Wednesday, September 30

over een shoot met een amerikaanse fotograaf

Wednesday, September 30
Waarom is wiskunde nu toch zo lastig. Ik besluit niet meer te luisteren naar de waarschijnlijk handige uitleg en staar uit het raam. De regen tikt tegen de ramen en ik zie nog meer donkere wolken vanuit de verte naar ons toekomen. Het lijkt wel oneindig. Zuchtend focus ik me weer op mijn wiskundeboek. De cijfertjes, komma's en letters beginnen inmiddels te draaien voor mijn ogen. Ik zou het liefst met een kopje thee in mijn bed zitten en een serie kijken.

*Pling* Ik heb - zo vergeetachtig als ik ben - mijn geluid weer eens niet uitgezet, maar mijn leraar schijnt 't niet gehoord te hebben. Snel kijk ik wat er is binnen gekomen. Starend naar het blauw oplichtende scherm van mijn telefoon sla ik een zacht gilletje. Zojuist heb ik een insta-privemessage gekregen van een fotograaf. Hij is volgende week in Amsterdam en zou het leuk vinden om een shoot te doen. Met mij. Gewoon. Fotograferen. (uhh, wat?!?) 
Ohja, niet geheel onbelangrijk,

hij komt uit New Orleans.


Natuurlijk zeg ik ja en sta ik de week erop te wachten in de stromen regen op Oliver (@olliealexander op Instagram). Ik vraag me af hoe ik er in hemelsnaam een beetje acceptabel uit ga zien op die foto's met pluizend, nat en volumeloos haar en een naturel gezicht. Want ja, make-up is nou niet echt gemaakt op dit soort situaties (niet dat ik normaal veel op doe hoor, maar een beetje mascara en concealer doet wonderen), dus moet ik het maar met een make-uploos gezicht doen.

De ontmoeting verloopt voor mij een beetje ongemakkelijk, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen  - hellau, I em Naomi, hau are joe? - (nee oke, mijn Engels is wel beter dan dat) en ben onwijs zenuwachtig (ooit al geprobeerd mensen een hand te geven terwijl je enorm trilt van de spanning?!?) maar ze zijn beide (er was een vriend mee) heel aardig en stellen me al snel op mijn gemak. De regen is inmiddels gestopt (hallalujah) en we hebben hele interessante gesprekken over fotografie, reizen en mijn studiekeuze (non-existent op dit moment).

We maken foto's voor ongeveer twee uur (inclusief lopen door de stad), waarna ik al snel weer beduusd op de bank zit. Ik heb nog nooit zo'n 'proffesionele' shoot gedaan en had dan ook geen idee hoe ik moest poseren of iets dergelijks. Oliver gaf gelukkig aanwijzingen en tja, verder deed ik maar wat.

Uiteindelijk ben ik op sommige foto's nog een beetje 'trots', andere vind ik maar raar en het is vooral apart om mezelf zo 'anders' te zien. Ik heb een kleine selectie gemaakt en die laat ik vandaag aan jullie zien!


Credits gaan natuurlijk naar Oliver

ZOUDEN JULLIE DE REST VAN DE FOTO'S WILLEN ZIEN? (ENNE, WAT VIND JE VAN DE FOTO'S?)




37 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wow wat gaaf! Lijkt me ook vreemd om jezelf terug te zien, maar je staat er prachtig op hoor!

  ReplyDelete
 2. Jeetje wat zijn ze prachtig zeg! Kom maar op met de rest! X

  ReplyDelete
 3. Waaauw ze zijn prachtig! Wat gaaf dat je dit gedaan hebt :) en jaaaa ik wil de rest ook zien! hihi, Liefs

  ReplyDelete
 4. Wat ontzettend mooi zeg, Naomi! Prachtig!

  ReplyDelete
 5. Wauw, wat een prachtige foto's! Ben benieuwd naar de rest van de foto's!

  ReplyDelete
 6. De foto's zijn echt zo gaaf geworden! Het lijkt me echt een hele bijzondere ervaring om mee te maken, super tof dat je deze kans kreeg

  ReplyDelete
 7. wauw naomi! wat een prachtige foto's je hebt echt een betoverend gezicht
  xx ish

  ReplyDelete
 8. Toffe foto's, heel gaaf dat jullie dit hebben gedaan! :)

  Oh enne, als je een keer met mij wilt shooten -wat ik nu overigens bijna neerzette als shoeten...-, dan hoor ik het wel he ^^

  xx

  ReplyDelete
 9. Wauw! Het zijn hele mooie foto's geworden!

  ReplyDelete
 10. wauw... leuke foto's! Je bent zo mooi! En wutt, helemaal uit New Orleans, gaaf joh!!

  ReplyDelete
 11. Wat schrijf je toch leuk! En super tof dat je deze kans hebt gekregen! Alleen lijkt het mij ook best spannend zo op het begin, haha!

  ReplyDelete
 12. Aaahh echt zo vet! Wel begrijpelijk dat je het spannend vond, haha! Wat kan hij mooi fotograferen (en jij staat er prachtig op, ook niet onbelangrijk). De laatste foto is mijn favoriet! <3
  X Emma

  ReplyDelete
 13. Love these pictures! Would love to see the other pictures as well!xx

  ReplyDelete
 14. Oeh wat een mooie foto's! Ben benieuwd naar de rest! Super leuk dat die fotograaf je contacteerde!

  ReplyDelete
 15. De foto's zijn zo mooi! Die laatste bij de kas zijn mijn favoriete shots. Ik ben héél benieuwd naar meer foto's Naomi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik vind die bij de kas ook het leukste (nee maar echt, ik ga daar snel nog een keertje heen, hihi). En dankjewel lief ♥

   Delete
 16. Jaja, meer meer! Lov the vibezzz ♡

  ReplyDelete
 17. Wat ontzettend gaaf! Het zijn prachtige foto's geworden en je staat er heel naturel op.

  ReplyDelete
 18. Wat een mooie foto's! Ben heel benieuwd naar de rest (:

  ReplyDelete
 19. Ze zijn heel erg mooi :). Wat gaaf dat je dat gedaan hebt. Natuurlijk is het tof om de rest ook te zien!

  ReplyDelete
 20. de foto's zijn zo cool geworden, wauw!

  ReplyDelete
 21. Wauw! Wat tof dat hij je zo heeft benaderd om een shoot te doen! :) Ziet er goed uit voor een eerste keer!

  ReplyDelete
 22. Wauw, wat een bijzondere gebeurtenis. Lijkt me ook best logisch dat zo'n ontmoeting in het begin dan wat ongemakkelijk is, zeker als je zoiets nog nooit meegemaakt hebt. Super mooie foto's! Tof!

  ReplyDelete
 23. Haha super tof dat je zoiets via insta aangeboden krijgt - zijn mooie foto's geworden!

  ReplyDelete
 24. Wauw! Wat een buitenkansje! Het zijn enorm toffe foto's geworden hoor.

  ReplyDelete
 25. erg mooi!!!!!! echt mooie foto's!
  zo erg is het niet dat je makeuploos ben, je bent echt mooi!!!!!
  xx

  ReplyDelete
 26. Wat supertof zeg, zo'n shoot! Je staat er prachtig op, as always, we want more! :D

  ReplyDelete
 27. Die laatste vier foto's zijn zo ontzettend prachtig dat ik er maar naar blijf kijken. Gaaf hoor!

  ReplyDelete
 28. Ah, zo gaaf dat je hiervoor werd gevraagd. En wat een prachtige foto's!

  ReplyDelete
 29. Wat ben je toch mooi! En die broek <3<3

  ReplyDelete
 30. Ze zijn prachtig en je staat er heel mooi op!

  ReplyDelete
 31. Natuurlijk wil ik de rest van de foto's zien! Wat een mooie plaatjes.

  ReplyDelete
 32. I'm in love with your photos and your blog, omg!
  Keep in touch!

  xo,
  Priceless Ambition

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio