Tuesday, January 13

mijn opstaanroutine 2.0

Tuesday, January 13


Hier mijn tips & tricks deel #2, het deel waar het echt om gaat. Mijn opstaanroutine, die misschien ietsje anders is dan die van jullie, maar jullie misschien wel kan helpen om een goed op te staan. Want echt, (JA ECHT!) een goede opstaanroutine helpt bij het goed wakker worden in de ochtend. Enjoy!

DE OCHTEND

1. Maak een soort schema in je hoofd van alles wat je moet doen. 
Mijn schema:
-Opstaan (=even strekken en een plens water in mijn gezicht gooien)
-Klaarmaken (=aankleden, make-up etc)
-Food (=lunch klaarmaken voor vanmiddag, en een ontbijtje klaarmaken)
-Ontbijten (= een grote bak muesli eten terwijl ik een blogs lees, met een kopje thee erbij)

2. IMPORTANT: Beloon jezelf later met je telefoon (of iets anders dat de tijd doet vergeten) en doe alle belangrijke dingen eerst. Wat ik altijd deed is opstaan op mijn mobiel (of laptop) pakken en dan uiteindelijk de tijd vergeten.


3. Bedenk dan even hoelang je voor alles nodig hebt. Bijvoorbeeld: 5 minuten voor aankleden, 15 minuten voor make-up, 5 minuten om brood te maken voor school, half uur om te fietsen naar school en probeer die tijd zoveel mogelijk te beperken. Dus niet een half uur aan je make-up zitten terwijl je dat eigenlijk ook best in een kwartiertje kan doen. Zo kan je precies uitrekenen wanneer je ongeveer je wekker zet. Zorg ook dat je iets van een kwartiertje hebt aan het eind waarin je niks plant.\


4. Je wekker is very importante, als jij een irritante wekker hebt waar je dan wel wakker van wordt, maar een pesthumeur hebt dan is je ochtend ook al gelijk verpest. Zoek een wekker (voor mij is dat een liedje wat rustig begint, en ''harder'' eindigt) die je fijn vind! En stel hem precies in wanneer hij gaat.

Mijn wekker gaat een kwartier voordat ik wakker moet worden, 10 minuten erna nog een keer, waarop hij daarna 3 keer om de 3 minuten af gaat. Het is alweer een heel systeem, maar het helpt wel! Snoozen is het slechtste wat je kan doen omdat dan je slaapritme verstoort is waardoor je in een nog diepere slaap valt. Niet handig!
DAT VRIJE KWARTIERTJE (OF EEN HALF UUR)

Als je alles goed hebt gedaan en gepland dan houd je iets van een kwartiertje over. Dit is een belangrijk deel van de ochtend! Hier kom je even tot rust, kan je even zitten met een kopje thee voordat je naar school gaat. Zo kan je je later beter concentreren.

En ja, geniet ervan. Ik besteed de tijd meestal met extra lang ontbijten, blogs lezen en uiteindelijk ben ik minsten vijf minuten voor de bel op school. Af en toe pas ik mijn to-do list nog aan en als ik een keertje geen tijd heb gehad de avond vantevoren heb ik dus nog een half uur extra om te douchen of mijn tas in te pakken.

Ik heb een half uur 'vrije tijd' en sta om 7 uur op (mijn wekker gaat om kwart voor 7). Ik moet uiterlijk om kwart over 8 weg van huis, maar ik heb dan ook een school die lekker dichtbij is. Ik moet 10 minuten fietsen en dan ben ik er al. Ik weet dat het meestal anders is, maar ik hoop dat je toch wat aan de tips hebt!

(Enne, een keertje te laat komen is nooit erg, maar beter een kwartier te laat komen dan 2 minuten Dan heb je er tenminste nog wat aan, haha)


Dat waren alle tips! Ik raad je aan om gewoon dingen uit te proberen of alles echt werkt, dan weet je het het best! Het klinkt allemaal teveel werk, maar het valt harstikke mee. Een plan kan je maken in 10 minuten! Maak een een reminder voor op de deur in welke volgorde je alles doet, maak even een lijstje van hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt, het lukt je wel!

Morgen deel 3! Hadden jullie hier wat aan?

Liefs,
Naomi

20 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Hahah het eerste wat ik denk als ik wakker wordt is ONTBIJTTT! En daarna kom ik altijd te laat op school omdat ik daarna nog moet kiezen wat ik aan moet doen.. Ik vind dit echt een leuk artikel, origineel!
  Liefs, Tessa

  ReplyDelete
 2. Haha, wat leuk dit :)! Ik moet 5 dagen per week werken en dan om dezelfde tijd al bed. Dat hele plan zit eigenlijk al in mijn hoofd. Ik gebruik voor de meeste dingen elke dag dezelfde tijd. Ik vind het heel belangrijk om rustig te ontbijten en een beetje wat woordspelletjes te spelen, dan kan ik daarna relaxed weg.

  ReplyDelete
 3. Superhandig! Ik sta meestal om kwart over zeven op terwijl ik om kwart voor acht weg moet :$ en dan moet ik altijd heel erg opschieten, misschien toch maar eens eerder opstaan, haha.
  Liefs, Femke ( Blogbyfem.blogspot.com )

  ReplyDelete
 4. Euh, tja... "Beloon jezelf later met je telfoon", dat zou wel veel tijd schelen ;) leuk om te lezen!

  ReplyDelete
 5. Goede tips, ik vergeet altijd te tijd door mijn telefoon! ;-)

  ReplyDelete
 6. Ahh wat een super leuke, en goede tips allemaal Naomi! Ga ik onthouden! :D Liefs

  ReplyDelete
 7. Ik heb ook echt een vaste ochtendroutine die goed werkt! Alleen moet ik echt vanaf de eerste (enigste) wekker uit mijn bed klimmen, anders komt het niet goed. ;) En heeelemaal akkoord met je laatste 'quote': beter een kwartier te laat komen dan 2 minuten.

  ReplyDelete
 8. Wat leuk om te lezen! Ik ben best langzaam in de ochtend dus ik zorg altijd dat ik ruim de tijd heb!

  ReplyDelete
 9. Op een of andere manier heb ik toch elke ochtend weer haast... Haha, maar ik geniet altijd wel ontzettend van m'n ontbijt ^^ Liefde voor yoghurt en muesli :)
  Liefs

  ReplyDelete
 10. Handige tip over dat snoozen! Ik ben zo'n flapdrol die nog wel eens te laat komt omdat ze haar wekker heeft gesnoozed, hahaha :D

  ReplyDelete
 11. Hele fijne tips, nu moet ik me er ook echt aan gaan houden. Nou ja, het systeem is er :) Leuk zo'n artikel <3

  ReplyDelete
 12. In de ochtend ben ik echt een chaoot! Deze tips zullen me dan ook zeker helpen! Een schema maken is zo slim. Maar meestal doe ik dit 5 minuten voor ik mijn bed uit moet.. ik ga het nooit leren, haha! Aan deze tips had ik echt wat, dankje! Liefs, X

  ReplyDelete
 13. Leuke post! Het eerste plaatje is echt mooi!
  www.fashiondrizzle.weebly.com

  ReplyDelete
 14. ik ben heel erg in snoozen in de morgen, mijn wekker gaat om 6;45 en soms ga ik er pas om 7;30 uit(ik woon ook maar 2 minuten lopen van school af). ik vind het idee van jezelf belonen met je telefoon echt super goed! xx liefs hanneke

  ReplyDelete
 15. Hi, dit artikel lijkt alweer eng veel op mijn ochtendroutine; alles precies inplannen;) Maar dan heb ik mijn 'relax' momentje in de trein en de tijd die ik (door de trein) te vroeg op school ben; al doe ik dan ook vaak nog een beetje hw...
  Leuk en origineel artikel, net als de vorige!!

  ReplyDelete
 16. Hahaa, als ik wakker wordt denk ik direct: Ik wil blijven liggen!
  Ik ga altijd heel laat uit bed!

  ReplyDelete
 17. Je hebt weer een hele leuke post gemaakt! Ben benieuwd wat voor tips je hebt in deel 3! Goeie tips!

  ReplyDelete
 18. Wauw wat goed zo'n gestructureerd ochtendroutine! Ik sta om half 7 op en moet 10 over 7 weg omdat ik dan nog een uur moet fietsen. Afgelopen week heb ik me 3 (!) keer verslapen, HOE DAN??! Vanaf nu ga ik dat niet meer doen want nakomen is niet leuk.
  X Emma

  ReplyDelete
 19. Wat vind ik opstaan soms vervelend..
  En wat je zegt eigenlijk moet je je telefoon later pas nemen het lijd alleen maar af.
  Ik zorg er echt altijd voor dat ik een kwartiertje over heb om te ontspannen hahah
  Liefs Valery

  ReplyDelete
 20. Heel leuk geschreven Naomi ♥

  Love,
  Didem.

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio