Sunday, March 8

de uitslag van de enquete

Sunday, March 8
Een paar weken geleden zat ik op woensdagmiddag hoopvol achter mijn laptopje. 'Ik heb een enquete gemaakt!' vertelde ik mijn vader. 'Zullen we even kijken of iemand iets leuks heeft gezegd of hem heeft ingevuld?' Ik keek naar de resultaten en schrok ontzettend. 40 keer ingevuld, zo veel! Maar de aantallen liepen op. Momenteel staat de teller op 169 personen. Jeetje mineetje. Dat is echt heel. erg. veel. Sommige hebben kort geantwoord, maar de meeste hebben er hele lange tekstjes van gemaakt vol met verbeterpuntjes en vooral complimentjes. Mijn vader vond het geloof ik niet zo leuk dat ik heel veel reacties heel enthousiast aan hem heb voorgelezen (alle antwoorden, op alle vragen. 16 x 169 = 2704 antwoorden, zie je het al voor je?) Ben je benieuwd naar de uitslag? Kijk dan snel verder!

(Misschien is het trouwens beter om dit artikel echt aandachtig te lezen wanneer je wat meer tijd hebt, hij is nogal lang namelijk)


Jullie zijn zoveel jaar oud...
Bijna 50% is 15-16 jaar oud, wat ik ook wel had verwacht. De grootste groep die erna komt is 10-14, en verbazingwekkend zaten er ook nog een hele hoop 17-22 jarige mensen tussen. (en nog een paar ouder dan 26, maar die ben ik vergeten ertussen te zetten)

Jullie kennen me van...
blogs! Viel ook wel te verwachten, ze zeggen niet voor niets dat reageren op blogs en proberen een naambekendheid te krijgen heel belangrijk is. Dit deed ik de eerste paar maanden nog wel, maar de laatste half jaar heb ik daar gewoonweg geen tijd voor. Ook Teske heeft een groot aandeel gehad in de groei van mijn blog, wat niet heel verrassend is.

Jullie volgen mijn blog al...
voor het grootste deel 1-3 maanden, maar 37% volgt me toch nog een half jaar!Jullie bezoeken via...
Bloglovin. Natuurlijk, maar dat is niet eens de helft! Ik had echt verwacht dat iets van 70 procent mijn blog via bloglovin bezocht, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Dat betekent dus dat er veeeel meer mensen mijn blog volgen en ik dat niet op internet of op papier elke dag zou kunnen zien. Bizar! Nu ben ik toch een beetje benieuwd :)

Jullie geven me...
gemiddeld een 8,4. Ehh. Whut?


Jullie vinden dat er verbetering nodig is op het gebied van...

Ik heb uitgevonden dat hoe ouder de lezer, hoe minder ze mijn schrijfstijl leuk vinden. Ik begrijp het ook wel, ik schrijf echt alsof ik met iemand klets en sorry, maar kletsen is meestal niet heel diepgaand. Maar ik ben er wel mee bezig om het minder rommelig te krijgen hoor! Ik merk dat ik vroeger veel meer tijd stak in het schrijven en nu dat maar een beetje laat voor wat het is.

Ik ben ook mee bezig om wat meer kwaliteit in mijn artikelen te steken en zal ook proberen wat regelmatiger te posten. Misschien zal ik niet om de dag om 7:00 een artikel online hebben staan, maar voor nu vind ik om de dag al een hele prestatie!

Zo let ik nu ook meer op de spelling, maar ik merk dat het toch nog een heel karwei is om niet snel over iets heen te lezen. Ik merk vaak een paar dagen erna pas fouten, wat ik heel erg jammer vind!

Een aantal van jullie noemden ook op dat als je op de beginafbeelding klikt, je niet naar de post gaat. Dat is al een tijdje veranderd! Vanaf nu kan je vanaf de homepage niet alleen op de read-more button drukken, maar ook op de afbeelding!Jullie willen meer lezen over...
Heel erg veel van jullie willen meer persoonlijke artikelen. In eerste instantie dacht ik, meer persoonlijk, maar hoe dan? Maar daarna begreep ik al snel wat jullie bedoelden. Ik vertel niet zoveel over vriendinnen, over werk en post bijvoorbeeld ook geen wekelijkse photodiary waarin jullie mijn week kunnen zien. Ik vind het een beetje lastig om mijn vriendinnen te laten zien, meer omdat ik hun wel hun privacy gun, haha. Ik kan natuurlijk wel meer vertellen over werk en school (zonder te laten weten op welke school ik zit) al vind ik dat helemaal niet zo interessant voor jullie. Mijn leven is verder ook niet echt interessant, maar ik zal kijken wat ik ga doen!

Ook lieten jullie weten dat jullie graag fotografie tips willen weten! Ik ben helemaal géén pro hoor, maar ik denk dat er ergens deze weken wel een fotografie artikel online komt! (Weer een van die vele, maar mijn artikel helpt jullie hopelijk goed)

En ik wil sowieso meer schrijven over lifestyle en artikelen waar jullie echt iets aan hebben! En als jullie meer willen weten over Amsterdam of over fashion dan kan dat ook altijd nog ;)


YOUTUBE

De meningen verschillen, sommigen lezen gewoon liever dan dat ze filmpjes kijken, maar de meesten vonden het toch wel erg leuk. Als de filmpjes maar dezelfde 'sfeer' hebben als mijn blog, als het gezellig is, het liefst niet te langdradig (jeetje, wat werd dat vaak genoemd zeg, haha), liever niet vloggen (heh nee bah, wat zouden jullie dan in hemelsnaam willen zien?), echt niet grote youtubers nadoen en standaard videos maken en vooral géén make-up tutorials (was ik zeker ook niet van plan).

Wat willen jullie dan wel zien? Veel zeiden dat alles wat ik leuk vind ook moest doen, gewoon alles waarbij ik me goed voelde. Maar als ze dan iets moesten zeggen? Lookbooks, hauls, sfeerbeelden, originele videos, dingen die bij me passen en vooral dingen die iets toevoegen aan mijn blog! Er zijn ook wel wat mensen die een roomtour willen zien, maar lieve mensen, in mijn kamer kan je je kont niet keren en ik kan een shot maken van mijn kamer en je ziet alles, lijkt me niet heel interessant. (En daar komt bij dat hij ook niet heel erg mooi tumblr iets is, haha).

Ik merk dat ik het ontzettend lastig vind om de tijd de maken voor youtube, puur omdat school nu heel erg veel aandacht van me vraagt en ik op dit moment niet echt iemand heb die me kan helpen met filmen. Maar ik ga wel proberen (haha dat zeg ik altijd, maar ik wil het wel) om echt leuke filmpjes te maken. Ik upload dan wel alleen filmpjes waar ik echt tevreden over ben, dan filmpjes die ik wat minder vind.Dit spreekt wel voor zichzelf toch? Wat ik wel heel moeilijk (en ook leuk) vind is dat de meningen nogal verschillen, er zijn bijvoorbeeld bezoekers die expliciet vragen om meer recepten, of mensen die juist geen recepten willen lezen. Ik zal hier gewoon het evenwicht van zoeken.Laten jullie weten wát jullie precies voor fotografie tips willen? En als je nog dingen te zeggen hebt, gráág..

Verder wil ik dit nog even laten zien (hieronder), ik wil totaal niet opscheppen of wat dan ook, maar mijn gevoel zegt dat ik dit online moet zetten. Dit is maar een fractie van de dingen die jullie gezegd hebben. (ik kon dus echt niet kiezen) BEDANKT!

Liefs,
Naomi
22 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat leuk om te lezen! Ik ben het helemaal eens met de reacties van de enquete. Jij bent bij mij ook een van de weinige blogs waar ik de tekst lees, hahah.

  ReplyDelete
 2. 169, jezus dat zijn veel mensen. Ondanks dat dit resultaten van een enquete zijn (en ik die dingen normaal gesproken nooit lees), vond ik dit heel leuk om te lezen. :) Volgens mij heb je behoorlijk wat werk gehad aan die foto's bewerken, echt heel leuk gedaan!

  ReplyDelete
 3. Ah wat leuk om dit verslag zo te lezen!
  Je bent echt lekker bezig, doorgaan zoals je het doet!
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 4. Wat leuk dat je zoveel reacties kreeg! Ook leuk dat je mijn bericht in je artikel hebt gezet haha. Jij gaat nog heel ver komen dat is zeker.

  ReplyDelete
 5. Oh wat tof! Ik heb hem niet ingevuld maar ook ik vind je blog mega fantastisch! Veel Liefs

  ReplyDelete
 6. Zelf heb ik de enquete niet ingevuld. Wat ik wel wil zeggen dat je blog zeker een 9 verdiend! :)

  ReplyDelete
 7. Ik ben het helemaal eens met de uitslag! Je blog is super origineel dus blijf dat vooral. En die kletserige schrijftaal vind ik zelf persoonlijk juist leuk en het maakt jou teksten levendig. Ook jou foto's vind ik echt prachtig dus ik ben wel benieuwd naar die fotografie tips; vooral over hoe e die mooi scherpte diepte krijgt in je foto's, zoo mooi

  groetjes Nina

  ReplyDelete
 8. Wow je hebt best wel veel informatie kunnen halen uit deze enquete!

  ReplyDelete
 9. Grappig om te lezen! En zo leuk dat je steeds bekender wordt!

  ReplyDelete
 10. Ik vind het echt leuk dat je moeite wil doen om je blog te verbeteren en tips aan je lezers te vragen! Maar als jij gewoon blijft doen wat je graag doet en dat ook uitstraalt, kan je volgens mij niets fout doen! Xxx

  ReplyDelete
 11. Haha, ik voel me met mijn 24 jaar nu wel echt oud als ik zie dat voornamelijk 15- en 16 jarigen je blog lezen ;P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee, voel je zeker niet oud! Ik vind het juist echt harstikke leuk als meer volwassen personen (compliment ;)) mijn blog lezen.

   Liefs,

   Delete
 12. Wauw, 169 mensen, wat veel! Je verdient het!

  ReplyDelete
 13. Wow echt heel veel mensen! Van alle dingen die mensen niet leuk vinden, vond ik 1-5 juist wel heel leuk. Aan die HTML post heb ik heel veel. Ik zou er graag nog meer zien...

  ReplyDelete
 14. Heel leuk gedaan met die fotootjes enzo! Ik moet ook echt weer mn blog oppakken want ik zat beetje in een dipje, als ik jouw blog zo lees krijg ik gelijk weer zin! Ga zo door naomi!

  ReplyDelete
 15. Leuk om de uitslag te lezen! Voor de fotografie post: tips die jou hielpen toen je net begon met fotograferen!

  ReplyDelete
 16. Leuk om die percentages te zien!
  Enn, ik heb je genomineerd voor de Versatile Blogger Award. Ik zou het leuk vinden als je 'm overneemt :)
  http://smallpiecesofwisdom.blogspot.nl/2015/03/versatile-blogger-award.html

  ReplyDelete
 17. Wat leuk om terug te lezen! En mooie foto's ook! Ik moest juist drie keer kijken, je hebt mijn reactie erbij gezet!! Ben heel blij om te lezen dat je blog zo groeit en dat je het zo leuk vindt om te doen! Doe vooral zo voort!

  ReplyDelete
 18. Aah wat ontzettend tof dat je zoveel reacties op je enquête hebt gekregen! x

  ReplyDelete
 19. Ah wat fijn dat je nu een overzicht hebt! Ik vind html tips juist interessant om te lezen haha!

  ReplyDelete
 20. Wauw wat veel mensen hebben 'm ingevuld zeg! Heel tof om de resultaten te zien haha, hoewel ik zelf niets anders dan positief had ingevuld.. :')
  X Emma

  ReplyDelete
 21. Moet toch wel heel fijn zijn om te lezen zo, veel positieve reacties! Zelf vind ik de HTML tips juist super fijn, heb er mijn eigen blog wel een stukje mooier mee gekregen denk ik, ook veel dingen waar ik niet eens aan had gedacht of waarvan me eerst helemaal niet was opgevallen hoe lelijk ze eigenlijk waren.

  Overigens; je blijft altijd mensen houden die méér van x willen terwijl anderen minder van x willen. Probeer niet om iedereen te pleasen, dat lukt toch niet en dan raak je ook je eigenheid kwijt. Kijk naar de inspiratie die je uit de enquette kan halen en doe dan vooral ook wat je zelf leuk vind!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio