Wednesday, September 9

een lijstje over mijn vakantie

Wednesday, September 9

Aan het begin van de vakantie beloofde ik mezelf iets. Ik mocht geen doelen stellen in de vakantie, om te voorkomen dat ik uiteindelijk teleurgesteld werd als ik mijn hele vakantie in bed spendeerde samen met mijn geliefde vriend Netflix. Het tegenovergestelde gebeurde echter, ik heb enorm veel dingen gedaan en al deze kleine of grote blijheidsmomentjes bijgehouden in verschillende notitieboekjes. Het opzoeken van deze lijstjes was een hele klus, maar nu ik alles (volgens mij dan) bij elkaar geraapt heb, leek het me leuk om het met jullie te delen! Dus, lees maar snel verder over alles wat ik heb gedaan/overwonnen/niet gedaan heb afgelopen vakantie.


Ik ging op tienertour, spendeerde een nachtje in Limburg met mijn allerliefste Sophie en hield meet-ups met jullie, mijn lezers. Misschien zien jullie bij tienertour iets dergelijks voor je als een hele tour door het land, maar ik vind dat de reis van Amsterdam-Limburg al meer dan genoeg telt. Ik hield met de vreemdste mensen kletspraatjes in de trein. Eng, dat wel, maar het was leuk en interessant.

Verder sprak ik een dagje af met Nienke (@nienque) op instagram en was het uitstapje naar Haarlem ook heel gezellig. Ik reisde alleen naar Arnhem en ging samen met Laura een dagje naar Ikea, waarbij ik mijn kamer omtoverde tot een heus plantenparadijs. 
op tienertour gaan (wat ik dus nog nóóit gedaan had)
met vreemde mensen kletspraatjes houden 
twee geweldige meet-ups organiseren
spontaan met mensen afspreken (en naar limburg of haarlem gaan) 
een roommake-over (een tuintje in mijn kamer)Ik plukte bloemen in het wild en vulde mijn kamer met nog veel meer plantjes. Ik danste erop los in mijn kamer, maar wel met oortjes in zodat mijn broertjes/zusjes/ouders geen last van me zouden hebben. (Dat moet er wel heel debiel uit hebben gezien, haha).

Toen het regende ging ik naar buiten en dansde ik in de tuin, ook ditmaal met mijn oortjes in. Het schoot met bakken uit de lucht en ik dansde vrolijk door. Het was helemaal niet erg, eerder rustgevend en een enorme uitlaatklep. (hahahaha, ik weet wat ik ga doen deze herfst!) Het water druppelde over mijn wangen en mijn kleding was doorweekt. Op zo'n moment voel je alsof alleen jij en de aarde bestaan.(en ja, gelukkig was ik alleen thuis)
bloemen plukken 
los gaan op muziek 
in de stortregen dansen
Ik vergat altijd de tijd, omdat het zo gezellig was. Welke dag het nu was, of het nu ochtend of avond was (ik bedoel, mijn eetritme was compleet door elkaar gehusseld) en de verplichtingen waar ik 6 weken lang niet aan hoefde te voldoen. Ik ruste uit, voor zover ik geen stres had en sprong van een hoge elektriciteitspaal af terwijl ik het niet durfde, of dacht dat ik het kon. Ik heb het uiteindelijk toch gedaan en ik ben trots op mezelf.

Ik heb me een tijdje afgezonderd van het internet en social media en dat voelde goed. Er werd de afgelopen weken ook veel nagedacht over mijn blog. Wat ik hier nu precies mee wil doen, welke stijl en kleuren ik wil dat mijn foto's hebben. Een nieuwe layout, of niet. Filmpjes gaan maken (maar dan wel anders dan ik eerst had gewild, hier horen jullie misschien ooit nog wel meer over) en hoe vaak ik wil posten.
iets wat ik niet durfde of dacht te kunnen toch gedaan hebben
uitrusten
de tijd vergeten (omdat het zo gezellig is)
over mijn blog nadenken
even offline zijn (ja, écht!) 

Via spotify, instagram en tumblr ontdekte ik veel nieuwe muziek. Ik merk dat mijn muzieksmaak zich steeds meer begint te vormen al is het nog steeds een mix van alles en nog wat. Oude liedjes die ik vroeger veel beluisterde werden weer 'herontdekt' en mijn oren hebben overuren zitten maken.

Opeens kwam Berlijn op mijn pad, een stad bomvol culturen, gebouwen en kunst. Na een fijne treinreis (dat is ook nog iets, ik vond de lange treinreizen van een paar uur echt heerlijk om te mogen maken, het gaf me rust) Ik bezocht het museum Hamburger Hauptbahnhoff en ging in Amsterdam samen met mijn oma en moeder naar het Stedelijk. Mijn tekenspullen werden onder het stof vandaan gehaald en ik besloot mijn vroegere hobby weer eens te herpakken. Nog steeds ben ik daar mee bezig. 

nieuwe muziek ontdekken of oude liedjes herontdekken
naar Berlijn gaan
uren durende treinreizen
musea bezoeken
meer tekenen (het ook nog leuk vinden)Er werden nieuwe hotspots ontdekt, zoals Wildernis in Amsterdam, Tape in Arnhem en Wolkers in Haarlem. Ik bakte weer eens koekjes, meringues en maakte dadeltaart.

Vaak sprong ik in een meertje of een zwembad in mijn bikini waar ik me voor het eerst best wel confident in voelde. Ik kijk anders naar mezelf (vond mijn lichaam niet echt mooi op bepaalde punten) en heb met veel dingen vrede.
nieuwe hotspots ontdekken
eindelijk weer eens iets bakken
me confident voelen in bikini
heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel veel ijsjes eten (soms wel 8 op een dag)

Verder at ik nog een miljoen ijsjes (soms wel 8 op een dag, help!) en heb ik volop genoten van mijn vakantie.

WAT WAS JOUW (KLEINE OF GROTE) FAVORIETE MOMENT IN DE VAKANTIE?

29 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat een heerlijk artikel! Je hebt zulke leuke dingen gedaan in de vakantie en wat fijn dat het gewoon ongepland was, zodat je er extra van kon genieten.

  ReplyDelete
 2. Dit is zoooo fijn om te lezen Naomi! Je vakantie klinkt echt ongelofelijk leuk.

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke dingetjes allemaal, heel fijn dat je zo hebt genoten van je vakantie!

  ReplyDelete
 4. Dit artikel is zo ontzettend fijn!

  ReplyDelete
 5. Aaah, wat heb jij megaveel leuke dingen gedaan deze vakantie! Slim om geen doelen voor jezelf in te stellen, had ik ook niet moeten doen. Want ik ben inderdaad een beetje teleurgesteld, haha. Het is ook veel leuker als je spontaan dingen gaat doen omdat je gewoon álle tijd hebt, natuurlijk! (Oh enneh, die ijsjes - heel herkenbaar.)

  ReplyDelete
 6. Jij schrijft zo meeslepend alsof ik gewoon als een vriendin met je zit te kletsen, super leuk♥ Klinkt ook als een hele leuke vakantie!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Awh dankjewel! Dat is nu wel een doel van me, daar streef ik naar met mijn blog. Lezers moeten hier komen voor de gezelligheid!

   Delete
 7. Zo'n leuk artikel! Echt gewoon vol met happy thoughts, dat ik d'r zelf ook blij van word. Je foto's zijn echt weer prachtig, er heerst gewoon echt een fijn sfeertje :)

  ReplyDelete
 8. Wat fijn om te lezen, zulke leuke lijstjes! (Gave header trouwens!)
  X Emma

  ReplyDelete
 9. Super leuk artikel Naomi! Berlijk lijkt me zooo mooi! En uhm, volgend jaar moet ik misschien ook doelen voor me zelf opstellen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Neee, juist niet doen! Heb ik ook niet gedaan, hihi. Je moet juist aan het eind alle leuke dingen opschrijven die je hebt gedaan, daar word je veel blijer van.

   Liefs,

   Delete
  2. Haha oke :). Maar ik heb nu het gevoel dat ik in de zomervakantie niks had uitgevoerd. Ja daar is de zomer ook voor maar om leuke drukke dagen te hebben is ook leuk. Dat ga ik volgend jaar zeker doen (als ik het niet vergeet..)

   Delete
 10. Klinkt alsof je echt een topvakantie hebt gehad! :)

  ReplyDelete
 11. Wat een leuk artikel en wat heb je alsnog toffe dingen gedaan!

  ReplyDelete
 12. ik word helemaal blij van je artikel :) en ik wil even zeggen dat ik je foto's echt heel mooi vind.
  Liefs, Janice

  ReplyDelete
 13. Wat een superleuk artikeltje Naomi! Je foto's zijn heel erg mooi geworden, wauw! Vind je het goed als ik er een paar opstuur naar die man die daar bediende? Hij vroeg of ik mijn mooie foto's van het landgoed/eten enzo wilde sturen (misschien voor op hun site ofzo), maar die van jou zijn veel mooier! ;) Ik zal je natuurlijk credits geven hahaha. Ik hoop tot snel, ik vond het heel leuk om samen foto's te maken!!! Liefs Laura.

  ReplyDelete
 14. Wat een leuk artikel. Je hebt zo veel ondernomen - heerlijk is dat! Ik heb hetzelfde: ik doe zo veel maar dan weet ik niet meer wat ik gedaan heb. Jammer is dat eigenlijk, ik heb hier ook nog honderdduizend notitieboeken rondzweven. Misschien moet ik die maar gebruiken. Hmpf. Liefs!

  ReplyDelete
 15. Wat een leuke dingen allemaal! Tape in Arnhem is zo leuk en goedzo dat je je goed voelt in je bikini! :)

  ReplyDelete
 16. Ahh, altijd leuk om over vakantie's te lezen. 'T klinkt inderdaad alsof je echt een geweldige vakantie hebt gehad, er staan ook zoveel leuke dingen tussen die je hebt gedaan! Vooral omdat je het allemaal niet gepland had (dat maakt het nóg bijzonderder vind ik). Liefs!

  ReplyDelete
 17. Zo leuk! Jij hebt écht een fijne zomer gehad als ik het zo lees :) de meet-up was heel gezellig, ik vind het nog steeds zo knap dat je die gewoon hebt georganiseerd (dat moest wel veel geregel zijn geweest). Mijn favoriete moment van de vakantie, eeeh.. dat waren mijn vakanties in Frankrijk en Zeeland, die zaten vol met leuke momenten!
  Liefs.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb eigenlijk gewoon geen idee hoe ik dat heb gedaan, of ben begonnen. Het was inderdaad veeeel geregel, maar wel heel leuk! Hihi

   Delete
 18. Zo'n lekker positief artikel! <3
  En ik kan echt niet vaak genoeg zeggen wat voor prachtige foto's je maakt! Wauw!
  Heel veel liefs!

  ReplyDelete
 19. Ik vind het heerlijk dat alle foto's lekker veel groen hebben. Liefs

  ReplyDelete
 20. Wat een leuk artikel zeg! Heel fijn geschreven en leuk om te lezen.

  ReplyDelete
 21. Wat schrijf je toch heerlijk! Mooie kiekjes ook girl

  ReplyDelete
 22. Wat heb je veel leuke dingen gedaan! Echt leuk om te lezen ook!

  ReplyDelete
 23. Wat een prachtige foto's! En die vakanties zonder doelen zijn toch echt het fijnst, gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt :)

  ReplyDelete
 24. Ik vind het altijd heel lastig om te ontspannen in de vakantie, maar na het lezen van dit artikel voelen ik me er een stuk positiever over! Ik ga zeker een aantal van deze dingen doen in de vakantie, gewoon omdat het fijn is om alles even los te laten :)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio