Tuesday, July 7

Over 'onze' speciale wortelcakejes

Tuesday, July 7
Of beter gezegd; ik maakte foto's van de wortelcakejes die mijn moeder (deze keer dan) gemaakt had. Plaatjes schieten was de vorige gelegenheid (en de keer daarvoor en de..) namelijk niet heel goed gelukt, aangezien ze binnen no-time in onze monden verdwenen. Ottolenghi, waarvan wij het recept afgetroggeld hebben en ze inmiddels bekend in onze vriendenkring als 'onze' wortelcakejes, heeft ook dit recept weer met veel perfectionisme aan de drukkerij geleverd. Ik ben verslaafd en pas maar op, jij straks ook!

^^ een grote shout-out naar mijn kleine zusje die zo lief was om me even te helpen met foto's maken (lees: cakejes vasthouden en toevallig nog even poseren, hihi) aangezien ik maar 10 minuten had en toen door naar werk moest, oeps! Als moeilijkheidsgraad heb ik ze 3 smileys gegeven. Het is niet lastig, maar het wortels raspen is misschien gewoon een beetje wat werk. Anders koop je gewoon net zoals ik een groente-fijnmaker apparaat bij de blokker voor een tientje. That can come in handy, zeker als je hierna ze nog 20.000 keer gaat maken. Lekker lui ook, maar hey, dat kan gewoon. Misschien moet ik jullie nog even waarschuwen over het beslag. Ziet er niet heel smakelijk uit, maar dat hoort zo. Of je het nu fancy of niet fancy maakt.MOEILIJKHEIDSGRAAD

☻☻☻☺☺ 3/5

DIT IS WAT JE NODIG HEBT

TOPPING
Doe niet te fancy, zwart sesamzaad kan normaal sesamzaad zijn of helemaal geen sesamzaad. Wij maken onze eigen versie met wat we maar in huis hebben en er zijn dus helemaal geen regels voor de topping!

• 50 gram boter, in kleine stukjes
• 75 gram bloem
• 25 gram (lichte ruwe) rietsuiker
• 50 gram havervlokken
• 15 gram zonnebloempitten
• 25 gram pompoenpitten
• 15 gram (zwart) sesamzaad
• 1 theel. water
• 1 theel. zonnebloemolie
• 1.5 eetl. honing

CAKEJES
• 300 gram bloem
• 2 theel. bakpoeder
• 2 theel. kaneel
• een snuf zout
• 4 scharreleieren
• 160 ml zonnebloemolie
• 280 gram (fijne) kristalsuiker
• 2 theel. vanille essence (of gewoon vanillesuiker..)
• 220 gram geschrapte wortel, geraspt
• 100 gram gesneden (20 stuks apart gehouden) pecannoten (of amandel, of geen pecannoten)
• 50 gram kokos (vlokken, of geraspt!)


DIT IS WAT JE MOET DOEN (VOOR DE TOPPING)

1. Roer in een kom boter, bloem en suiker door elkaar. Maak er een kruimelig mengsel van met je handen. 2. Meng de havervlokken en zaden erdoor, gevolgd door water, olie en honing. 
3. Roer alles door elkaar totdat het een vochtig zanderig mengsel is en zet het opzij.


DIT IS WAT JE MOET DOEN (VOOR DE CAKEJES)


1. Verhit de oven op 170 C.

FANCY WAY • 2. Zeef de bloem met bakpoeder, kaneel en zouten doe het in een kom 3.  Roer in een andere kom olie, eieren, suiker, de wortel en vanille erdoor heen. Daarna moeten ook de pecannoten (zorg wel dat je er nog een stuk of 20 bewaard!), kokos en tot slot het bloemmengsel rustig geschept worden in de kom, het beslag mag klonterig en ongelijkmatig eruit zien.

KLUNZIGE MANIER  2. Zet alles klaar. 3.  Doe alles in een kom.

4. Vul de muffinvormpjes (die dan weer in een muffinbakplaat zitten) met het beslag en strooi de topping erover. Als finishing touch kan je ook wat pecannoten die je als het goed is nog hebt bewaard erboven op in doen! 5. Bak ze ongeveer 25 minuten. 

GENIET!

20 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat een kwellend artikel. Ik krijg er onwijs trek in.
  Zit ik dan met mijn broodje pindakaas.

  ReplyDelete
 2. Yummm! Het ziet er echt heerlijk uit! En de ingrediënten klinken ook heel goed! Binnenkort eens uitproberen! Liefs

  ReplyDelete
 3. Mmmm, die zien er eigenlijk heeeel gezond uit. Ookal zijn wortelcakejes eigenlijk stiekem helemaal niet zo goed voor je, ssst. Maar ze zijn heel lekker, en leuk, en al die dingen. Ik ben fan. Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precies. Met al het havermout op de top kunnen we de berg suiker wel vergeten. Niet waar? ;)

   Delete
 4. deze lijken me echt heerlijk!

  ReplyDelete
 5. Hahaha, wat heb je dit leuk gedaan en ze zien er zo goed uit !

  ReplyDelete
 6. Oh, ik ben gek op worteltjestaart, dus dit is vast ook echt iets voor mij! En ze zien er zo cute uit!

  Fijn ook dat er klunzenversie is. Hoewel, ik ben heel slecht in taarten & brood bakken, maar cakejes gaan meestal nog wel goed :-)

  ReplyDelete
 7. Jummm, dat ga ik zeker eens proberen!

  ReplyDelete
 8. Dit ga ik proberen! Ik krijg spontaan weer honger terwijl ik net ontbeten heb... ;) Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 9. Ik heb nog nooooit van wortelcakejes gehoord, moet ik me nu schamen, ja zeker? Goed excuus om deze lekkernijen eens te proberen dan denk ik. En heb je die foto's op tien minuten geschoten dan?! (omdat je zegt dat je na tien minuten door moest naar je werk) Wat is je zusje schattig trouwens!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, 10 minuten! (omg, ik weet ook niet hoe, blijkbaar moet ik eens vaker gewoon sneller plaatjes schieten). Ik zal het aan haar laten lezen trouwens. En nooit wortelcakejes geprobeerd??!??? MAAK ZE!

   Delete
 10. Jezus die zien er lekker uit! Die ga ik zeker uitproberen!!! Veel Liefs

  ReplyDelete
 11. Dat ziet er super lekker uit! Mooie foto's ook.

  ReplyDelete
 12. Worteltaart is superlekker, dus deze cakejes moeten ook wel heerlijk zijn! Je hebt echt hele mooie foto's gemaakt!

  ReplyDelete
 13. Ik heb nog nooit gebak met wortels op, maar het ziet er yummy uit! En wat een geweldige foto's!

  ReplyDelete
 14. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit wortelcakejes opheb omdat ik niet houd van noten of iets wat erop lijkt. De foto's zien er in ieder geval smakelijk uit! :)
  X Emma

  ReplyDelete
 15. Hmm, wat zien die cakejes er heerlijk uit zeg! Zelf maak ik ook vaak de gewone 'worteltaart' met een dikke laag roomkaascrème er overheen natuurlijk. Liefs

  ReplyDelete
 16. Ahh waarom doe je dit me aan, nu heb ik honger.. Mooie foto's, lijken me heerlijk, die cakejes!

  ReplyDelete
 17. Oké, dit ziet er zo lekker uit. Ik ben gek op worteltaart, maar cakejes zijn veel handiger mee te nemen voor onderweg!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio