Sunday, February 22

Naomi goes to Ieper (outfit)

Sunday, February 22
Gewapend met onze camera's gingen afgelopen vrijdag Laura en ik naar het stadje Ieper in België met school, aangezien wij het nu over de eerste wereldoorlog hebben en we de loopgraven gingen bekijken. Een schattig leuk stadje (wel met een hele erge geschiedenis) + Laura en Naomi (en fotocamera's) + vrije tijd betekent een diary.
Op een schooluitje gaan betekent eigenlijk 9 uur in de bus zitten, kwart over 6 op school zijn en vooral altijd een regenjas meenemen of iets dergelijks aangezien het altijd regent. Zo ook vrijdag, om 18 over 6 (want ik kon niet echt opstaan) stond ik op het schoolplein en droeg ik mijn charmante waterdichte modderproof timberlands en had ik mijn regenjas in mijn hand (die ik dus helemaal niet heb gebruikt). Laura en ik overleefden de reis in de bus door ons vol te proppen met kattendropjes (want die zijn zó lekker en verslavend) en door muziek te luisteren. Spotify premium, Amen.


Eenmaal aangekomen hadden we drie kwartier vrije tijd, die we grotendeels spendeerden in een koffietentje aangezien het heel erg koud was en het heel hard regende. Maar we maakten natuurlijk ook nog even een kwartiertje foto's.
Daarna gingen we naar een museum, wat heel interessant was en ook een beetje saai. Maar het was er droog en warm, dus we mochten niet klagen. Na het museum maakten we een tocht rondom Ieper. We bezochten een van de vele vele oorlogsbegraafplaatsen, waar het enige wat je zag witte grafstenen waren. Overal.

Om die foto's maar af te sluiten met mijn mooie: 'Ik heb geen make-up op, mijn haar is doorweekt en ben om kwart voor 6 opgestaan gezicht' De begraafplaats was heel indrukwekkend, pas als je daar echt bent besef je pas hoe erg die oorlog wel niet was. Omdat je dan echt al die witte grafstenen om je heen ziet en elke grafsteen wel telt voor een man/soldaat en soms wel één grafsteen telt voor drie soldaten.
In de avond hadden we nog anderhalf uur vrije tijd en maakte we weer foto's, om daarna de avond af te sluiten met een cappuccino en een ijsje. Laura heeft een chocolade vrije week, dus ik mocht alle chocolade die we kregen die dag bij de koffie/thee opeten. (En dat is veel, want we waren natuurlijk in België) Ik spotte nog een leuke twintiger (Hij was echt perfect, althans, superknap, had een geweldige kledingstijl en hij maakte van alles foto's met zijn Canon. Maar je weet nooit, misschien was hij wel een creep! En hij was iets in de twintig, duss ehh tja, haha.) en toen gingen we de bus in terug naar huis!

Het was een hele bijzondere en indrukwekkende dag (die ook wel een beetje saai was). Fijne laatste schooldag voor de vakantie!

Outfit info
Jas Mango | Broek Brandy Melville | Cashmere coltrui Repeat | Charmante schoenen Timberlands |  Sjaal Primark | Rugzak Fjällraven

Denk jij wel eens na over de eerste en tweede wereldoorlog, behalve tijdens geschiedenisles?

Liefs, Naomi


Foto 1,2,4,7,9,10 door Laura van Lauresque

27 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Indrukwekkende plaats lijkt me! Mooie foto's heb je weer gemaakt. En Naomi, you look flawless without make-up;)

  ReplyDelete
 2. Hele leuke foto's heb je :) en even een vraagje, zit je nu in de 4e? (gewoon nieuwsgierig haha)

  Liefs,
  Didem.

  ReplyDelete
 3. Het lijkt me heel indrukwekkend om daar te zijn. Ik ben er nog nooit geweest, maar eigenlijk zou je er met school standaard heen moeten, ookal is het een beetje saai. Je hebt echt leuke foto's gemaakt ^^

  ReplyDelete
 4. Lijkt me een bijzondere plek! Leuke foto's!!! Veel Liefs

  ReplyDelete
 5. Ieper is een indrukwekkende stad, alleen weet ik zelf ook dat als je met schook er naartoe gaat, het ook saai kan worden. Je hebt echt hele leuke foto's gemaakt! Ik zie België even door een ander kijkpunt door jouw foto's! Haha! En je outfit is zo leuk! Veel liefs, Xx

  ReplyDelete
 6. So pretty!! Zowel de foto's als jijzelf. Altijd leuk om dit soort posts op een fijne zondagmiddag te lezen. Voor de open haard :) Geniet van je dag!!

  ReplyDelete
 7. Gave foto's! Zelf ben ik ook ooit met school in Ieper geweest en het is inderdaad erg indrukwekkend om te zien allemaal. Hele fijne vakantie! x

  ReplyDelete
 8. Leuk geschreven! De foto's zijn trouwens ook weer prachtig!

  ReplyDelete
 9. ieper klinkt als een hele mooie en interessante stad, en ik vind je make-up loze gezicht ook heel leuk hoor !
  xx ish
  Tiny Heart Beats

  ReplyDelete
 10. Lijkt me echt een heftige maar indrukwekkende plaats. Leuk zo'n diary tussendoor. Je ziet er toch helemaal niet zo verkeerd uit met die fashionable regenjas ;) Die sjaal maakt het weer helemaal goed!

  ReplyDelete
 11. Mooie foto's! Indrukwekkend plekje daar zeg. Ik heb nooit les gehad over de eerste en tweede wereldoorlog. Best jammer vind ik.

  ReplyDelete
 12. Leuk! Je hebt helemaal geen make-up nodig!

  ReplyDelete
 13. Wat mooi dat jullie daar naartoe moesten. Ben daar nog nooit geweest, maar lijkt me wel indrukwekkend. En mooie foto's ook!!

  ReplyDelete
 14. Aah die school uitjes ken ik, ik heb er namelijk twee gehad dit jaar (waarschijnlijk ook de laatste twee, hihaho) maar toch zijn ze altijd heel leuk, naast alle stress van die opdrachten..

  ReplyDelete
 15. Wat een leuk artikel, ik ben toen ik 12 was ook in Ieper geweest en dezelfde begraafplaats als jij bezocht geloof ik. Wel spijtig dat jullie de last post niet hebben gezien (die word elke avond gespeeld aan de Menenpoort) , jullie waren waarschijnlijk al terug richting Nederland :) .
  Ik interesseer me erg in Geschiedenis, later wil in onder andere geschiedenislerares worden!

  Liefs, Laura

  ReplyDelete
 16. Wat een mooie foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 17. Hola chicaaaa, Ieper was koud nat en saai maar stiekem ook wel een beetje leuk. En jij was lucky met je kwart voor zes opstaan (kuch, half vijf was niet fijn). Lahf je foto's en HOI ik spot mezelf #fun #laurainactie. LIEFS!

  ReplyDelete
 18. Zelfs met je "mijn haar is doorweekt en 6 uur s'ochtends bah" gezicht sta je supermooi op alle foto's (en zelf als je niet op de foto's staat zijn ze toch erg indrukwekkend, vooral de begraafplaats... Wauw.) met geschiedenis leer ik nu ook over de 1e WO en jemig, ik heb het natuurlijk al eerder gehoord (herhaling van de stof enzo jaja) maar het komt toch altijd hard aan omdat het zo ontzettend verschrikkelijk is.
  Over de twintig jarige creep: I feel you. Ik zie altijd leuke mensen en denk "ja maar massa moordenaar" en meestal zijn ze, inderdaad, twintig. Oeps.
  Leuke blogpost weer, Naomi! :)
  x I

  BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

  ReplyDelete
 19. Leuke blog en prachtige foto's! <3

  ReplyDelete
 20. Die schoenen zijn juist super leuk! Ik wil ze wel overnemen hoor ;p

  ReplyDelete
 21. Leuke diary! Schoolexcursies zijn idd alleen leuk als je nog wat vrije tijd krijgt (:

  ReplyDelete
 22. Wat een leuke diary! Haha op de een of andere manier regent het de vrijdag voor de vakantie echt AL-TIJD, wel eens op gelet? :') Heel leuke foto's, kon je niet heel sneaky een foto maken van die leuke twintiger, hihi..
  X Emma

  ReplyDelete
 23. Wow, indrukwekkend verhaal! Leuk dat je het combineert met een outfit, dan blijft het toch een beetje luchtig. Klinkt als een leuk schooluitje!

  ReplyDelete
 24. Ik ben de laatste tijd echt geïnteresseerd in oorlogen, vooral in de Eerste omdat België er zo in betrokken was... Ben ooit eens naar Ieper geweest maar dat is al lang geleden, volgend jaar gaan we er terug heen met school en ik heb er toch al een soort van zin in... En ohh leuk zeg, chocolade van andere mensen 'verplicht' moeten opeten, haha!

  ReplyDelete
 25. Hi hoe kreeg je je menubar daar helemaal bovenaan ?
  thanks :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio