik begrijp je helemaal! Normaal heb ik dit dan maar een paar dagen, maar nu duurt het eigenlijk al van iets voor de herfstvakantie. En ik kom er maar niet uit! Ik ga na de kerstvakantie mezelf inderdaad een schop onder mijn kont geven :) ♥

   Delete
 5. Dat je op Teske haar blog kwam, dat is je meer dan gegund. (: Ik ben zelf niet meteen de meest beste persoon op het vlak van troosten, steunen of hulp geven. Aangezien ik zelf de meest grootste sukkel ben die er bestaat op dat vlak. Maar weet dat iedereen die je blog bezoekt, dat je die mag aanschouwen als vriendinnen. We zullen er voor je zijn en je steunen door dik en dun. Ik heb er ook wel eens last van, van die momenten dat je even denkt. Bah, ik heb nergens zin in en ik ga alleen maar nadenken. Het klinkt trouwens erg geleerd, alsof je op een of ander groots plan aan het broeden bent. Maar in jouw geval is het helaas niet zo, geen vrouwelijke Einstein. En het mag ook wel eens, niet de allerbeste punten halen. Niemand is perfect! En hoe graag je het ook wil, probeer het te aanvaarden dat je cijfer niet het cijfer was dat je verwachtte. Als je boos bent op jezelf, dat zal er niks aan veranderen. Dat cijfer is gegeven en dat zal ook niet veranderd worden door je leerkracht omdat je boos bent op jezelf. Dus doe even calm down. Relax een beetje en vlieg er weer in. Want over een paar dagen begint je kerstvakantie toch? Je kan het! <3 We steunen je!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Je zegt dat je niet zo goed in troosten bent, maar dit heb je zo goed verwoord en is uit m'n hart gegrepen!<3

   Delete
  2. Ik ben het helemaal met Emma eens! Je bent hartstikke goed in troosten. Misschien moest ik een klein beetje huilen door deze reactie (stress, en je ben lief). Ja nog twee dagen en dan begint de kerstvakantie! Thanks Britt en Emma ♥

   Delete
  3. Awh, haha, dan is de boodschap dan toch goed overgekomen dan? (: Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en dat je nu vol adrenaline zit om die laatste sprint naar de vrijheid te rennen. (Waw, wat een manier van praten heb ik toch.)

   Delete
 6. Ik heb je blog ook gister ontdekt door Teske en je schrijft echt super leuk en open.
  Echt een van de leukste blogs die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen.
  En ik denk dat iedereen af en toe wel eens een dipje heeft, het komt vast wel goed ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Ines! Betekent veel voor me als je dat zegt. En ja je hebt wel gelijk inderdaad :)

   Delete
 7. Goed artikel! Heerlijk die kerstvakantie. Zou willen dat ik die nog had:)

  xx Laura

  ReplyDelete
 8. Ja! Ik zag het ook! Ik vond het ook echt super om jou op haar blog te zien!

  ReplyDelete
 9. Stom dat je je zo voelt. Wat bij mij werkt, is gewoon een dag of week een baaldag (zo noem ik het) te houden. Gewoon even niets doen. Gun jezelf gewoon die rust. Alles doen wat jezelf wil. Dan rust je ook uit. Dingen die je kan doen zijn: lezen in bed met een dekentje, thee drinken en Tony's Chocoloneys eten (het mag nu even!), genieten van de kerstsfeer, dansen door je kamen op muziek en noem maar op.
  Hoop dat je je snel weer beter voelt!
  Xxx

  ReplyDelete
 10. Hoi Naomi! Wat fijn voor je dat je op Teske's blog kwam! Dat is zo stoer! Je verdient het helemaal! Je maakt prachtige foto's en je artikels zijn erg leuk! Tips? Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt... Ruim misschien je kamer eens op! Nadien zal je opgelucht zijn! Altijd die rommel zien maakt je nog treuriger... En hoe komt het dat je Wallen hebt? Ga je te laat slapen of lig je gewoon te piekeren? Het eerste geval is makkelijk, gewoon vroeger gaan slapen :) het tweede geval ligt moeilijker! Ik weet niet wat je dan kan doen... Maar kop op meid! Binnen 2 dagen is het kerstvakantie! Alles komt wel goed geloof me!
  Heel veel liefs, Zita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Dit is eigenlijk ook de eerste keer dat ik dit veeeeeeeeeel langer dan een week heb. Ik ga nu gelijk mijn kamer opruimen, en dan leren en foto's maken!
   Liefs,

   Delete
 11. Jaaa ik werd ook zooo blij toen ik jou op Teske's blog zag staan, je verdient het zo!!
  En supergoed dat je dit even deelt, soms is het zo lekker om je even te kunnen uiten. Het leven is niet allemaal zonneschijn.. Ik snap helemaal dat je even wat rustiger aandoet met je blog. (Sowieso al veel respect voor je blog haha)
  Heel veel succes met alles, nog een paar daagjes voor de vakantie!<3
  X Emma

  ReplyDelete
 12. Wauw, wat cool dat je op op Teske's blog stond! Ik heb ook erg zin in mijn kerstvakantie, momenteel zit ik nog in mijn toetsweek en dat is echt niet leuk.. Ik kan je niet echt helpen, maar ik wens je wel veel succes toe!

  ReplyDelete
 13. Aah! Wat vet! Super blij voor je. Ik snap het he-le-maal dat ze jou in haar post zet! Ik maakte ook een sprongetje toen ik zag dat je me op google+ Volgt. Je bent mn favo blogger!
  Liefs, Val x

  ReplyDelete
 14. ahw naomi, dit is zo bekend, ik heb vorig jaar ook zo een dip gehad en heb het nu ook een beetje weer.
  het is bij mij zo dat de dingen niet willen gaan hoe ze willen en dat een aantal tegenslagen gelijk het gevoel 'het is toch als zo kut, het kan niet erger' (excuseer mij voor mijn taalgebruik)
  voor mij was het fijn om gewoon even te huilen, vaak bij mijn beste vriendin, en toen ik ook vreselijke nachtmerries en slapeloze nachten kreeg werkte lichte slaappillen ook bij mij.
  ik weet hoe moeilijk het is als je leeg voelt maar je moet hard zoeken naar een manier of middel om jezelf op te laden en langzamerhand zal je weer jezelf worden.
  en vooral niet dingen gaan opkroppen je moet alles eruit kunnen gooien wanneer je wilt.

  hopelijk kom je deze dip snel weer te boven, ik kijk er naar uit en als je ooit tegen een vrijwel vreemde die je een beetje stalkt op het internet je hart wilt luchten, je hebt mijn email haha
  xx ish

  ReplyDelete
  Replies
  1. Je bent lief! Ik ga inderdaad proberen lekker veel te praten, laatst heb ik met Laura een hele les in de wc door gebracht en alleen maar gepraat. Dat lucht gewoon even op, haha. Ik zal het onthouden trouwens! x ♥

   Delete
 15. Via Teskuh.nl ben ik hier gekomen; wat heb jij een leuke blog!
  En hoe jij dit met school en eigenlijk gewoon alles omschrijft, dit is precies hoe ik me ook voel :c
  Ik kwam erachter dat mijn 'symptomen' overeen komen met een burnout, niet echt waar ik op zit te wachten, maar ja de kerstvakantie komt eraan! :)

  ReplyDelete
 16. NAOMI WAT GAAF! IK BEN ZO BLIJ VOOR JE! YOU GO GIRL! <3

  En over dat dingen uitvogelen voor jezelf: gewoon even een maandje wat minder artikelen posten bijvoorbeeld is echt niet erg (same here at the moment namelijk...), je blog is te leuk om je te ontvolgen, er komen eerder alleen maar constant volgers bij. En een 7 gemiddeld staan is hartstikke goed, dat je het maar weet. Weet je hoe moeilijk VWO is? Het is killing, ik weet het. Gelukkig is het bijna vakantie, nog heel even volhouden en dan mag je twee weken niks doen. Dat zal zeker al veel bijdragen ;)

  ReplyDelete
 17. Mooi geschreven! Om eerlijk te zijn kan ik me hier momenteel helemaal in vinden. Ik heb namelijk precies hetzelfde! Ik wil heel graag goede cijfers halen en ik kan er echt heel erg over in zitten maar als puntje bij paaltje komt heb ik geen motivatie en geen zin. Heel gek. Ik heb dus ook helaas geen tips.. In de vakantie ga ik maar gewoon proberen alles een beetje te herorganiseren en uitrusten en hopen dat dat helpt. Oh en het is trouwens echt super gaaf dat je op de blog van Teske staat! :)

  ReplyDelete
 18. Je bent gewoon zo leuk! Daarom staat je op Teske's blog en nu ook op de mijne.. (;
  www.liefslaaura.blogspot.nl

  ReplyDelete
 19. Wat gaaf dat je op teske's blog staat, je hebt het ook wel echt verdiend Naomi. Ik snap helemaal wat je bedoelt, ik heb het ook hartstikke druk en het idee dat ik over een dag vakantie heb is al een goede reden voor mij om even helemaal niks meer te doen, haha :)

  ReplyDelete
 20. Zo leuk voor je dat je op teskuh.nl stond! (vind jouw blog stiekem leuker mwuaha)
  Oh en die 'dip' herken ik, ik ben er nu net uit denk ik. Die tijd voor mezelf vind ik nog steeds heel fijn en ik ben meer op mijn planning gaan letten, orde in mijn hoofd vind ik fijn dus ik maak veel to do lijstjes die ik dan af kan strepen etc.

  ReplyDelete
 21. ahw ik heb precies hetzelfde like right now. Mijn vriendin zei vandaag wooow geinspireerd door the walking dead. Maar nu de tip bij mij helpt het heel erg om suuuper veel muziek te luisteren. En gewoon allemaal nieuwe liedjes te proberen, even helemaal uit mijn eigen muziek comfortzone zegmaar. Hopelijk heb je hier iets aan! En super leuk voor je dat je op Teskuh.nl staat je verdient het echt!! Liefs, Maaike en een super fijne kerst en kerst vakantie xoxo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Succes! Het sucks, echt heel erg. Maar ik ga het uitproberen om liedjes te luisteren! Ik heb de laatste tijd er weer een hele boel gevonden en ik word er heeeel erg blij van :) Goede tip! En jij ook een fijne kerstvakantie, nog maar een dagje, yaaay!

   Delete
 22. Ja.. dat is wel een beetje herkenbaar. Daar heb ik ook wel eens last van.. Probeer gewoon je rust te nemen straks in de vakantie en misschien komen de dingen vanzelf weer en heb je weer zin en motivatie om dingen te ondernemen :) Komt goed!

  ReplyDelete
 23. Wow, ik maak precies hetzelfde mee. Ik ga hier half dood omdat ik deze week 5 toetsen heb - 5 TOETSEN EN HUISWERK!!!!! - en dat voor de kerstvakantie.. Ik ben zó toe aan kerst vakantie. Het is niet normaal meer, haha. Ik zag je ook al bij Teske voor bij komen en zo leuk dat je dat mee maakt! :) (tips kan ik zelf ook gebruiken)

  Liefs,
  Joyce

  ReplyDelete
 24. Aaah Naomi het komt allemaal goed als het vakantie is en kers! Ik snak daar ook echt naar, want ik wil echt even niet meer aan dingen denken die ik MOET doen. En over je reactie op mijn blog: jaaaa het lijkt me leuk om in de vakantie een keer te meeten! Liefs :)

  ReplyDelete
 25. Aw! Ik ken je natuurlijk helemaal niet goed, maar wat klinkt dit als een vervelende situatie. Helaas kan je het niet meer terug draaien, de cijfers zijn er nou eenmaal. Soms kan je nou eenmaal niet het beste uit jezelf halen, en dat is niet erg! Ik zou lekker uitrusten in de kerstvakantie en 100 bagels naar binnen werken en hopen dat het dipje snel overwaait. Je kunt het. Oh, en wat tof dat je genoemd bent op Teske's site! Je mag trots op jezelf zijn, Teske noemt je blog niet zomaar ;)

  ReplyDelete
 26. Dat laatste he, het is gewoon precies mijn gevoel! Heel vervelend want daardoor sta ik er niet goed voor op school en daar word ik niet vrolijker van. Gelukkig ben ik al klaar met de proefwerkweek en heb ik vakantie, maar hou vol meid! Je bent er bijna!

  ReplyDelete
 27. Girl I feel you, ik reageer nooit op een blog en lees vaak je blog zonder dat ik een account heb, maar wow je hebt toch even de woorden uit mijn mond gehaald. Ik voel me sinds na de eerste toetsweek ook echt down en kan moeilijk uit die dip komen, vooral door mijn cijfers en zeurende mensen om mijn heen. Ik zit in mijn laatste jaar van vwo en heb echt dikke stress, ik weet het, op vwo kan je nooit even achterover hangen en niets doen, want altijd staat er wel iets op de planning. Ik ben blij dat de kerstvakantie bijna begint en hoop dat jij ook even tot rust komt, want ja school geeft dikke stress en veel chagrijnheid. Geniet van je vakantie, liefss xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaah, wat gaaf dat je nu wel reageert! Blogger heeft eigenlijk zo'n kut reactie ding, maar ik wil niet overstappen en al mijn reacties kwijtraken.... Maar bedankt! VWO is inderdaad echt kut op sommige momenten, maar hey, ik moet dit dagje nog overleven en dan is het vakantie. Officieel. En jij ook even genieten hé :)

   Delete
 28. Ah ik herken het, dat je gewoon helemaal moe bent en even niet meer weet wat je ermee moet doen. Mij helpt het altijd om even wat rust te nemen en even te wandelen/koffie ergens te drinken/of lekker in bed series kijken. Ookal las ik dat je even genoeg hebt van Netflix... Het wordt inderdaad tijd voor de kerstvakantie! Ik kan zelf ook niet wachten. Xxxx

  ReplyDelete
 29. Wauwie, ten eerste wat super dat je op Teske haar blog staat, maar hey.. dan is het ook wel echt verdient he! En ook nog eens gegund. Dan ten tweede weet ik precies hoe je je voelt, maar dan eigenlijk nog iets erger. Ik heb de energie niet, tijd niet én motivatie niet om te bloggen. Nouja, wel motivatie maar geen inspiratie. Bluh. En ik wil zo graag!
  Qua chocolade papiertjes en outfits lijken we ook wel op elkaar hahah

  ReplyDelete
 30. Jaaaa ik was ZO blij voor je :) En het werkt voor mij altijd om een keer een weekend helemaal niets te plannen en lekker tijd voor jezelf nemen. Brainstormen over artikelen, foto's maken en series kijken. Liefs

  ReplyDelete
 31. Je hebt het 10000000000000000000000 procent verdiend dat teske over jou schreef!!! Je blog is gewoon geweldig. Iedereen heeft wel eens een dipje en zolang je cijfer boven de 5.5 is hoef je je toch een geen zorgen te maken. Vandaag zag je er trouwens niet echt super moe uit, maar misschien komt dat ook omdat iedereen een beetje moe was van de kerst.

  NU IS HET TROUWENS VAKANTIE!!!

  Dus als je dit leest hebt je je laatste schooldagen overleefd!

  Liefs,

  Anna

  ReplyDelete
 32. heeii ik dacht help je ff heb dit ook een hele tijd gehad maar bij mij werd het minder toen ik meer tijd aan cardiotraining ging doen. Ik werd blij met de geboekte resultaten en daar kreeg ik weer energie van om verder te gaan met bijvoorbeeld huiswerk. Ook helpt het om even een paar minuten te gaan mediteren en aan niks te denken maar geloof mij dit gevoel is heel normaal ik ben er vorig jaar zelfs bijna door gezakt :(
  Groetjes

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio