Friday, August 21

travel | berlin 1.0

Friday, August 21
Afgelopen week spendeerde ik drie dagen en twee nachtjes in de grote en bruisende stad Berlijn. Ik ging 1657 keer met de metro, genoot van het ontzettend warme weer (boven de 33 graden!), ik werd weer een beetje bruiner, sprak wat Duits en vulde de sd-kaart geheel met foto's. Mijn nieuwe camera (waar jullie snel wat meer over zullen horen!) werd volop gebruikt om deze ruige maar toch mooie stad vast te leggen terwijl ik ondertussen probeerde uit te vogelen hoe hij nu precies in elkaar zat. Kijk en lees je mee?

WAT VOORAF GING


Toen ik van mijn ouders niet mocht interrailen was ik een tijd van deze vakantie toch wel erg bedroefd. Vakantie was leuk, desalniettemin had ik me gewoon heel erg verheugd op reizen en vooral steden zoals Berlijn, Praag en Budapest te bezoeken.

Ik kletste er heel veel over en vooral Igor (een vriend) moest mijn geklaag maar aanblijven horen - iedereen was namelijk op vakantie, en wij niet - totdat hij tot mijn verbazing een keer terug zei; 'Maar, Naomi, waarom gaan we dan niet gewoon?' Ik, verbaasd en overtuigd van het feit dat hij dit sarcastisch had gezegd heb iets terug gezegd in de trant van: 'Oh, ja leuk! Doen we!'. Het drong nog steeds niet tot me door en toen stond ik twee weken later daadwerkelijk met hem in de straatjes straten van Berlijn. We vroegen mijn (andere) beste vriendin Keetje en Jake mee en regelden op eigen houtje ons korte maar krachtige en gezellige reis.HOE DE EERSTE DAG VERLIEP


Na wat gedoe met de airbnb (ik kon mijn internet niet aansluiten en had via airbnb bericht gekregen waar we de sleutel konden vinden aangezien onze host niet aanwezig was), hadden we onze tassen gedropt in de prachtige kamer. We zaten in Prenzlauerberg, een volgens internet 'upcoming gezellig wijkje', maar dat viel wel mee. Misschien omdat wij 'gezellig' meer als iets kleins en knus zien, in tegenstelling tot Berlijn, wat een onwijs grote stad is met grote straten.

Het plan voor de dag was non-existend, waarop we maar besloten het centrum maar een beetje te verkennen en we binnen 9 minuten met de tram op Alexander Platz belandden. Ik had me (controlfreak als ik ben) 'opgeofferd' om de metrokaart voor lief te nemen, (lees: 'IK DOE DE METROKAART EN REGEL ALLES, OKÉ?') en zo gingen we binnen mum van tijd alle toeristische attracties langs. Brandenburger Tor, Berliner Dom (waar we een groepsfoto maakten met mijn nieuwste gadget, wifi op mijn camera, Hallaluja), Unter den Linden, Alexanderplatz, Hackescher Marckt en natuurlijk ook het Holocaust monument waar ik ontzettend veel plaatjes heb geschoten.


(Van links naar rechts, Keetje, Igor, Jake en ik)

HET HOLOCAUST MONUMENT


Gebouwd door de Amerikaan Peter Eisenmann in 2005, staat dit monument in Berlijn er nu al 10 jaar. Ik vond het monument heel indrukwekkend. Ik was van plan er geen lachende foto's te maken, dus heb ik dat ook niet gedaan. Het is oorspronkelijk bedoeld om gebruikt te worden als een soort 'speeltuin' of om actief te zijn, wat best interessant is als we over een oorlogsmonument spreken. Normaliter zou dat écht niet kunnen, terwijl dat hier heel normaal lijkt te zijn. Vrijwel iedereen rende door de ruim 2700 grijze betonnen blokken gillend en lachend rond, waar ik in eerste instantie best van schrok. De Tweede Wereld oorlog heeft altijd een grote invloed op me gehad en dit had ik nu niet bepaald verwacht bij een monument. Toch is het prachtig en zoals eerder gezegd heel indrukwekkend en vind ik dit zeker een must-visit!


Zo. Dit was een klein verslagje van mijn allereerste dag in Berlijn. Diezelfde avond kookten en aten we in ons appartementje, om daarna door onze wijk te lopen. We waren van plan om naar een leuke Biergarten te gaan, maar werden vervolgens weggestuurd. Onder de huisregels viel namelijk; geen 18, geen drank, tot ons verdriet (het was namelijk de oudste Biergarten in Berlijn en die wilden we wel graag bezoeken). Tot zover het 16 jaar en alcoholdrinken gedeelte in Duitsland, haha.

VOLGENDE KEER: FRIEDRICHSHAIN, GRAFFITI EN VINTAGE WINKELTJES!

35 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat tof dat jullie gewoon lekker spontaan naar Berlijn zijn gegaan zeg, supergaaf! Berlijn lijkt me echt een bijzondere stad, ik zou er ook altijd nog eens een keer naartoe willen. Toffe foto's heb je gemaakt, en bijzonder ook, dat monument. Best wel indrukwekkend inderdaad. Ik ben benieuwd naar de rest van de foto's :D

  ReplyDelete
 2. Wat gaaf dat je naar Berlijn ging! Zou ik zelf ook een keer naar toe willen! Je hebt hele mooie foto's gemaakt! Wie heeft jullie groepsfoto gemaakt ;)? Ben benieuwd naar je volgende posts!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikzelf! Of nouja, de timer en een geimproviseerd statief (lees: mijn camera neerleggen bovenop een wankelende cameratas) heeft er eigenlijk voor gezorgd, hihi!

   Delete
 3. Wauw, Berlijn staat zeker (ook) op mijn to go lijstje! Dat monument lijkt me zo indrukwekkend! Mooie foto's Naomi! Veel Liefs

  ReplyDelete
 4. Ah het ziet er allemaal zo mooi uit! Ik wil ook echt super graag een keer naar Berlijn! Super toffe foto's heb je ook gemaakt! Liefs

  ReplyDelete
 5. Wat gaaf dat jullie samen naar Berlijn zijn gegaan! Het lijkt me echt een hele inspirerende stad en ik zou er toch nog wel een keertje heen willen. Ik kan niet wachten tot de andere foto's

  ReplyDelete
 6. Wat leuk dat je toch bent gegaan! Het ziet er ook al zo een prachtige stad uit en je foto's, Naomi! Wauw!

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige foto's!! Ik ben benieuwd naar de rest!

  ReplyDelete
 8. Aah wat ontzettend gaaf, blij dat je nu wel mocht haha! Wat een prachtige foto's bij dat monument! Ik ben benieuwd naar de rest :)
  X Emma

  ReplyDelete
 9. Wat superleuk! Ook mooie foto's! Ik wou ook graag een travel vakantie, maar helaas moet mama teveel werken en vindt ze me te jong om met vrienden te gaan

  ReplyDelete
 10. Wauw, wat een indrukwekkende en prachtige foto's! Ik kan niet wachten op de rest!
  Jouw blog lezen is altijd een hoogtepuntje op mijn dag. Kan er altijd zo lekker bij weg dromen!
  Liefs Iep

  ReplyDelete
 11. Wat leuk om te lezen dat je toch naar een stad bent geweest! En dat zo spontaan en op eigen houtje. Ik moetst denk ik wel 3x na denken en mn moeder minstens 10x ;) Maar goed, Berlijn ziet er geweldig ui en de foto's zijn prachtig!!

  ReplyDelete
 12. Hele mooie foto's heb je gemaakt! En je hebt echt super fotogeniek zeg

  ReplyDelete
 13. Ik kan niet wachten op het volgende deel, het klinkt (en ziet) er allemaal zo tof uit!
  Ik wil ook echt nog een keertje naar Berlijn!

  ReplyDelete
 14. ah wat jammer dat jullie weggestuurd werden bij de biergarten!
  Berlijn lijkt me zo onwijs gaaf en ik wil er ook zoo graag een keer naartoe, zeker als ik dit verslagje lees (je foto's bij het monument zijn werkelijk betoverend)
  Ben benieuwd hoe de rest van de dagen waren!
  xx ish

  ReplyDelete
 15. Wat cool dat je naar Berlijn was1 En wat een mooie foto's.

  ReplyDelete
 16. Super gave foto's! Berlijn is een prachtig, bruisende stad als je het mij vraagt. Genoeg om te ontdekken! Ik baal zo dat ik niet naar het Holocaust monomunt bent geweest toen ik in Berlijn was.

  ReplyDelete
 17. Prachtige foto's allemaal! Ik ga zelf volgende maand naar Berlijn en kan echt niet wachten!

  www.fleursophia.com

  ReplyDelete
 18. Wauw, wat een een prachtige foto's hebben jullie! Wat cool dat je naar Berlijn bent gegaan!! Berlijn is echt mijn nummertje 1 geworden van de plaatsten waar ik héél graag naartoe wil gaan, hihi. Xx

  ReplyDelete
 19. Wauw, Berlijn lijkt mij een hele mooie indrukwekkende stad. Ik zou er heel graag zelf ook heen gaan. Mooie foto's! Ik kijk nu al uit naar de volgende post over Berlijn!

  ReplyDelete
 20. Oh die foto van Jake en Kee is echt prachtig! Ik ben aan het begin van de vakantie er ook een dagje geweest. Aangrijpende, mooie, grote en geweldige stad is het toch! Hele leuke post.
  Lov.

  ReplyDelete
 21. Hee Naomi!
  Wat een leuke post en, wauw, wat een mooie foto's!!!
  Ik zat nog te twijfelen of ik voor mijn MVT-reis dit jaar naar Parijs of Berlijn zou gaan, maar je hebt me helemaal overtuigd ;)
  Liefs!
  Rosaly

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa, Berlijn! Het wordt zeker weten heel erg leuk :) Veel plezier nog, hihi. Ik zit trouwens dan in Rome, zoo raar!

   Liefs,

   Delete
 22. Mooie foto's, volgens mij heb je het leuk gehad!
  xx
  https://clothesarelikecandy.wordpress.com/

  ReplyDelete
 23. wauwie, wat een prachtige foto's! Ik vind Berlijn zo leuk!
  liefs,

  ReplyDelete
 24. Ahh spontane dagen/vakantie's zijn zo leuk! Totaal onverwachts en daardoor voelt het soms zelfs nog leuke dan de geplande dagen/vakantie's :) Het klinkt in ieder geval alsof je het onwijs naar je zin had. Ben erg benieuwd naar dag 2!

  Liefs,
  Didem

  ReplyDelete
 25. Waaaauw, prachtige foto's zeg!

  ReplyDelete
 26. Wat leuk dat je bent gegaan! De foto's zijn zo mooi, wauw!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 27. Wat leuk dat je alsnog weg bent geweest! Ik heb niet zo veel met Duisland, maar Berlijn moet ik toch echt een keer bezoeken! En weer supermooie foto's!

  ReplyDelete
 28. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 29. Zoals ik kan zien was je tripje naar Berlijn goed geslaagd!
  Jammer van de biergaren maar gelukkig hebben jullie het wel leuk gehad, aber natürlich hoe kan het ook anders in zo'n leuke stad als Berlijn.

  groetjess

  ReplyDelete
 30. Wat heb je prachtige foto's gemaakt, wauw! Ik ben zelf nog nooit in Berlijn geweest, maar wel apart van dat monument ik kan me ook niet voorstellen dat mensen daar gillend en rennend en lachend rond doen! Ik word sowieso heel droevig bij het idee van de tweede wereldoorlog, dus ik zou sowieso niet eens naar zo'n monument gaan haha!

  ReplyDelete
 31. Wat een prachtige foto's en wat gaaf dat je "gewoon" eventjes naar berlijn met je vrienden bent gegaan. En die foto van Keetje en Jake, wauw! (Jake is best wel heel erg knap hihi)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio