Thursday, October 8

ben jij een herfst liefhebber?

Thursday, October 8
Als ik loop over de grachten knisperen de net gevallen blaadjes onder mijn voeten. Roodroze, oranjegeel met wat bruine en groene tinten eromheen, de prachtige herfskleuren dwarrelen om mijn hoofd heen. De bomen wiegen mee op de wind, ik duik met mijn hoofd in mijn nieuwe sjaal en geniet van het buiten zijn en mijn hoofd leeg maken: wandelen. Plotseling voel ik één klein waterdruppeltje op mijn hand vallen. En nog een. Totdat het met bakken uit de hemel valt en ik als een gek naar huis ren. Doorweekt en trillend van de kou probeer ik mijn voordeur uit alle macht open te krijgen. Eenmaal thuis sta ik onder een hete douche en geniet ik daarna van een lekker kopje in mijn pyjama met pepernoten. Ik kijk OUAT (Once Upon a Time) en kijk naar buiten.

De volgende ochtend word ik maar moeizaam wakker. De westerkerk slaat 7 uur s'ochtends en met een grimmig gezicht stap ik mijn bed uit. Nadat ik voor de zoveelste keer ontbijt met dat ene kopje muesli springen de instagram berichten al op mijn scherm. 'Make this monday the best one' *Zucht* Ik pak mijn loodzware schooltas, trek een dunne trui aan, het is namelijk niet zo koud en ga naar buiten. Eenmaal op de fiets voel ik alweer, ja, alweer, een kleine druppel vallen op mijn hand. Binnen een paar seconden giet het met alle macht naar beneden en kom ik (alweer, ja alweer) kletsnat aan op school. Heerlijk opdrogen in die kleine opgekropte klaslokalen en tegelijkertijd geschiedenis aantekeningen maken.


Ik drink het hele jaar door thee, meer in de koude seizoenen dan in de warme zomermaanden, dat wel. Chai thee, English breakfast tea, Kamille thee en muntthee zijn denk ik mijn favorieten. Ik heb het niet zo op de fruitige smaakjes (eigenlijk drink ik die vrijwel nooit) en drink al maanden dezelfde soorten thee. Laatst probeerde ik de mango-chai variant van AH huiswerk en werd blij verrast! Die is zeker het proberen waard :)

Net beschreef ik twee typische herfstsituaties die iedereen wel kent en geloof me, ik maar al te vaak heb mee gemaakt. Nu, ten tijde van oktober, komen die 'het is herfst en dit zijn 5 redenen waarom ik het zo geweldig vind' posts me wel de neus uit en ben ik vooral benieuwd of jij nu een echte herfst theeleut bent of een zomerliefhebber. Of jij thee het hele jaar door drinkt of dat bewaard voor de koude seizoenen. En welke thee je het liefst drinkt in de herfst?

DUS, BEN JIJ EEN HERFSTLIEFHEBBER? 

BEN JIJ EEN ZOMER OF EEN WINTER THEELEUT (OF BEIDE?)

EN WAT IS JE FAVORIETE HERFSTTHEE?

In de foto: Groene chai Clipper thee ••• Dille & Kamille kopje ••• macarons

19 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Hm ja, typische herfst feelings... Ik vind ook de blaadjes heel mooi, maar iedere keer die regen (en altijd maar een paraplu bij je moeten hebben, mócht het gaan regenen) - het is gewoon niet zo leuk. Ook niet mijn ding. Doe mij maar gewoon altijd zomer. Thee maakt alles gelukkig al wat beter :). Al drink ik dat ook het hele jaar door.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, oeps. Ik was blijkbaar nog ingelogd met mijn niet-blog account.

   Delete
 2. Ik vind de natuur in de herfst zo mooi en met het licht kun je super mooie foto's maken. Ja de herfst vind ik echt ontzettend leuk

  ReplyDelete
 3. "You can't buy happiness but you can buy tea, and that's kind of the same thing" is mijn motto het hele jaar door. Ik kan echt geen genoeg krijgen van lekkere kopjes thee! En het maakt me niks uit of dit op een hete zomerdag Is of op een koude winterdag :)

  ReplyDelete
 4. Ik vind alle kleuren die je nu om je heen ziet zo prachtig aan de herfst! Maar die regen de hele tijd vind ik helemaal niks, dan kom je weer als een bezopen kat thuis! Bah! Ik drink eigenlijk altijd wel thee of het nou hoog zomer is of herfst het maakt mij niet veel uit! Op dit moment is mijn favoriet de gember citroen thee van Clipper, echt een aanrader!

  ReplyDelete
 5. Wederom weer super leuk geschreven! Ik hou zeker van thee en drink dit zowel in de zomer als winter! Mijn favoriete smaken, zijn eigenlijke alle groene thee varianten!

  ReplyDelete
 6. Hmm, heerlijk comfy herfstartikeltje dit. Ik word er blij van. En heb nu megaveel zin om weg te kruipen onder een kleedje op de bank, mét een grote kop rooibosthee. Maar nee. Ik ga geschiedenis samenvatten. Ook ont-zet-tend leuk :) Enne, thee drink ik het hele jaar door hoor!

  ReplyDelete
 7. I kind of like all the seasons but I think that Autumn really gets me. I absolutely love it! Oh and my favourite tea is most defiantly Indian tea or green tea with honeyxx

  ReplyDelete
 8. Ik hou enorm van alle seizoenen, de blaadjes van de herfst, de sneeuw en de gezelligheid van de winter, de bloesems aan de bomen in de lente en het lekker warme weer in de zomer.

  ReplyDelete
 9. Ik ben een herfstliefhebber... Zolang het niet regent haha! Mijn lievelingsthee is kamillethee, die kan heel het jaar gedronken worden (vind ik). Echt perfect voor 's avonds. Ik vind jasmijnthee is ook echt heerlijk. Vooral als je nog net niet helemaal slaperig wil worden maar toch ontspannen. If that makes any sense, haha

  ReplyDelete
 10. Aah wat een mooie foto's zeg, prachtig! Ik heb het niet zo op de herfst, maar qua kleding vind ik het wel een fijn seizoen. Ik moet nog een fijne herfstthee ontdekken, maar ik drink ook graag koffie trouwens!
  X Emma

  ReplyDelete
 11. ja ik ben ook een herfstliefhebber:)
  en ja helaas fiets ik soms ook in de regen, maar daar moet je het maar van nemen want verder is de herfst echt supermooi!!!!!!

  ReplyDelete
 12. Ik drink eigenlijk altijd wel thee haha. Heerlijk, ik heb ook altijd het gevoel dat ik beter kan leren of huiswerk maken met een kopje thee erbij.

  ReplyDelete
 13. Aan de ene kant ben ik een herfstliefhebber, aan de andere kant haat ik het. Ik houd van de mooie kleuren van de blaadjes aan de bomen en van de heerlijke koppen thee en warme chocomel - ik houd niet zo van de temperaturen en de regendruppeltjes. Verder ben ik een all-year-round theeleut, en is mijn favoriete herfstthee denk ik chai thee, hoewel ik die in de zomer ook wel drink. Liefs!

  ReplyDelete
 14. ik vind de herfst zo leuk. Vooral de bomen en de lucht zijn echt prachtig!
  Mijn all-time favoriete herfst thee is zoethout thee, hmm heerlijk.
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 15. Ik hou meer van zomer, want ik haat kou. Maar de herfst vind ik prachtig. Ik drink het hele jaar door thee. Mijn favo herfstthee is caramelised pear. En door jou drink ik ook chai van clipper.

  ReplyDelete
 16. Mooie foto's! Ik houd ook zo van thee, maar ik drink het nu wel meer dan in de zomer. En ik vind eigenlijk dat elk seizoen zijn fijne dingen heeft. :)

  ReplyDelete
 17. Net zoals elke "basic white girl" ben ik een herfstliefhebber (allthough pumpkin spice latte? ew.)
  Want dit is de tijd van het jaar waar het niet belachelijk koud is (lees: ik heb geen 10 lagen aan om in leven te blijven), en de blaadjes zijn mooi, en alles gaat een beetje dood (op de meest mooie en goede manier mogelijk), en thee en... I'll stop.
  Dus girl, I feel ya. (Ook over het ontbijt en de "motivational" instagramposts... Heel lief allemaal maar het is ochtend... Nee.)

  Have a nice day!
  x I

  BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

  ReplyDelete
 18. Ik ben zeker een herfstliefhebber! Er zijn mensen die in de zomer zeuren dat het te warm is en dat ze hopen dat het herfst is, en vervolgens in de herfst het weer haten om weer uit te kijken naar de zomer. Maar nee, het hele jaar door blijft herfst mijn favo seizoen (al vind ik het koude-maar-toch-mooie-en-zonnige-lente ook wel leuk). Ik kan niet echt zeggen dat ik een enorme theeleut ben, want ik drink veeeeel meer koffie dan thee. En als ik dan eens geen koffie drink zou dat ook wel chocolademelk kunnen zijn. Maar af en toe drink ik wel thee, zo nu en dan, en dan drink ik het liefst de wat kruidigere drankjes. Mijn favorieten zijn sterrenmunt en green tea!
  Wat een leuk postje EN WAT MAAK JE TOCH PRACHTIGE FOTO'S NAOMI!
  ~Liefs!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio