Saturday, March 14

Ik ging skieeën

Saturday, March 14
Terwijl we de bergen binnenreden hoorde je alleen maar 'oh's' en 'ah's' en zat ik springend naast Robin op de stoel te schreeuwen dat ik alleen maar foto's wilde maken. En foto's. En foto's. Het was 6 uur s'ochtends, ik had een nacht niet tot nauwelijks geslapen en het enige wat ik wilde doen was naar buiten rennen door de sneeuw met mijn geliefde camera. Zie je het al voor je? Een paar uurtjes later stonden we daar voor een huis wat voor de komende dagen ons fort zou gaan worden nog steeds verward en slaperig om ons heen te kijken totdat het tot ons door begon te dringen dat we heel snel op de skies zouden gaan staan en dat we helemaal niet moe zouden moeten zijn. Snel gingen we naar binnen...


en trokken we al onze fancy skikleren aan. Eerst mooie thermo broeken (leek op fijne shape lift kleding, of hoe je dat ook noemt) en daarna werd je een soort sumoworstelaar in een hele dikke laag kleding met ook nog eens sneeuwschoenen die je voeten 20 maten groter laten lijken. Niet bepaald goed materiaal voor een OOTD, haha. Daarna ontmoetten we onze ski-crewmembers en kwamen we tot de conclusie dat we samen een grote fruitsalade waren van gezellige groepjes. Iedereen zat in een ander groepje, die een bijpassende fruitnaam had. Banaan, Frambozen, Citroen, appels en ga zo maar door. Ik zat in het groepje Skiwi onder andere met Robin. (Kiwi - Skieën, aka het groepje met de geweldigste naam ooit).


Toen we samen met onze Skiwi-baas (aka Crewmember Jim) naar boven gingen in de gondel werd ik al binnen een paar seconden omgedoopt tot kluns van de week (aangezien ik gelijk mijn skies liet vallen en ehh tja ik wil er niet meer over praten) en dat was totaal niet terecht (uhg uhg uuhg).

De eerste dag was vooral het leren skieën, maar de tweede dag gingen we al snel de 'dalafdaling' doen. Dat hield in dat je een paar kilometer naar beneden ging skieën, over bosweggetjes, langs ravijnen (brrr) en vooral je héél erg kon genieten van het mooie uitzicht. Overal besneeuwde bergen, de stilte (op de oh's en ah's van het vallen en genieten van het uitzicht na), en gewoon het hele perfecte ansichtkaart plaatje.


's Avonds gingen we elke dag eerst douchen, maar daar na was er genoeg tijd voor leuke spelletjes, geklets, gelees, noem maar op. EDIT: Ik zat samen met al mijn vriendinnen op KAMER 6, een hele gezellige kamer waar veel gekletst, gelachen, geslapen maar ook muziek werd gespeeld.

De laatste twee dagen werd het eindelijk mooi weer. Voor mij was er een beetje een probleempje, ik had het zo warm dat ik eigenlijk in mijn bikini in de sneeuw wilde gaan liggen, maar in je bikini in de sneeuw... Tja. Toch nog maar even wachten totdat de zomer naar Nederland komt ;). Ik ging een beetje proberen parallel te skieën in plaats van die eeuwige pizzapunt, wat me opzich nog best goed afging (op het paar keer vallen na en angstige gilletjes) in tegenstelling tot een aantal andere mensen die met de grootste snelheid ooit van de rode en blauwe pistes afgingen zonder het ook maar te proberen. Die snelle stukken zijn ook heel erg leuk (de wind in je haren, dat koele briesje) maar het was ook wel fijn om tenminste echt geprobeerd te hebben parallel te skieën.

Er is nog veel meer te zeggen over deze reis, maar woorden schieten me op dit moment te kort. Ik kan nog even zeggen dat de 4 dagen echt heel heel heel erg leuk waren (thanks Skiland en school!) en ik zeker eens terug naar de sneeuw ga. Er was wel één minpuntje. Ik kwam terug in Nederland met een post-traumatische-ikwilweerterugnaardesneeuw-depressie en Nederland is vergeleken met Zwitserland echt een land zonder bergen en super saai. Kan het alsjeblieft een beetje minder saai zijn qua landschap hier?

Ben jij wel eens gaan skieën of snowboarden?

(sorry trouwens voor de overload foto's van mij. Ik wil andere mensen het liefst niet op mijn blog zetten voor hun eigen privacy!) - fotocredits van de foto's die van mij zijn gemaakt gaan naar Robin

Liefs,
Naomi


24 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik ben zo jaloers op je! Had ook heel graag willen skieën! Prachtige foto's trouwens! XO

  ReplyDelete
 2. Ik heb 3 jaar geleden met school geskied. 3 Dagen achter elkaar. Geef mij maar strand :)

  ReplyDelete
 3. Ik ga elk jaar skiën! Heel leuk altijd! De volgende keer is in de paasvakantie jeej :)

  ReplyDelete
 4. Ahh wat een gave foto's! Wauwiee heel tof dat je het zo naar je zin hebt gehad - wat ik me 100% kan voorstellen<3
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Wat een mooie foto's! Ik vind skiën echt heel erg leuk :)

  ReplyDelete
 6. Ik hou van skiën en sneeuw en bergen en alles. Dat uitzicht vind ik ook elke keer weer adembenemend...
  Mooie foto's, ik kom gelijk weer in die winter sneeuw sfeer.
  liefs,

  ReplyDelete
 7. Leuk artikel! Ik vind de foto's echt heel mooi en jij ook zoals altijd. Er zit wel een spellingsfoutje in je tekst. Het is: 's Avonds i.p.v. S' avonds. Maakt niet uit, heel veel mensen maken die fout haha. :)

  ReplyDelete
 8. Super leuke foto's zijn dit :D ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar het lijkt me heerlijk!

  ReplyDelete
 9. Hele mooie foto's! Ik ben zelf nog nooit gaan skieën/snowboarden.

  ReplyDelete
 10. Wauw dat klinkt mega leuk! Ik kan wel goed langlaufen, maar skieen of snowboarden (nog) niet! Super mooie foto's Veel Liefs

  ReplyDelete
 11. Echt ontzettend mooie foto's! Klinkt als een geslaagde skivakantie :)

  ReplyDelete
 12. Wauw ik vind je foto's echt prachtig! Maar ik vind skieen echt helemaal niks haha, vooral ook omdat ik het totaal niet kan hoor

  ReplyDelete
 13. Wat super leuk dat je bent wezen skiën! Hele leuke foto's zeg.. Ik ben 3 jaar geleden met school naar Oostenrijk geweest, ben toen wezen snowboarden. En dat was helaas ook de laatste keer, zou zo graag nog een keer gaan snowboarden :)

  ReplyDelete
 14. Pfft, veel te veel foto's van jezelf Naomi. Dat kan echt niet. jk, juist heel leuk & ik vind zelfs je ski-outfit fashion forward met die leuke trui. Ik wil ook echt nog een keer goed leren skiën, ik ben er vooral zo eentje die heel snel beneden is door de hele weg te vallen en dan 10 meter door te glijden.

  ReplyDelete
 15. Aawh ik wil ook naar de sneeuw! Echt super mooie foto's :)

  ReplyDelete
 16. Prachtige foto's! Het uitzicht is echt fantastisch als je gaat skieën!

  ReplyDelete
 17. Wat een prachtige foto's! Die met die ijspegels is echt heel gaaf! Heb deze vakantie voor het eerst geskied, heel leuk ♥

  ReplyDelete
 18. Mooie foto's! En wat een leuk artikel! Ik ben 1x wezen skiën, toen ik echt klein was. Het enige wat ik me herinner is 'pizza machem', of zoiets. Ik sjeesde dus lekker aka pizzapunt naar beneden.

  ReplyDelete
 19. Wat een leuke foto's! Heel gaaf dat je met school ging skiën ^^

  ReplyDelete
 20. Leuk Naomi :) ik wil nog steeds terug even huilen

  ReplyDelete
 21. Hadden wel wat creditsjes gemogen naar KAMER 6! Maar ja toch echt leuk verhaal skiwietje
  X Isa

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio