Thursday, October 22

Diary - Adventures in Rome #2

Thursday, October 22
Ik was 8 dagen in Rome en omdat ik jullie ook van deze prachtige reis wil mee laten genieten heb ik besloten dat jullie een weekje met me mee zullen reizen naar deze oeroude plek. Om de dag om 12 uur zullen we samen musea bezoeken, ijsjes eten en vooral onze voeten kapot lopen. We gaan een vulkaan beklimmen en foto's maken van alle mooie gebouwen. Ik zal je meegeven wat ik allemaal heb geleerd en zal proberen dit alles zo beknopt mogelijk te vertellen. Dus, kom je mee op avontuur door Rome?

Hmmm.. Ik rek me uit, wrijf in mijn ogen en kijk eens goed om me heen. Voor een paar seconden weet ik even niet meer waar ik ben. Wacht wat. Nee. Huh? Ohja. Ik ben in Rome. Uitgerust stap ik uit bed en loop naar het raam om de luiken open te doen. Mijn kamergenootjes (Keetje, Laura, Lara, Malina en Isa) worden inmiddels ook wakker. Onze ochtend verloopt soepeltjes, de bedden liggen beter dan verwacht, de kamer is nóg net niet veranderd in een vuilnisbelt (zoals ik al zei, het verloopt soepeltjes) en we lopen vrijwel binnen een uur de poort van ons klooster uit.Een hele schattige foto van Bo (links) en Beau (rechts), Bo en Beau, ja, haha. 

Het is prachtig weer, de zon schijnt en ik loop tevreden zonder jas in het rond. Met mijn camera en opschrijfboekje op zak ben ik er helemaal klaar voor om Rome eens goed te verkennen. Het centrum is kleiner dan verwacht, terwijl we rondlopen herken ik al een aantal elementen van de vorige dagen, of van de afgelopen jaren. Zo zie ik ook een groot gebouw in de verte verschijnen.
9.10.15 •••


''Wow; is mijn eerste gedachte als het Collosseum imposant voor me opdoemt. De afgelopen jaren zijn we doodgegooid met verhalen, informatie over dit theather en zie je het ook in de maatschappij als een symbool terugkomen. Dit is hét gebouw uit de Romeinse tijd, hét gebouw waar iedereen aan denkt als je iemand over Rome vertelt en ik vind het maar vreemd dat ik hem zo voor me zie staan. Ik bedoel, het zijn misschien wel de beroemste tweeduizend jaar oude stenen, een half miljoen gladiatoren hebben hier, op deze plek hun leven gegeven (al zou ik dat liever even willen vergeten) en hebben ook een heleboel keizers dit gebouw mogen aanschouwen en bewonderen.''

We lopen over het Forum Romanum, een plek waar alle jaren gymnasium zich bijelkaar voegen tot een geheel. Van de dood van Caesar, tot de dood van Cicero, van de vestaalse maagden tot aan de grote publieke voordragingen. Het is hier gebeurd. Ik stel me voor hoe op bepaalde plekken (op de rostra bijvoorbeeld, een podium waar consuls en keizers hun woord konden houden) keizers hebben rondgelopen in hun prachtige gewaden en kijk verafschuwend maar toch ook geinteresseerd naar de plek waar Caesar vermoord zou zijn geweest.

We lunchen op de Palatijn, een van dé zeven heuvels waar Rome op gesticht is en terwijl de anderen zich vermaken onder de zonnestralen ga ik op verkenning. Mijn fascinatie voor de eeuwenoude gebouwen is alleen maar groter geworden en ik wil graag nog even wat langer kijken. Ik loop naar boven, schiet wat plaatjes van het uitzicht en staar in de verte naar die pittoreske gekleurde huisjes. Zittend op een steen schrijf ik over wat ik zojuist allemaal gezien heb en dwalen mijn gedachten af naar wat we de komende dagen allemaal gaan doen. Ik fleur helemaal op bij het beeld dat we de Vesuvius gaan beklimmen en de Sint-Pieter gaan bekijken en denk onder andere ook aan alle ijsjes die ik nog mag eten (nee oké, dat laatste was een binnenpretje dat ik even op moest schrijven. vreetzak alert, haha ).
Die middag bezoeken we de San Clemente, wederom een gebouw met een prachtige historische waarde. Hij bestaat namelijk uit meerdere kerken onder elkaar, die bij toeval over elkaar heen zijn gebouwd. We hebben ze alledrie mogen bezichtigen, wat ik onwijs bijzonder vond. Zo ontzettend overweldigend en indrukwekkend dat ik jullie er graag plaatjes van zou willen laten zien, maar helaas mochten we binnen geen foto's maken (wat ik overigens wel begrijp, het is tenslotte bedoelt als kerk en geen toeristische trekpleister) en kan je dus ook geen plaatjes laten zien.

Na de San Clemente eten we een ijsje en krijgt ieder meisje in onze groep een kaart mee van de Sint-Pieter, we lopen verder en bewonderen nog een kleine kapel (de Sylvesterkapel om precies te zijn)  waarna we vermoeid en wel rond zes uur weer terug zijn in het klooster. 's Avonds peuzel ik samen met Laura en Keetje in een schattig restaurantje een bord pasta op, ginnegappen we over van alles en nog wat en liggen we om een uur of 12 allemaal weer in dromenland. Ik kletste nog wat met Laura, schreef in mijn diary en val vervolgens in een diepe, heerlijke slaap.

zo, de 2e dag zit er al weer op. wat vind jij het leukste van wat we tot nu toe gedaan hebben?

overmorgen kan je onder andere lezen over de aventijn, de heftige regen en 'het sleutelgat'..

14 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wauw wauw wauw. Wat lijkt Rome me een mooie stad! Prachtige foto's en leuk artikel Naomi <3

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige foto's en wat een super leuke tekst erbij! Ik verheug me op de komende dagen en heb ook al super veel zin in volgend jaar, als ik zelf naar Rome ga! :)

  ReplyDelete
 3. Wauw wat een prachtige foto´s. Rome is zo ontzettend mooi en je hebt het prachtig vastgelegd!

  ReplyDelete
 4. Wauw het ziet er zo mooi uit! Ik wil zo graag nog een keer naar Rome. X

  ReplyDelete
 5. Hoe de f... kan je van die mooie foto's maken. Ik ben echt verliefd. En wauw, Rome lijkt me écht een mooie stad.

  ReplyDelete
 6. Wauw, wat maak je toch prachtige sfeerbeelden!

  ReplyDelete
 7. Wat kun je het toch mooi omschrijven! En die foto's, prachtig! Ik ben helaas nog nooit in Rome geweest, maar wil er zo graag heen door jouw artikeltjes!

  ReplyDelete
 8. Toen mijn ouders zeiden dat we volgende zomervakantie waarschijnlijk naar Rome gingen dacht ik eerst 'oke, lijkt me wel tof om het colosseum te bezoeken en mezelf elke dag vol te proppen met pizza en pasta.'. Maar nu blijkt alvast dat Rome véél meer is dan dat, wow zeg. Naomi wat een prachtige foto's en schrijfsels. Hier moet onwijs veel tijd in gekropen zijn. Je brengt het pittoreske sfeertje helemaal mee tot door mijn laptopscherm. Klein vraagje, bewerk jij je foto's met VSCO cam (welke filter dan?) of een bewerkingsprogramma of zoiets? (Als het dat laatste is, chapeau dan zenne, om alles zo tot in de puntjes te bewerken, foto per foto!!! Of gebruik je een preset? :))

  ReplyDelete
 9. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!! Ik ben ook in september naar Rome geweest en het Collosseum was echt super om te zien.

  ReplyDelete
 10. ongelooflijk mooie foto's!!
  ik wil naar rome, nu meteen:)

  ReplyDelete
 11. Waaauw echt prachtige diary! Echt wauw, die foto's zijn zo mooi :) ik heb echt een aantal keer omhoog en omlaag gescrolld :) Liefs xxx

  ReplyDelete
 12. Wauw, wat een prachtige foto's en wat hou ik toch van je schrijfstijl! :)

  ReplyDelete
 13. Je foto's zijn heel erg mooi Naomi! Netzoals je kledingstijl <3. Ik wil nu ook zo graag naar Rome..

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio