Saturday, August 1

waarom ik van wandelen houd

Saturday, August 1


Altijd ben ik met iets bezig. Altijd, nooit doe ik niets. Bloggen is het hoofdonderdeel van mijn gedachtes geworden (lees: ik link echt A-L-L-ES aan bloggen) en ben verder een enorme piekeraar met duizenden, miljoenen gedachten. Ontspanning is ver te zoeken en dat was ook wel te merken het afgelopen jaar. Overspannen, super gestrest en zelfs nu ben ik al bezig met het volgende schooljaar. De laatste paar maanden probeer ik daarom iets nieuws uit; wandelen. Ik weet het, misschien lijk ik wel een oud vrouwtje omdat ik van wandelen houd en niet van hardlopen of iets dergelijks, maar geloof me, dit is een van de beste dingen die me overkwam in de afgelopen tijd. Vandaag zal ik je vertellen waarom!Waarom zou ik gaan wandelen?
Behalve dat er veel gezondheidsredenen zijn om te gaan wandelen (versterkt botten en spieren, verlaagt je bloeddruk, beter van slapen etc) is het ook een perfecte manier om helemaal tot rust en tot jezelf te komen. Het zou werken tegen stress en depressieve gevoelens en dat is nou net wat ik nodig heb. Naast yoga kan je het zien als een soort meditatie, het raken van de stenen met je voeten, de geluiden van de vogels, de fietsen of gewoon de mensen in de buurt die hun eigen leven leiden, het werkt enorm rustgevend.


Wandelen? Leuk? Maar wat doe je dan?
Ja zeker, wandelen is hartstikke leuk. Zoals ik al zei werkt het enorm rustgevend. (voor mij althans.) Je bent je meer bewust van je omgeving en jezelf. Ik houd er van om na te denken over het hier en nu, het feit dat jij hier bent, hier staat, hier loopt op aarde (lekker diepgaand) en over wat je wilt. 

Het fijne is dat je er niet eens veel tijd voor hoeft vrij te maken! Loop bijvoorbeeld eens 10 minuten naar de supermarkt, in plaats van dat je er in 2 minuten heen fietst. Hetzelfde geld voor het bezoeken van een vriendin, of naar school gaan. (al ben ik een beetje te lui voor dat laatste). 

Persoonlijk vind ik het fijn om wat muziek te luisteren tijdens het slenteren door de stad, maar dat hoeft helemaal niet. Genieten van alle geluiden om je heen, alles eens echt binnen laten komen kan al genoeg zijn. Je kan je dag doordenken in je hoofd, to do lists maken of je gedachten laten afdwalen. Je leest de krant, beantwoord mailtjes of whatsappt (niet mijn favoriete optie, maar zo ben je best nuttig bezig). Soms grijp ik net voor ik de deur uit ga een appel, een ijsje of bijvoorbeeld een zakje noten. 

Samen wandelen is ook altijd een optie. Zoals Nienke en ik afgelopen dinsdag in Haarlem deden. Soms kan het zijn dat je plotseling iets of iemand tegenkomt! Een kat bijvoorbeeld. Een rare kat om precies te zijn, die nogal wat gekke dingen aan het doen was (zoals in bosjes springen en zich verstoppen om daarna zijn hoofd te wringen in een van onze tassen..) maar ook heel lief. Je komt onderweg een cafétje tegen (of misschien liepen we hier wel heen, het is niet voor niets Nienke's stamplaats), drinkt een lekker drankje en deelt een heeeul groot broodje hummus. Kletsen, foto's maken en gezellig rondlopen is één van de dingen die ik het liefst doe als ik iemand net ontmoet. Zo maak je er een fijne dag van en breng je ook nog eens gezond je dag door! (Het was heel gezellig Nienke!)

WANDEL JIJ WEL EENS? EN ZO NIET, WAAROM DAN NIET?

11 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Toen het met mij wat minder goed ging, heb ik ook heel veel gewandeld. Ik moet toegeven dat ik het nu bijna niet meer doe (oeps), maar het is echt een aanrader! Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 2. Ik wandel graag na het eten om nog even lekker naar buiten te gaan en tot rust te komen na een drukke dag. Helemaal niet meer voor oude mensen hoor!

  ReplyDelete
 3. Ja wandelen is zó rustgevend! Ik ben altijd vrolijk na een lekker stuk haha! Veel Liefs

  ReplyDelete
 4. Ja wandelen is zó rustgevend! Ik ben altijd vrolijk na een lekker stuk haha! Veel Liefs

  ReplyDelete
 5. Af en toe wandelen we wel eens, maar ik krijg meestal een zere rug, dus das niet zo fijn.. Maar I love catssss <3

  ReplyDelete
 6. Ik hou ontzettend van wandelen! Ik kan in een soort meditatie raken door gewoon te lopen en me te concentreren op de grond, heerlijk. Mooie foto's, ziet er gezellig uit.

  ReplyDelete
 7. Wauw wat een super leuke straatjes! <3 Ik vind wandelen ook heerlijk, ik doe het als het kan iedere dag.

  ReplyDelete
 8. Ik hou vooral van wandelen in steden en pittoreske straatjes, #wanderlust jeweetzelf.. Hahaha:) Een hond helpt nog wel eens om erop uit te gaan in mijn oh-zo-interessante dorp.

  ReplyDelete
 9. Helemaal mee eens. Ik wandel geregeld naar het centrum om te winkelen... en 's avonds een rondje door de wijk. Ik ken mijn buurt beter dan menigeen van mijn buren, doordat ik er veel doorheen wandel en dus in alle straten weleens ben geweest. En tijdens vakanties zijn er vaak ook mooie (stads)wandelingen te maken.

  ReplyDelete
 10. Ik snap dit heel goed! Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken zo. En iedereen doet het op z'n eigen manier; zo fiets ik graag op m'n racefiets, heeft op mij hetzelfde effect als wandelen voor jou.

  ReplyDelete
 11. Leuke post!
  En je hebt 700 volgers! Congrats :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio