Saturday, October 17

Olympus X Hutspot

Saturday, October 17
Het ene moment kijk je naar buiten vanuit het kleine raampje in het vliegtuig van Rome naar Rotterdam, het andere moment loop je door Hutspot van alles te fotograferen met de nieuwe Olympus Pen camera. Zo spendeerde ik gister mijn vrijdagavond en probeerde ik de  Pen EPL 7 uit in Hutspot, dineerde ik met heerlijk eten en ontmoette ik stuk voor stuk leuke en gezellige mensen. We kregen de ene na andere leerzame presentatie voorgeschoteld (ik kan nog zoveel opsteken van alle getalenteerde bloggers en fotografen) en ik genoot volop. Het leek me leuk om een aantal van de (in een kwartier) geschoten plaatjes aan jullie te laten zien!

Het begon met een drankje, even voorstellen en kletsen waarna we begonnen aan een heerlijk diner. Ik was uitgenodigd via Style for Two om samen met een aantal andere bloggers de nieuwe Olympus Pen camera uit te proberen in een heuse workshop die we onder andere kregen van de bekende fotograaf Brendan de Clercq. In de presentaties kwamen een aantal dingen voorbij waar ik heel enthousiast over ben.

FACTS
WIFI (een connectie die je kan maken via je telefoon/laptop, werkt als een soort bluetooth) 
Er zijn bijna 70 lenzen beschikbaar, waaronder een aantal prachtige vaste brandpuntafstand lenzen (25 mm f1.8 / 45 mm f1.8 / 60 mm f1.8), en misschien nog wel interessanter; zoomlenzen met een laag diafragma. Bv. de 14-40 mmm f2.8 (die heb je trouwens ook voor Canon/Nikon en vind ik heel erg interessant)
De instelling 'Arts', zo kan je effecten instellen vóór dat je de foto maakt. Je hebt hele leuke black and white instellingen die ik hier ook alleen gebruikt hebt. In kleur zijn de foto's zoals je ze gewend bent.
De instelling 'Live compositie'. De bedoeling is dat je je camera neerzet op een statief en hem zelf instelt om foto's te laten maken. Hij maakt hierbij meerdere foto's over een hele lange sluitertijd en vervolgens worden die foto's zo over elkaar heen gemaakt dat bepaalde delen niet over belicht worden. Ideaal voor een sterrenhemel fotografen. (DIT WIL IK OOK?!?)
Verder moeten we vooral niet vergeten dat hij heel erg licht en compact is, goede (gelijkwaardig aan een spiegelreflex) kwaliteit foto's maakt.

Zo, nu ben jij ook wat bekender met de Olympus pen camera's, ik was in eerste instantie vrij onbekend bij deze camera's, maar weet dan een aantal bloggers (Sarah van Framboise Fashion bijvoorbeeld) al hun foto's maken met een Olympus pen en ik het resultaat echt prachtig vind.

Wat vinden jullie trouwens van de zwart witte effecten? Deze foto's zijn dus zo, zonder enige nabewerking, de camera uitgerold. Er zit een lichte grain in (Bij de 5e foto die ik van Sophie heb gemaakt is die grain niet te zien, dit is dan ook een ander effect) wat de foto's een fijne analoge vibe geeft. Tof effect toch?

Je merkt het wel, ik ben enorm enthousiast over deze camera. Al moet ik zeker een volgende keer wat meer tijd nemen/maken om deze olympus (en vooral de instellingen) te ontdekken. Nogmaals bedankt aan Hutspot en Olympus voor deze leuke avond!

Al deze foto's zijn gemaakt met een Olympus Pen EPL 7 en een 14-42 mm lens.

HEB JIJ WEL EENS EEN OLYMPUS CAMERA GEPROBEERD?12 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Leuk dat je er heen bent gegaan! Ik kon helaas niet. Wij hebben thuis een Olympus Pen maar fotograaf er zelf eigenlijk nooit mee omdat ik er gewoon veel minder over weet dan over mijn eigen camera. Misschien me er toch maar eens in gaan verdiepen :)

  ReplyDelete
 2. Wat ontzettend tof! De foto's zien er echt heel mooi uit. Echt een super gaaf event

  ReplyDelete
 3. Wat een tof effect over de foto's! Ziet er uit als een superleuk event. :)
  X Emma

  ReplyDelete
 4. Wauw. Ik vind dat zwart-wit effect heel mooi! Lijkt me een super fijne camera :)

  ReplyDelete
 5. Ik wil deze echt zo graag hebben, alleen istie zo prijzig... Ik vind het echt een prachtieg camera.

  ReplyDelete
 6. Ik heb je een prive berichtje op insta gestuurd:)

  ReplyDelete
 7. ik heb het nog nooit uitgeprobeerd, maar zou het graag doen!! helaas heb ik net een nieuwe cam...
  deze ziet er wel erg gaaf uit!!!!!

  ReplyDelete
 8. Ah, ik heb er zelf eentje. Zo fijn!! Mooie foto's zo met dat zwart en wit. <3

  ReplyDelete
 9. Wauw! De foto's zijn super mooi geworden. Ze geven zo'n mooi effect!

  ReplyDelete
 10. ik was eerst altijd super sceptisch over de pen maar had laatst de specs opgezocht en hij lijkt me opzich nog best fijn haha. Kan alleen niet zo snel afscheid nemen van m'n canon :-)

  ReplyDelete
 11. Hé! Die camera heb ik :) Super fijn is-ie.
  Haha ik was je blog aan het stalken, hij is zo leuk!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio