Tuesday, July 21

hotspot: stadstuin wildernis

Tuesday, July 21
Sinds een aantal weken is Amsterdam een originele hotspot rijker, Wildernis. Wildernis is een stadstuin met een missie. Een missie om de wereld nu eens wat groener te krijgen, wat ik een ontzettend leuk concept (of een mooie gedachte) vind. Want onze hoofdstad mag inderdaad wel eens wat groener en daar kunnen wij bij helpen!

Chantal en ik brachten afgelopen week een bezoekje aan dit nieuwe winkeltje in Amsterdam-West en keken onze ogen uit. Want als echte plantjesfanaten (lees: planten verslaafd) kan je deze winkel écht niet missen. Kijk je mee?
WILDERNIS


bilderdijkstraat 165F
te Amsterdam

Naast plantjes, plantenpotjes, zaden en gereedschappen kan je bij Wildernis ook nog terecht voor een kopje koffie of thee, verscheidene boeken over tuinieren (het mini-herbarium en nog veel meer!) en gebreide cactuskunstwerkjes. Ook zijn ze bezig met het organiseren van een aantal workshops, waarbij je zoal plantenhangers leert knopen en maken. Zelfs als je denkt dat je geen ruimte in je huis hebt voor een tuintje dan kunnen ze hier samen met jou een plan bedenken. Denk bijvoorbeeld aan hangende planten (ook wel airplants genoemd) aan je plafond. Op de foto's kan je er in iedergeval al een hele boel zien hangen!

Hup! Kom van die computer of telefoon af en maak je kamer, vensterbank, balkonnetje of tuintje eens wat groener. Dat is gemakkelijk te doen (met wat cactussen, vetplantjes of je maakt gewoon een eigen mini-moestuin op je balkon, dat doen wij thuis ook) en bezorgt jou (en je vriendinnen) ook nog een gezellige middag!

(Ik ga snel eens terug om meer informatie te vragen over air plants. Die plantjes die je in de lucht kan hangen zonder aarde of water, af en toe sproeien moet voldoende zijn. Ik wil er ook een paar en jij?)

HEB JIJ GROENE VINGERS?17 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Waaah wat leuk! Super mooi idee erachter inderdaad, en een prachtig interieur! :)

  ReplyDelete
 2. Dit is zo'n schattige winkel zeg! Het ziet er echt prachtig uit!

  ReplyDelete
 3. Waaauw! Wat lekker groen allemaal! Ik ben nu een vleesetend plantje aan het kweken!!! Veel Liefs

  ReplyDelete
 4. Dit ziet er zo leuk uit! De dag dat ik naar Amsterdam ga, komt steeds dichterbij, maar de adresjes die ik moet bezoeken, die lijst wordt ook steeds langer, haha. Het wordt te veel. (: Ik heb hier al een half jaar cactusjes op mijn kamer, maar ik wil er nog een plantje bij, hihi. Prachtige foto's Naomi!

  ReplyDelete
 5. Wow echt mooi! Als ik in Amsterdam kom ga ik zeker een keer kijken!

  Ik ben dol op planten, maar heb totaal geen groene vingers. Oplossing: Een man met groene vingers aan de haak slaan. Hij is zo goed met planten dat we regelmatig iets weg moeten geven, omdat het niet meer in ons huis past ;-)

  ReplyDelete
 6. Hooi hoi Naomi! Zoals beloofd ging ik een kijkje op je blog nemen. Wat een ontzettend leuke website heb je en je maakt prachtige foto's :) Leuk je ontmoet te hebben! X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Nanne,

   Hahaha, ik dacht dat je het zou gaan vergeten, hihi! Dankjewel! Was ook heel leuk om jou even gezien te hebben.

   Liefs,

   Delete
 7. Oh dat is zo leuk ingericht! Zier er echt super gezellig uit. Als ik weer in Amsterdam ben ga ik zeker een kijkje nemen.

  ReplyDelete
 8. Een echte droomwinkel! Ik ben zelf een echte planten gek en heb dan ook een moestuin bak die eigenlijk te klein wordt. Je bezoekt mooie plaatsjes!

  ReplyDelete
 9. Wauwiee! Echt heel gaaf, zoveel groen. Hier wil ik zeker nog een keertje heen:)

  ReplyDelete
 10. Ik zag al wat voorbijkomen op Instagram, maar wat een toffe hotspot is dit zeg! Superleuk al die plantjes en het idee erachter is ook zo mooi! Rondom ons huis is alles zo'n beetje groen en in mijn kamer zijn het de cacti die wat kleur geven haha ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 11. Oh wat een fijne foto's :) nu wil ik ook meer groen in huis haha x

  ReplyDelete
 12. Ahw die winkel ziet er superleuk uit! Ik ga binnenkort naar Amsterdam, dan ga ik daar zeker een bezoekje brengen. Dankjewel voor de tip:)
  Liefs Floor

  ReplyDelete
 13. Ziet er echt superleuk uit!

  ReplyDelete
 14. Wauw, wat een toffe winkel en mooie gedachte erachter inderdaad! Plantjes zijn zo leuk.

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio