Sunday, May 3

a hight-tea birthdayparty recipe #1: simple vegan brownie

Sunday, May 3
Toen ik mijn verjaardag vierde (zie deze post van Laura voor meer info) werd het een échte high-tea party inclusief heel erg veel eten en veel gezelligheid. Er waren vegan brownies, cakejes en dadeltaart (waarvan je het recept trouwens hier al kan vinden) en ik bakte er op los. Waarom zou ik jullie de hele simpele recepten dan niet geven? Dat zou toch te gek voor woorden zijn als ik dat niet zou doen?Toch? Toch? (-oke Naomi, ze snappen het nu wel) Dus hierbij, het eerste #high-teabirthdayparty recept.MEN NEEMT:

• 5 eetlepels zonnebloemolie
• 170 gram zelfrijzend bakmeel
• 3 theelepels cacaopoeder
• 200 gram pure (melkvrije) chocolade
• 180 gram rietsuiker
• een snufje zout
• een zakje vanillesuiker
• 230 ml ongezoete sojamelk
• optioneel: 200 gram walnoten/pecannoten/noem maar op.HET RECEPT:

• Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een (vierkant) bakblik in met zonnebloemolie of een andere plantaardige olie

• Smelt alle chocolade au bain marie tot dat het een glad geheel wordt. Voor de klunzige mensen onder ons (je bent niet alleen!), het is super simpel. Kook wat water in de waterkoker (of gewoon in de pan, als je meer tijd hebt) en giet het daarna in de pan. Neem een hittebestendige kom en leg hem op de pan. Plaats voorzichtig (niet gooien!) de chocolade erin en blijf goed doorroeren.

• Neem een andere grote schaal en doe hier het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder in. Daarna roer je de (riet)suiker, de vanillesuiker en het zout er doorheen. Daarna kan je ook de zonnebloemolie, de sojamelk en als laatste de gesmolten chocolade er doorheen doen.

(TIP: als je net zoals ik nogal lui bent kan je ook alles in een keer er doorheen gooien, al is het wel belangrijk dat je de chocolade als laatste doet.)

• Mix het even kort met de mixer. Ik heb gemixt op stand 3 maar in principe hoef je het alleen maar goed door te roeren totdat het een redelijk glad beslag is.

• Giet het beslag in het blakblik (zoals op de foto hieronder) en doe dat netjes zonder het overal op te smeren. (-zie je de vlekken overal? Had ik al gezegd dat ik een kluns ben?)

• Doe hem in de oven voor 25 minuten. Prik na 25 minuten even met een satéprikker in de brownie. Als er geen vloeibaar beslag meer op komt is hij goed!

• EET! (EN GENIET!)

Mijn vriendin (Josephine) en ik hebben heel erg genoten van deze brownie. Het is trouwens een recept van Jamie Oliver dat ik een beetje heb versimpelt. Ik vind persoonlijk de brownie het lekkerst als hij een nacht in de koelkast heeft gelegen, omdat het naar mijn mening een 'geheel' wordt en niet zo 'misselijk makend lekker' meer is. Kijk maar of het je lukt om hem (voor een deel) nog in de koelkast te stoppen zonder dat hij al helemaal op is. :)

En dan nu even plaatjes kijken...GENIET VAN JE ZONDAG!

21 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik heb gelijk honger! Haha!
  Hele leuke post!

  ReplyDelete
 2. Ahhh girl, dat ziet er zo goed uit! <3

  ReplyDelete
 3. This looks so good I am definitely trying it out too!

  ReplyDelete
 4. Wow dit ziet er wel heeeel lekker uit zeg! Ga het zeker een keertje proberen :)
  Liefs, Liselotte

  ReplyDelete
 5. Ziet er echt heerlijk uit ♥

  ReplyDelete
 6. Ohdit ziet er te lekker uit, ik ben echt geen keukenprinses maar ik moet het een x proberen :)

  ReplyDelete
 7. Ooh lekker! Ik maak vaak brownies maar dit is toch nog iets anders! Njammiee! :)

  ReplyDelete
 8. Het lijkt me heel lekker! Je hebt echt gave foto's gemaakt, heel mooi!

  ReplyDelete
 9. NOMNOMNOM dit ziet er zo lekker uit<3

  ReplyDelete
 10. Oh dit ziet er zo goed uit!

  ReplyDelete
 11. Oeh, hij ziet er echt heerlijk uit! Prachtige foto's heb je ook gemaakt zeg. Thanks for sharing!

  ReplyDelete
 12. Oeh, ik ben gek op brownies. Leuk recept dit dus ;)
  Liefs Isabella

  ReplyDelete
 13. Ja deze is heerlijk, ik heb hem laatst ook gemaakt, ook iets anders dan het originele recept. Mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 14. Oeh, ziet er goed uit! ik krijg meteen honger, haha ♥

  ReplyDelete
 15. Ahh ziet er zo lekker uit! Prachtige foto's ook!

  ReplyDelete
 16. OH MIJN HEMEL, ik begon echt te kwijlen bij de smeltende chocola foto. Ziet er heerlijk uit!

  ReplyDelete
 17. Aahhh, hoe lekker kan dit zijn!! Vind de foto met de lepels echt onwijs leuk bedacht. Liefs!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio