Sunday, June 21

Vintage kleding shoppen (tips!) | Rumors Vintage & Design

Sunday, June 21
I'm back! Een tijdje geleden ging ik naar een vintage winkeltje op de haarlemmerstraat genaamd Rumors Vintage & Design. Vroeger kwam ik er wel eens, maar sinds een tijdje kom ik veel minder in vintage winkeltjes. Jammer! Het is goed om je er meer van bewust te zijn van hoe kleding in deze tijd gemaakt wordt. Want, hoe weet je precies hoe alles er aan toe gaat? En hoe moet je in hemelsnaam nu kleding kopen die fairtrade gemaakt is in een society waar er bijna alleen maar grote ketens bestaan? (niet dus...) Ik wordt gek van de grote kleding industrie die maar één doel heeft; winst. Dan is vintage kleding kopen een hele goede optie. Vandaag geef ik jullie een aantal tips die jullie hopelijk goed kunnen gebruiken bij het vinden van jouw perfecte vintage kledingstuk en laat ik jullie zien wat ik meegenomen heb van bij Rumors Vintage & Design!

NEEM DE TIJD

Vintage kleding kopen kan je niet altijd in 1-2-3 voor elkaar krijgen (tenzij je echt een amazing oog voor detail hebt.) en daarom moet je ook altijd genoeg tijd maken. Stel je voor dat je overal even snel doorheen kijkt en nou juist dat ene mooie ding over het hoofd ziet? Dat wil je natuurlijk niet hebben!


ZOEK NIET NAAR IETS SPECIFIEKS

En met iets specifieks bedoel ik 'Ik wil een donkergroen leren jack met een speciale pasvorm en een sterretje op de linkermouw'. Natuurlijk, iets ongeveer willen hebben is prima, maar als je gefocust bent op een bepaald kledingstuk mis je weer heel wat andere items in de winkel. Vintage winkels zijn een beetje een gok, maar dat is nou juist weer zo leuk!


DENK AAN ALLE OPTIES

Een jurkje kan je verknippen tot een blouse en een broek kan je vermaken tot een shortje, alles kan! Bij vintage kleding kan je eens lekker je fantasie op hol laten slaan en er iets leuks van maken! Mijn blouse van Rumors Vintage heb ik bijvoorbeeld geknoopt, terwijl ik hem ook makkelijk los boven een broek kan dragen. Omdat ik nogal een petite maatje heb is vintage kleding zoeken een uitdaging, maar met een naald en draad kan je veel dingen kleiner maken of fixen. Wees niet bang om eens die naaimachine onder het stof vandaan te halen!


CHECK DE KWALITEIT EN HET LABELTJE

Vintage kleding is natuurlijk tweedehands en daarmee niet altijd van de beste kwaliteit. Check voor loshangende knopen of draden, verkleuringen of vlekken en het labeltje checken kan ook altijd handig zijn. Vergeet die naaimachine niet hé!


MAAK LIJSTJES

En dan niet van dingen die je graag wilt, maar juist van dingen die je écht niet in je kast wilt laten komen. Dat zoveelste zwarte t-shirtje bijvoorbeeld. Of dat zoveelste leren tasje, ookal is het gespje bij deze heus nét iets anders dan bij degene die je thuis hebt. Heus.
WAT VIND JIJ VAN MIJN UITGEZOCHTE OUTFIT? EN KOM JE OOK EEN KEERTJE NAAR RUMORS VINTAGE & DESIGN?
RUMORS VINTAGE & DESIGN

haarlemmerstraat 99

te Amsterdam (Jordaan)
*De blouse en de rok heb ik gekregen van Rumors Vintage & Design

23 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Je ziet er echt 20 uit in deze outfit, wow! Deze staat je zo leuk! Het staat ook mijn goallijstje, naar een kringloop of vintage winkeltje gaan. Met al die grote ketens weet je het inderdaad niet meer! Ik vind het jammer dat ze hier in de niet zulke winkeltjes hebben of ik had er echt heeeuuul vaak een slag geslaan! De tip van niet opzoek gaan naar iets specifieks moet ik eigenlijk toepassen op het gewone winkelen..En ik kan misschien een kijkje nemen in dat winkeltje... Want ik ga een citytripje doen naar Amsterdam met vriendinnen, dan ga ik hun proberen te overtuigen om eens binnen te springen in Rumors Vintage & Design! En je foto's zijn echt moooi! ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wanneer kom je naar Amsterdam? Misschien zie ik je dan wel even. En bedankt, haha. Veel plezier in iedergeval! (Als ik je tips kan geven dan weet je me te vinden ;))
   xx

   Delete
 2. Ja helemaal gelijk! Die grote winkelketens zijn zó moeilijk te ontlopen! Maar wauw wat een mooie outfit! Super tof Naomi! Veel Liefs

  ReplyDelete
 3. Mooie outfit heb je gevonden! Ik ben er heel slecht in, in tweedehands kleding shoppen. Het past nooit, mijn maat is er nooit, bla bla bla (misschien ben ik te zinnig?). :P

  ReplyDelete
 4. Ik vind je outfit heel leuk! Ik kom weleens in een kringloopwinkel in Hilversum maar daar hebben ze toch echt veel, tja, troep. Verder kom ik eigenlijk nooit in vintage winkeltjes, hoewel ik altijd wel nieuwsgierig ben als ik er langsloop. In de jordaan zitten er een paar, ik zou er toch eens naar binnen moeten gaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, moet je doen! In de Jordaan zitten er inderdaad heel erg veel, en deze is er om de hoek! Ik zou zeker ook de rest van de Haarlemmerstraat/dijk bekijken :).

   Liefs,

   Delete
 5. Wow wat een mooie outfit! Je lijlt gelijk veel ouder. Staat heel leuk! Liefs. Jonne

  ReplyDelete
 6. O jippie! Weer een nieuwe vintage kledingwinkel die ik aan mijn lijstje kan toevoegen! Wat een mooie outfit weer! Ik wil nu al helemaal even een kijkje nemen in Rumors Vintage & Design! Bedankt voor de tip! :) En ik ben het helemaal met je eens, over die grote winkelketens. Daarom koop ik vrijwel al mijn kleding tweedehands bij de IJhallen. Ooit van gehoord? Ook een super leuke plek om een middagje rond te snuffelen! Fijne zondag Naomi, en trouwens wat een prachtige foto's weer! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoelang is je lijst nu inmiddels? Hihi. En tuurlijk ken ik de IJhallen! Vroeger kwam ik er bijna elke maand, maar inmiddels ben ik er al meer dan een jaar niet meer geweest (super jammer, maarja). Ik ga weer eens kijken deze zomer! (al is het dan vast heel erg druk). Jij ook een fijne zondag, xxx

   Delete
 7. Super mooi outfit, dat heb je echt heel classy gecombineerd! x

  ReplyDelete
 8. Je ziet er zó leuk uit! In Utrecht zit ook een leuke vintage winkel (Kaufhaus, misschien ken je het wel), daar moet ik ook echt wat vaker naartoe! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaufhaus is heel leuk! Ze veranderen eens in de zoveel tijd van plek en ze zaten ook een tijdje om de hoek van mijn huis hier in Amsterdam. Dat was een geweldige tijd ;)

   Delete
 9. Deze outfit staat je zo leuk Naomi! Als Rieneke en ik gaan tienertouren zullen we hier zeker even langsgaan als we in Amsterdam zijn! We zijn allebei dol op vintage, hihi. Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 10. Wat een fijne tips! En de outfit is echt te leuk geworden!

  ReplyDelete
 11. Oh my, ik vind je outfit zo leuk! :O De foto's zijn ook weer prachtig!
  Op mijn tot do lijstje staat in grote letters KRINGLOOP. Ik hoop dat ik deze zomer ook in Amsterdam kom, dan hou ik deze tip zeker in m'n hoofd!

  Liefs!

  ReplyDelete
 12. Wat een prachtige foto's zeg, geweldig! Ik heb echt het geduld niet om te vintage shoppen, loop vaak na vijf minuten al in lichte paniek de winkel weer uit. Alhoewel ik dat de laatste tijd ook met elke andere winkel heb dus misschien moet ik die gewoon even overslaan ;) Maar ik zoek misschien ook wel veel te doelgericht, maakt de kans op slagen inderdaad ook niet veel groter!

  ReplyDelete
 13. Wauw, wat een prachtige foto's! Je outfit is heel vet, het 'klopt' gewoon helemaal! Ik vind vintage kleding ook ontzettend leuk, maar heb er zelf niet altijd oog voor. Dit zijn wel echt handige tips!

  ReplyDelete
 14. Wat het ontzettend leuke outfit! Vooral het rokje omdat die zo makkelijk is om te stijlen want je kan er ook band tees op dragen en BOEM het is stoer. Nice :)
  Ik wil al heel lang vintage shoppen maar weet nooit zo goed hoe (en waar) dus dit is echt de perfecte blogpost. Have a nice day! x I

  BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

  ReplyDelete
 15. Leuk artikel! Ik heb ook wel eens vintage kleding gekocht. Deze outfit staat mooi.

  ReplyDelete
 16. Ik wad eest doodsbang voor vintage shoppen, maar sinds ik het 1x heb gedaan in Amsterdam ben ik om. Ik wil heel graag nog eens, alleen ik moet ff leuke adresjes zoeken in de buurt.

  ReplyDelete
 17. Wat grappig ik kom ook vaak bij Rumors en heb net mijn shoplog filmpje opgenomen van mijn aankopen! Lijstjes maken is echt heel fijn, ik ben bijvoorbeeld nu op een missie voor meer topjes (en mag dus niet al te veel broekjes meer kopen)

  -X-

  ReplyDelete
 18. Ah ik hou van vintage kleding! Zipper en Episode zijn m'n favorieten :).

  ReplyDelete
 19. Wat een mooie outfit! Die blouse heeft zo'n leuk patroontje. Vintage is echt zo fijn. En het vermaken met de naaimachine is juist leuk om te doen :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio