Friday, June 26

On my reading list

Friday, June 26
Stel je eens voor, maar nee, beeld het je echt in. Je loopt door een huis een gang in. Het is 12 uur 's nachts en pikdonker. De muren zijn wit met hier een daar een schilderijtje en aan het einde van de gang verschijnt een deur. Op de deur staat in houten letters 'Naomi'. Het is er duidelijk scheef opgeplakt en de letters zijn bont gekleurd. Je neemt de deurklink in je hand en doet hem zo zachtjes mogelijk open. De deur kraakt en piept, maar het is bijna niet te horen. Het is bijna helemaal donker in de kamer. Recht voor je staat een bed. Een bed met een witte klamboe, voor een raam met donkerblauw gordijnen. Op het bed zie je een bolletje zitten, waar een witte gloed vanaf komt. Langzaam sluip je door de kamer en slaat het dekbed om. Daar, op het bed, zit een kleine ingedoken Naomi. Gewapend met een zaklamp en gehuld in een sneeuwmanpyjama gaat ze helemaal op in haar boek. Zo erg, dat ze niet eens gemerkt heeft dat je binnengeslopen bent.

Aka; mijn leven in de basisschool. Ik las boeken, veel boeken. 2,3 of 5 boeken op een dag (wel in het weekend natuurlijk) was geen uitzondering en vond het geweldig om te doen. Ik werd er steeds sneller in, dat lezen, maar toen ik op een dag naar die grote middelbare school vertrok, vertrok mijn vrije tijd ook. Mijn bibliotheekpas verdween in een laatje en mijn boeken in mijn kast vingen stof.


Nog steeds heb ik niet zoveel tijd om te lezen. Oké, tijd kan je maken, als je iets echt wilt, maar inmiddels lukt dat niet meer zo goed. Deze zomervakantie ben ik van plan (ja, van plan, niks staat vast) heel wat boeken te gaan lezen. Allemaal in het Engels (altijd goed voor je taal en daarbij is Engels ook gewoon heel erg pretty) en allemaal even leuk. In de meeste heb ik al het eerste hoofdstuk gelezen (ja, zover kwam ik) maar ik wil ze nu wel eens uit gaan lezen.

Benieuwd met welke boeken ik bezig ben?WELKE BOEKEN WIL JIJ GAAN LEZEN DEZE VAKANTIE?23 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Elanor & Park staat ook op mijn lijstje! Ben benieuwd wat je van de boeken vind. Komen er reviews van online? Fijn weekend!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm, ik heb eerlijk gezegd nog nooit een review geschreven, hihi. Maar als er veel animo voor is dan zal ik het misschien wel doen, hihi

   Delete
 2. Oeh dit geeft mij ook weer wat inspiratie om nieuwe boeken aan te schaffen om te lezen!

  ReplyDelete
 3. Oh wat een mooie boeken! Eleanor & Park lijkt me heel leuk, en ik wil ook Paper Towns nog lezen! :) Aah er zijn gewoon teveel leuke boeken die ik nog moet lezen haha :')
  X Emma

  ReplyDelete
 4. Er staan nog super veel boeken op mijn to-lees-lijstje.. maar ik kom er ook maar steeds niet aan toe. To Kill a Mockingbird wil ik zeker uit gaan lezen deze zomer, net als paper towns en The Little Old Lady Who Broke All The Rules. Eleanor & Park lijkt me ook heel tof en aaah zóveel boeken wil ik nog lezen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. laat weten wat je van 'to kill a mockingbird' vond. Ik wil dat boek graag gaan lezen

   Delete
 5. eleanor and park is echt zo'n leuk boek!! en ik ga ook proberen the scorch trials te lezen deze zomer! verder wil ik ook graag the perks of being a wallflower by stephen chboski, wonder by R.J. Palacio en Lola and the boy next door by stephany perkins lezen (en nog veel meer boeken natuurlijk) ik ben benieuwd naar wat je van de boeken die jij gaat lezen vind en ik zou het geweldig vinden er review van te zien :)

  ReplyDelete
 6. Ik las vroeger ook heel veel! Hopelijk lukt het deze zomer om het weer op te pakken (: Jij hebt in ieder geval veel leuke boeken klaar staan!

  ReplyDelete
 7. Dat verhaal van de basisschool herken ik wel. Ik las gerust een hele dag. Madame de Bovary lijkt me ook leuk.

  ReplyDelete
 8. Zulke leuke boeken! Ik heb The Scorch Trails en Eleanor & Park al gelezen, echt geweldige boeken! I'll give you the sun lijkt me superleuk! The sky is everywhere en Every day staan ook op mijn to-read-list!

  ReplyDelete
 9. Dat verhaal van de basisschool, zo was ik ook, haha! Ik wil ook nog zoveel boeken lezen. Denk dat het binnenkort nog weer even een bezoekje bibliotheek wordt (of boekhandel). En ik heb ook nog een hele stapel liggen. Mijn vader werkt bij een uitgeverij namelijk! Zo tof, want hij neemt altijd boeken voor me mee. En ik weet dat er in de kast een The Fault In Our Stars tas ligt met boeken erin (geen idee welke) en dat ik die volgende week krijg. Zo nieuwsgierig, haha. Heel leuk artikel! Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 10. Die Eleanor & Park lijkt me wel iets! Ik ben zelf niet zo fan van lezen, maar je hebt me wel geïnspireerd om meer te gaan lezen :)

  ReplyDelete
 11. Wat een mooie boeken staan op je reading list. Ik ben erg benieuwd naar I'll give you the sun & The little Paris bookshop. Zelf heb ik Eleanor & Park al gelezen, ik vond hem erg leuk :)

  ReplyDelete
 12. Ik heb ook Elanor & Park op mijn te lezen lijstje, het lijkt me zo'n leuk boek. Ik heb laatst To kill a Mockingbird en The Girl who saved the king of Zweden gekocht, dus die wil ik nu heel graag gaan lezen! Ik ben niet zo'n sneller lezer, maar ik vindt het zo fijn om te doen! :)

  ReplyDelete
 13. How to kill a mockingbird wil ik graag nog een keertje lezen.

  ReplyDelete
 14. Wat apart, ik was er toch echt van overtuigd dat mijn comment van vanmiddag goed aangekomen was! (heb ik vaker met blogger, tegenwoordig kan ik niet meer op mijn mobiel reageren, dan wordt hij gewoon niet verstuurd terwijl dat wel zo lijkt) Bij deze dan nog een keer: :)

  Dit soort lijstjes zijn zó fijn! Wat grappig dat je Madame Bovary leest, hebben wij tijdens Frans behandeld toen we literatuur deden!
  Eleanor & Park ligt klaar om gelezen te worden, maar daarvoor moet ik eerst nog even The Sky Is Everywhere uitlezen :) Verder staat Paper Towns ook op mijn lijstje, wil het boek gelezen hebben voordat ik de film ga zien!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heel leuk inderdaad! Ik heb eigenlijk geen idee waar Madame Bovary over gaat, maar dat zullen we wel zien. Vond hem in de 'boekenruilkast' in Berry, en het leek me wel leuk om hem mee te nemen!

   Delete
 15. Ik heb hier van alleen Elenor en Park gelezen, en die vond ik heel leuk.
  Ik heb heel veel zin de zomer dat ik tis heb im te lezen! Ik hool dat je het leuke boeken vind! Liefs. Jonne

  ReplyDelete
 16. Eleanor & Park en I'll give you the sun lijken me heel leuk! Ik moet zelf wat boeken lezen voor mijn Nederlands-lijst deze zomer, want ik loop een beetje achter haha

  ReplyDelete
 17. Al die boeken lijken mij wel leuk, want je zegt over je leven op de basisschool en het leven op de middelbare school, herken ik helemaal! Ik probeer wel veel te lezen, maar het lukt gewoon niet. Deze zomer vakantie wil ik eindelijk de serie gone eens uitlezen, ik heb 3 van de 5 boeken gelezen, ze zijn allemaal 300 tot 400 pagina's. En ik wil het boek Paper Towns in het engels gaan lezen.

  ReplyDelete
 18. Jaa perfect dat je dit nu post, was al op zoek naar boeken voor mijn zomer leeslijst :)

  ReplyDelete
 19. Ik heb een tijdje terug Fangirl gelezen en het is echt zo'n gewelldig boek dus ik verwacht dat Eleanor & Park ook heel leuk is. Verder staat It's Kind Of A Funny Story op mijn lijst.
  x

  ReplyDelete
 20. Ik herken me hier heel erg in, op de basisschool las ik ook extreem veel. Maar ik heb nu alweer een hele lijst die ik deze vakantie wil gaan lezen, zo fijn dat je er eindelijk tijd voor hebt!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio