Monday, January 12

mijn opstaanroutine 1.0

Monday, January 12
Helaas. De ehh (ik durf het bijna niet te zeggen) vakantie is weer een weekje voorbij en mijn opstaanroutine is nergens te bekennen. Dus ik moet weer aan de bak! Vorig schooljaar heb ik veel tips voor mezelf bedacht, en deze ga ik weer helemaal nalopen om mijn opstaanroutine weer terug te krijgen! (Hé bah, ik zou willen dat ik er niet eens eentje nodig had...) Vorig jaar was ik namelijk op wonderbaarlijke wijze elke dag op tijd op school, terwijl ik lekker lang zat te ontbijten en blogs te lezen. Hier mijn tips & tricks deel 1. Enjoy!


Laten we maar gelijk beginnen, en zorgen dat ik niet teveel klets (oke. dat is vrijwel o-n-m-o-g-e-l-i-j-k). Hup, vooruit met de geit! (Dat klinkt zo raar eigenlijk)


DE AVOND (ERVOOR)
Een goed begin is het halve werk
Ik ben van mezelf een enorme kluns. Het komt vaak voor dat iemand zegt: 'Naomi je bent ook zo'n kluns' en dan me begint uit toe te lachen. Zo vergeet ik nog al veel, en komt het vaak voor dat ik zeg tegen iemand naast me: 'Hey, psst.. Mag ik een pen lenen? Oohja, sorry dat ik je geodriehoek nog ben kwijtgeraakt'


1. Pak je boeken de avond van te voren in... dat bespaart je een hoop tijd! (Het zelfde geld voor make-up klaarleggen of handschoenen en (fiets)sleutels klaarleggen, het is vervelend als je daar naar moet zoeken)


2. Douche de avond van te voren... (Bespaart je in een ochtend minstens 5 minuten) Ik ben ook hopeloos in douchen. Elke keer denk ik van:  'Naomi, nu douche je een keer in 10 minuten' en als ik er dan eenmaal onder sta dan vergeet ik de tijd (ik vind douchen meestal niet zo leuk, totdat ik onder de douche sta) en dan is zo weer een half uur voorbij.

3. Kleding klaarleggen... Heb jij ook dat probleem dat je in de ochtend voor je kast staat en geen idee hebt wat je aan moet? Nee, de beste oplossing is niet altijd kleren kopen, maar experimenteren!
Als je er tijd voor hebt kan je in de avond ervoor 3 of 4 setjes maken en leg de twee beste klaar. (Of gewoon de allerleukste natuurlijk) Zo voorkom je dat je toch weer geen zin hebt in een outfit de volgende ochtend en dan alsnog weer een half uur naar je kast zit te staren.


4. Maak de avond ervoor een lijstje met alles wat je de volgende dag moet doen... Het klinkt misschien raar, maar als je de dag begint (of probeert te slapen) terwijl alles in je hoofd nog rondgaat kan je je niet goed concentreren (/slapen) dus dan werkt het beter als je alles even op een rijtje hebt.


5. GA OP TIJD NAAR BED! I know, dit is onwijs moeilijk. Maar het moet toch eens gebeuren. Zorg dat je alles hebt gedaan, pak een goed boek en lees bijvoorbeeld een kwartiertje voordat je gaat slapen. Even GEEN schermpjes een half uur voordat je naar bed gaat, want daardoor kom je alleen maar minder snel in slaap. Het licht houd je namelijk meer wakker. Ik zeg, doen!

Oke, je bent er helemaal klaar voor, je wekker is gezet en je gaat slapen. Wat nu?

Dat zie je morgenochtend! :) Dit zijn alle tips die werken voor mij, probeer ze uit en kijk of het werkt voor jou!

TIP: Print deze tips uit en hang ze op! Boven je bed, of ergens anders waar je ze goed kan zien. Zo kan je elke avond even kijken of je iets al hebt gedaan :) (Niet dat ik verwacht dat jullie dat ook echt zouden doen, maar als jullie dat willen dan zou ik een mooi documentje voor jullie kunnen maken (met minder tekst, haha)

Wat vonden jullie van deze tips?

(Ik wil jullie trouwens (alweer) heel erg bedanken voor alle ontzettend lieve (en lange, jeetje mina zeg)
reacties op mijn update-personal-post! Het zijn er immens veel, en ik merk dat jullie precies begrijpen wat ik bedoel. Ik kom er heus wel overheen hoor! Het is nu gewoon even een beetje raar, ofzoiets. (ooit, haha))

Liefs,
Naomi

16 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. leuk dat je het in 2 delen doet! Ik leg ook altijd het grootste deel van tevoren klaar, want 's ochtends is het zo'n gestress!

  ReplyDelete
 2. Slimme tips hoor! Zeker dat op tijd naar bed gaan, dat moet ik ook maar weer eens serieus gaan nemen... Liefs

  ReplyDelete
 3. Hele handige tips! Zelf pak ik ook altijd in de avond mn tas in, zodat ik 's ochtends lekker bezig kan met eten enzo. Eigenlijk doe ik bijna alles wat je hebt geschreven elke avond :)

  ReplyDelete
 4. Goeie tips! Ik probeer 's avonds kleding klaar te leggen maar meestal heb ik daar geen zin in. Hahaha! ;)

  ReplyDelete
 5. Ik douche ook altijd 's avonds en mijn boeken doe ik dan ook altijd in mijn tas. Qua kleding bedenk ik in bed wat ik aan doe en dan kan ik het in de ochtend meteen pakken en aandoen.

  ReplyDelete
 6. Superhandige tips! Ik doe alles al, behalve de laatste twee. Voor lijstjes maken ben ik te lui (ooit een blogger gezien zonder lijstjes? Ik dus.) En hoe kan je een half uur van te voren geen schermpjes zien als ik minimaal een uur nadat ik in bed lig nog m'n YouTube af loop te werken (niet normaal op hoeveel kanalen ik geabonneerd ben)? Maar eigenlijk moet ik wel eens aan m'n bedtijd denken haha :')
  X Emma

  ReplyDelete
 7. Goede tips!

  Ik doe alles wat kan de avond van te voren, soms leg ik zelfs mijn make-up start klaar haha.
  Ohja, en mocht je ooit met de auto gaan, doe dan je make-up in de auto, dat scheelt echt tijd!
  (Tenzij je het standaard niet opdoet natuurlijk, dat is helemaal ideaal qua tijd)

  Liefs!

  ReplyDelete
 8. Ik moet echt vaker op tijd gaan slapen, aiii. Ik maak ook altijd 's ochtends nog een salade voor naar school, wat ook best wel veel tijd in beslag neemt, maar dat maak ik toch liever echt 's ochtends dan de dag ervoor, al moet ik daar een beetje vroeger voor opstaan... Vind ik eigelijk nooit echt héél erg, ik geraak makkelijk uit mijn bed haha.

  ReplyDelete
 9. Haha, t/m tip 4 gaat het helemaal goed, maar tip 5... Dit lukt gewoon nooit (of ik moet NU m'n laptop uitdoen) en als ik ga lezen kan ik het boek niet meer uitkrijgen;) Dus dan ga ik tip 5 maar boven m'n bed hangen, nee grapje, maar ik doe nu wel m'n laptop uit;)

  ReplyDelete
 10. het zijn heel handige tips...het is wel fijn als je alles al klaar ligt en inpakt, dan hoef je daar sochtends helemaal niet over na te denken

  ReplyDelete
 11. Leuke post! Hahahah, ik herken mezelf zo erg in t douchen :)

  ReplyDelete
 12. Het is echt grappig, omdat ik deze tips echt ook altijd voor mezelf gebruik! Ik nam een kijkje op je Instagram, en wow, je foto's zijn werkelijk a l l e m a a l zo geweldig mooi! Welke camera heb je? (Ik ben nl. dol op fotograferen en je foto's zijn zo mooi, haha. (Ik val in herhaling))

  ReplyDelete
 13. Ik ben totaal geen ochtendmens. Het is zelfs beter als er tot en met 12 uur niet tegen me gepraat wordt en er gewoon koffie en eten naar me toe geschoven wordt maar helaas zit ik op school en wordt er alleen maar huiswerk naar me toegeschoven.
  Hoewel ik al heel lang niet te laat ben gekomen bezorgen ochtend me toch moeilijk veel stress vandaar dat ik deze tips zeker ga uitproberen! Vooral dat lijstje vond ik handig sinds ik in bed aan de 10000 dingen die ik moet doen ga denken en ze "niet moet vergeten."
  Je raadt het al, de volgende ochtend: "Wat moest ik niet vergeten?"
  Have a nice day :)
  x I

  BLOG: isabeldot.blogspot.com

  ReplyDelete
 14. Handige tips, ik pak ook altijd de avond ervoor mijn tas in, ik douche in de avond, en ik zorg dat ik in elk geval de basics van mijn outfit klaar heb liggen, vermijd een hoop stress en gedoe in de ochtend. Als ik in de ochtend beneden kom stop ik gelijk al mijn brood en andere spullen die ik mee moet nemen extra nog in mijn tas, ontbijtje er in, opmaken, en gaan!

  Het moeilijkste vind ik om een half uur voor het slapen niet op mijn telefoon te zitten, vaak scroll ik nog instagram door enzo.

  ReplyDelete
 15. Dat douchen is zo herkenbaar!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio