Sunday, October 4

een uurtje in het rijksmuseum

Sunday, October 4
Misschien ben ik ben ik niet de enige, maar een van mijn talenten is toch echt dat ik overal te laat kom. Ook deze keer kwam ik hijgend en moe van het snelle fietsen aan in de grote witte hal waar ik al snel mijn klas zag staan. Ik had, zo koppig als ik was, weer eens besloten om nog éééven naar huis te gaan, om mijn tas neer te gooien in de gang en in ruil daarvoor mijn camera mee te nemen. Dit alles trachtte ik te bereiken in 20 minuten. Helaas, ik was weer eens (10 minuten) te laat. Misschien kwam dat omdat ik nog even neerplofte op de bank, of dat ik nog even Bloglovin checkte, maar het was niet anders. (Sssst, dat hoeft echt niemand te weten..) Maargoed, om even terug te komen op die grote witte hal die hoort bij een van de bekenste musea van Nederland, het Rijksmuseum. Samen met het kunstcluster op mijn school ging ik een uurtje 't Rijks verkennen. Ga je mee?
Na een rondleiding en een opdracht die we beide moesten volgen voor school (eerlijk, die opdracht hadden ze wel weg kunnen laten) hadden we nog dik 10 minuten om het museum te verkennen voordat het zijn deuren sloot. We gingen vijf minuten naar de bibliotheek, waar ik zeker eens wil gaan leren, en namen snel - en stiekem, volgens mij mag het helemaal niet, maar er stond geen bordje - wat foto's en liepen daarna de trappen af naar beneden. (Ik ben totaal niet tevreden met de foto's die ik heb gemaakt in de Bibliotheek, maargoed, tegenlicht en 5 minuten helpen niet heel erg). Daar kwamen we een prachtig raam tegen die schaduwen liet verschijnen op de muur door de stand van de zon. Voor en tijdens de verbouwing (af en toe waren vleugels wel open van 't Rijks) was ik er wel geweest, maar dit nieuwe gebouw in zijn volle glorie had ik nog niet gezien. Ik vind het prachtig en zal zeker nog een keer terugkeren voor een langere tijd. 

Note to self; ik kan er in 10 minuten naartoe fietsen én kan er nog gratis naarbinnen dus er is geen excuus!
Credits van foto's die van mij zijn gemaak gaan naar Robin (ook te zien op de tweede foto).

ZIJN JULLIE AL IN 'T RIJKS GEWEEST? (oh en een fijne zondag!)

26 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik wil daar heel graag toe en zeker na het zien van jou prachtige foto's! Ik vind iets te laat komen om je camera te halen eigenlijk wel een goed excuus ;).

  ReplyDelete
 2. Wat ziet de bibliotheek er mooi uit! Nu wil ik er ook een keertje heen

  ReplyDelete
 3. Ik ben er nog nooit heen geweest, maar ik had er wel al over gehoord! En als ik mijn camera zou meenemen naar school, ze zouden me raar aankijken, haha. Maar prachtige foto's! Als je dit op die paar minuten kan, vraag ik me af wat je kan vastleggen op een uur, moet prachtig zijn dan! Ik wilde echt dat er hier in de buurt ook zulke bibliotheken waren om te studeren. (Of nee, ik zou niet toekomen aan het studeren omdat ik verwonderd alle boeken zou bekijken.) Voor jou ook een fijne zondag!

  ReplyDelete
 4. Oh wauw mooi! Daar zou ik ook graag eens naartoe willen gaan xx

  ReplyDelete
 5. Fijne dingen! Ik ben ook nog nooit in het Rijks geweest, terwijl ik nu voor mijn stage iedere dag in Amsterdam kom. Ik moet er ook echt eens naartoe gaan. Jij ook een fijne zondag :).

  ReplyDelete
 6. Wauw je hebt zulke mooie foto's gemaakt! X

  ReplyDelete
 7. Wauw wat een prachtige foto's! Ik ben er een keer geweest en vond het prachtig!

  ReplyDelete
 8. Ah wat schrijf je leuk zeg!! Ik ben (oops, dont judge) nog nooit in het RM geweest, maar ik wil er binnenkort zeker weten een keer heen!! Zo herkenbaar dat te laat komen, dat je nog heeeul eventjes iets wilt checken of doen en vervolgens een half uur bezig bent met het 'even checken'.. X

  ReplyDelete
 9. Prachtige foto's! Nu ik weer even in het land ben moet ik echt naar het Rijksmuseum gaan.
  Groetjess

  ReplyDelete
 10. Ah jaaa, de bibliotheek in het Rijksmuseum is echt prachtig.
  Ik heb trouwens ook dat probleem met te laat komen... Bij mij helpt het als ik voor mezelf afspreek dat ik eigenlijk tien minuten eerder weg moet (zegmaar als ultimatum qua tijd). Als ik dan tien minuten 'te laat' weg ga, ga ik in verhouding weer op tijd weg. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het heeft de afgelopen weken mega erg geholpen. Ik kom nergens meer te laat!

  ReplyDelete
 11. Leuk geschreven artikel! Ik ben zelf nog nooit in het Rijksmuseum geweest maar wil er wel graag nog een keertje heen!

  ReplyDelete
 12. Ik ben nog nooit in het Rijksmuseum geweest, o wat wil ik er graag eens een keertje naartoe! Ik vind je foto's zoals altijd weer prachtig hoor :) .

  Jij ook een fijne zondag!

  Liesfs!

  ReplyDelete
 13. Jammer dat je niet tevreden bent over je foto's, want ik vind je eerste foto echt prachtig!

  ReplyDelete
 14. Leuke foto's! Ik ben er alleen geweest voor een modeshow, haha ;)

  xx

  ReplyDelete
 15. Ondanks dat je er niet zo blij mee bent, vind ik het prachtige foto's! Het Rijksmuseum is perfect voor fotografiemiddagjes - liefs!

  ReplyDelete
 16. Waauw, die bibliotheek! Prachtig gebouw is het toch<3
  X Emma

  ReplyDelete
 17. Tripjes met kunst zijn altijd fijn (stomme opdrachten en saaie rondleiders even niet meegerekend). Ik ben al eens in het Rijksmuseum geweest, maar heb de bibliotheek gemist denk ik! (zonde) Het is altijd jammer dat er zo weinig tijd overblijft om een museum zelf te verkennen, was vorig schooljaar in het Van Abbe museum maar toen de rondleiding klaar was, hadden we echt nog maar tien minuutjes ofzo.

  Is kunst op jouw school een populair vak (aka, is jullie cluster groot)? Bij mij helemaal niet namelijk, mijn klas bestaat uit vijf mensen, beetje lullig :') (Is wel heel gezellig en lekker rustig af en toe!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. In mijn cluster zitten ongeveer 37 mensen dacht ik! Heel erg veel in iedergeval, haha.

   Delete
 18. Volgende week ga ik er ook naar toe met school. Ik had eigenlijk niet zoveel zin, maar na deze foto's valt dat nu wel mee (want die zijn prachtig). Zolang ik m'n camera dan niet vergeet..;)

  ReplyDelete
 19. Ah man, I feel ya. Ik kom ook al-tijd te laat. Hoewel ik het zeker waard vind als ik naar deze foto's kijk. Ik ben een keer in het Rijks geweest maar oh dear, I want to go back! Zeker aan te raden.

  Have a nice day!
  x I

  BLOG: http://www.isabeldot.blogspot.com/

  ReplyDelete
 20. Wauw! Ik wil er sowieso ook nog eens heen.

  ReplyDelete
 21. Prachtige foto's! Welke opleiding doe je?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik zit nog op de middelbare school, hihi! En dankjewel.

   Liefs,

   Delete
 22. Het moment dat je beseft dat je zelf twee dagen geleden ook hier liep en mijn foto's niet eens in de buurt komen van jouw foto's...

  ReplyDelete
 23. De bibliotheek is gewoon weg prachtig! Ik zou graag eens een bib willen bezoeken die zo warm en mooi eruit ziet!
  Jade x

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio