Thursday, May 21

Een mini hotspottour met Fleur

Thursday, May 21
Voorzichtig spring ik met een aanloopje achterop de fiets. 'Whoooh, niet te veel bewegen. Wacht, zit je al?', vraagt Fleur terwijl ze probeert mijn fiets in bedwang te houden. Samen fietsen we zo vanaf Centraal naar Amsterdam west om een ongeplande hotspottour te gaan houden. Een afspraakje met Fleur (Missjoesten.nl) stond al een tijdje op de planning, maar twee weken geleden op een vrijdag kwam het er eindelijk van. Terwijl Fleur met de trein Amsterdam binnenreed, maakte ik in 1 minuut een lijstje met verscheidene hotspots die misschien konden bezoeken om daarna te racen naar het station. Het was een dag vol plaatjes schieten, de slappe lach hebben, marmeren plankjes bewonderen en ons volproppen met heuul veel lekker eten. Een hotspottour is het wel geworden. Kijk je mee?
GEKAAPT

BILDERDIJKSTRAAT 131

Op de Bilderdijkstraat, niet zo ver van waar ik woon, vind je een hele leuke conceptstore genaamd Gekaapt. Een originele naam met veel betekenis. Eens in de zoveel tijd verhuisd Gekaapt en kapen ze weer een nieuw leegstaand pand! Met onwijs veel verschillende producten, van interieur, taartjes tot kleding is er voor ieder wat wils. Hier denken ze ook aan ecologische kledij en duurzaam interieur. Benieuwd? Op de website kan je een kijkje nemen!BERRY 

BILDERDIJKKADE 27

Hoewel er al vele en vele koffietentjes zijn in Amsterdam is dit mijn nieuwe favoriet. Lekker dicht bij Gekaapt, en om de hoek bij de foodhallen bevind zich dit schattige hotspotje waar je in alle rust even kan genieten van een (niet eens zo heel duur) kopje koffie en een enorm grote kokosmakroon. De worteltaarten bakken ze hier ook nog eens voor je neus zodat je ook dat niet kan weerstaan en wel een hapje moét proeven.


FOODHALLEN 

BELLAMYPLEIN 51

Hoewel je dit niet echt kan zien als een 'nog niet ontdekte hotspot' aangezien de gehele blogwereld (en daarbuiten) enorm enthousiast is over deze oude tramremise, vond ik het toch nog even leuk om het te benadrukken op mijn blog. Want de foodhallen zijn echt de moeite waard! Het verbazingwekkende mooie gebouw geeft een prachtig sfeertje en maakt het eten alleen maar beter. De ene na andere bijzondere eettentjes komen voorbij en zijn kunstwerkjes (van buiten en van binnen) op zich. Ik zou zeggen; maak er gewoon een gezellig eetfestijn van!

Fleur en ik namen een heerlijke salade waarna Fleur besloot ook nog even voor 10 euro aan taartjes te kopen bij Petit Gateau, waarop we samen (als échte bloggers) besloten deze te fotograferen op Fleur's pas gekochte marmeren plankje. Is hij niet pretty?


THE DARLING 

HANNIE DANKPAARPASSAGE 19 (HAL 17)

Na de foodhallen besloten Fleur en ik om nog even de buurt te verkennen. In een van de overige overdekte tramremises kwamen we 'The Darling'. tegen. Ik kende het al, ze hebben ook een filiaal in de runstraat, maar Fleur zag het voor het eerst en besloot er even binnen te lopen. Na er lang niet meer geweest te zijn besefte ik hoe leuk dit winkeltje eigenlijk was. Originele zomerse kleding waar je altijd wel iets leuks tussen vind en weer een schat aan mooie interieuritems en hebbedingetjes. Dit is for sure een aanrader als je de Foodhallen bezoekt!

IJSCUYPJE

KLIK HIER VOOR ALLE 16 LOCATIES 

IN AMSTERDAM


We sloten de dag af met een lekker ijsje, aangezien we daar echt behoefte aan hadden (Note to self: Hallo? Hebben jullie niet enorm veel lekker eten nog niet eens twee uur geleden naar binnen gewerkt?) Met alleen maar winkels in Amsterdam en omstreken is Ijscuypje niet zo bekend als ik dacht. Hoewel ik er al een aantal jaren als vaste klant kom kende Fleur het niet (wat eigenlijk heel logisch is) dus vond ik het wel waard om het te melden. Heerlijk ijs (een beetje 'overhyped' hier in Amsterdam, dat dan weer wel) en lekker centraal! Wij gingen naar het filiaal op de Haarlemmerdijk, maar er is er ook een om de hoek van Berry en de Foodhallen!

DOE JIJ WEL EENS EEN MINI HOTSPOT TOUR?

- Naomi

Foto's nummer 2 (overall shot van Gekaapt), 6 (Naomi met de boeken in Berry) 10 (de lekkere taartjes van Petit Gateau) en 11 (shot van The Darling) zijn gemaakt door de lieve en getalenteerde Fleur van Missjoesten.nl15 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Je hebt altijd super originele ideeën Naomi! Echt een super leuke tour, jammer dat ik niet in Amsterdam woon.

  ReplyDelete
 2. Ahh wat super leuk! Echt een geweldig artikel! Die taartjes van Petit Gateau zijn inderdaad zooo lekker! En IJscuypje is echt mijn favoriet! Gekaapt klinkt echt als een heel leuk tentje, maar eigenlijk allemaal wel! Liefs

  ReplyDelete
 3. Wauw super tof Naomi! Ik Heb dat laatst nog gedaan in Wenen! Echt leuk, deze post save ik! Veel liefs

  ReplyDelete
 4. Toffe plekjes allemaal! Leuk artikel heb je er ook van gemaakt :) X

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke plekjes allemaal! :D

  ReplyDelete
 6. Ik kan dus echt niet meer wachten om op kamers te gaan in Amsterdam.
  Want deze hotspots zijn echt awesome. Misschien moet ik ze maar opschrijven want vergeet ze snel haha.
  Super leuk artikel.
  Good vibes,

  ReplyDelete
 7. Wat een fijne post! The Darling is zo'n leuk winkeltje en daar hebben ze de mooiste items hangen!

  ReplyDelete
 8. Ohh die taartjes, hoe lekker. Echt zalig, zo'n hotspottour. En die calorieën fiets je er ondertussen ook zo weer een beetje af, goed over nagedacht. ;) Ik vind 'Gekaapt' er echt super leuk uitzien, zeker met dat bootje enzo. :)

  ReplyDelete
 9. Oh het was zo leuk en gezellig! Ik heb echt genoten van die dag en Berry is echt één van mijn favoriete nieuwe hotspots geworden.

  ReplyDelete
 10. Oooh, al die leuke fotogenieke hotspots daar in Amsterdam..♥ IK WIL ERHEEN! Wat heeft Fleur trouwens een leuke blog, die kende ik nog niet!

  ReplyDelete
 11. het is altijd zo leuk om dit te lezen bij jou haha

  ReplyDelete
 12. Leuke post, berry is zo idd zo leuk, ook een van mijn favoriete koffie plekjes, en de foodhallen zijn ook zo gezellig!

  ReplyDelete
 13. Hotspots in Amsterdam zijn echt de beste ooit. Stuk voor stuk zien ze er zo leuk/lekker/schattig uit! En ik heb nu trek na het zien van die taartjes haha...
  X Emma

  ReplyDelete
 14. Heel erg leuk! En oh, wat wil ik weer graag een keertje naar Amsterdam. Waarschijnlijk neem ik dan meteen even een kijkje bij een aantal van deze hotspots, aangezien ik zelf niet echt bekend ben qua hotspots in de stad. 'Berry' kwam ik vandaag ook tegen in Diana haar video over hotspots in Amsterdam, super toevallig!

  Liefs!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio