Monday, November 16

a stay-in-bed kind of day

Monday, November 16

 Soms heb ik van die dagen dat ik gewoon de hele dag in bed moet liggen. Dat ik heel veel kopjes thee opslurp, een potje huil, een stukje lees, wat knuffel met mijn kleine broertje en geniet van alle kleine gedachtes die voorbij dwarrelen. Misschien kwamen die dagen de laatste tijd meerdere male voor, maar zo erg is dat niet. Er is tenslotte veel veranderd de afgelopen jaren. Men spreekt niet meer van 24 uur in een dag, maar van een dag die 48 uur duurt. We leiden hedendaags een dubbelleven. Online en offline. De druk op onze generatie is enorm. We willen maar, we moeten maar, we kunnen niet anders. En soms wordt dat ons even teveel.


Soms wordt ook mij allemaal teveel. Ik ben namelijk een enorme perfectionist. Stel eisen aan mezelf. Ik wil ALLES, maar dan ook ALLES goed doen.

En als je probeert om zoveel mogelijk goed te doen, dan geniet je niet meer met volle teugen van de dingen die je doet. Ik blokkeer. Ik heb de afgelopen jaren faalangst ontwikkelt voor toetsen. Ik vind het moeilijk om blogposts schrijven, om foto's maken, om mijn to-do lijstje af werken of om mijn allerliefste oma bezoeken. Dan kan je proberen om me deur uit te slepen maar tevergeefs, het lukt je niet. Echt niet.

Hierbij zeg ik je, neem eens een keertje rust. Ga eens languit op je bed liggen. Staar naar het plafond. Denk even niet aan alles wat je nog moet doen of aan alles wat je nog wilt doen. Maak een lijstje in je hoofd met al het moois waar je nú blij van wordt. 

De volgende dag kunnen we er weer samen tegenaan. Dan hebben we weer zeeën van tijd voor alles wat nog moet gebeuren, alles wat we nog willen doen. Dan hebben we de drukte voor één dag ontvlucht en zijn we weer onszelf. Tot we na 7 dagen weer even op moeten laden.

blijf jij wel eens de hele dag in bed?


29 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik heb dit de laatste tijd ook steeds vaker. Het is zo heerlijk om gewoon in bed te liggen en alleen te denken aan de mooie dingen!

  ReplyDelete
 2. Ik ben ook écht een perfectionist. Haha. Soms wordt ik er echt gek van en vraag ik me af waarom ik dat eigenljik af waarom alles zo goed moet. Kan het een keertje niet iets minder? Ik heb trouwens nog nooit echt een hele dag in bed gelegen. Weleens een all day pyjama dag. Hihi. Hele mooie foto's trouwens, Naomi!! X

  ReplyDelete
 3. Ik doe het weinig, maar die drang om ook gewoon eens een dag met je hoofd onder de dekens te blijven liggen, heb ik ook, om dezelfde redenen als hierboven genoemd. De druk is soms even teveel. Voor mij helpt het dan om een dagje rustig aan te doen en kleine dingetjes af te werken die wel gedaan moeten worden, maar niet te veel inspanning kosten en gewoon vanuit huis gedaan kunnen worden. Voor mijn gevoel heb ik dan aan het einde van de dag toch iets bereikt, maar heb ik ook weer wat meer de rust teruggevonden.

  ReplyDelete
 4. Ik voel helemaal met je mee! Soms is het zo heerlijk om gewoon een dagje jezelf helemaal af te sluiten, vooral van sociale media. Kan echt verhelderend werken.
  http://www.project-nw.com

  ReplyDelete
 5. Mooi. Ik herken je gevoelens wel, al kan ik vaak wel een knop omzetten en er gewoon maar voor gaan/doorgaan. Maar er zijn zeker weleens dagen, zeker met dit druilerige weer, dat ik nauwelijks mijn bed uitkom. Heerlijk vind ik het, even lekker opladen. Mooi foto's <3.

  ReplyDelete
 6. Aw bekend gevoel!!
  Hoop dat je weer helemaal positief bent nu!!!
  en wat een supergave foto's met je broertje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 7. Hi! Het moment dat ik dit lees herken ik mezelf helemaal in jou. Deze drang om alles maar goed te doen, alles te willen doen en niemand teleur te stellen. Het put me soms uit. Zullen we samen even rust houden? :) Groetjes Jiwa

  ReplyDelete
 8. Precies de post die ik nodig had! Dankje voor de oppepper!

  ReplyDelete
 9. Wat mooi geschreven! Ik herken het wel, de enorme drang om in bed te blijven en gewoon niks te moeten of te doen.

  ReplyDelete
 10. Ik wil ook altijd ALLES goed doen :') Bij mij eindigt al die drukte in mijn hoofd altijd in een dagje ziek op bed, klinkt overdreven maar dan heb ik zoveel van mijzelf gevraagd dat ik me op de een of andere manier niet lekker voel! We moeten allemaal wat meer aan onze rust denken, haha! Prachtige foto's en hopelijk heb je een fijne week!

  ReplyDelete
 11. Wat zijn de foto's mooi! Vooral die met je broertje. Heel rustgevend.

  ReplyDelete
 12. Dit is echt zo'n beetje wat ik dit weekend heb gedaan. Ik heb mezelf nog wel uit bed gesleept en aangekleed maar veel verder ging het niet. Ik vind het heerlijk om niks te doen, maar toch ook best moeilijk om even alles los te laten en niet te denken aan alles dat ik nog moet doen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is het ook! Mijn hoofd draait meestal nog op volle toeren en aan niks denken is enorm lastig. Desalniettemin probeer ik het wel altijd. Trouwens, klassieke, of voor jou rustgevende muziek opzetten kan ook nog helpen.
   Liefs,

   Delete
 13. Prachtig geschreven meid! Ik ken je niet, maar vind in ieder geval dat je het heel goed doet met je blog. Je schrijft goed en je foto's zijn altijd weer prachtig!

  ReplyDelete
 14. Afgelopen week was ik ziek dus ik heb heel veel lekker in bed gelegen met een boek. Heel veel thee en water. Gewoon even niks, want ziek zijn is al naar genoeg.

  ReplyDelete
 15. Mooie post, Naomi! Je foto's zijn ook weer prachtig :D (I'm back)

  ReplyDelete
 16. Ja, ik vind het ook heerlijk om af en toe eens even onder de warme dekens te kruipen en niets te doen. Even nadenken over van alles en niets en we kunnen er weer tegenaan!

  ReplyDelete
 17. Mooie foto's! Ik lig nooit een hele dag in bed, vind ik erg zonde van mijn tijd. Ik ga liever een wandeling door het bos maken om rustig te worden en even niets te hoeven :) Ik ben ooit te veel bezig met de perfecte foto te maken tot grote ergernis van mijn vriend. Ik moet proberen dit iets minder te doen..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb deze dag ook nog een wandeling gemaakt door Amsterdam. Ik snap het, een hele dag in bed liggen is zonde en het is zeker goed om ook even wat frisselucht te halen en wat productieve dingen te doen. Maaar ook niet vergeten om inderdaad nog wat rust te nemen, en als wandelen voor jou de beste manier is dan zal ik je niet langer ophouden ;))

   Liefs,
   Naomi

   Delete
 18. Ik word zo blij van deze post! De foto's zijn zo lief, zeker die met je broertje, ahw! Het is heerlijk soms, zo'n rustig dagje nemen. Ik heb nog nooit de hele dag in bed gelegen, maar het zou best eens een goed idee zijn. Ik moet ook nog eens een dag zonder social media inplannen, stom eigenlijk dat dat zo moeilijk is!

  ReplyDelete
 19. Buiten alle fijne rust om, je broertje is echt heel cute en jullie lijken op elkaar. Liefs

  ReplyDelete
 20. De laatste tijd heb ik steeds, dat als ik blogs lees, de dingen steeds aansluiten bij mijn stemming op dat moment. Net vandaag heb ik ook zo'n baaldag. Even geen school, maar gewoon in m'n bed liggen en series kijken. Thee drinken zoals je zegt en me even focussen op de dingen die ik 'wel' leuk vind om te doen. Jouw blogbericht sluit daar heel erg bij aan. De foto's zijn trouwens prachtig! -xo

  ReplyDelete
 21. Klinkt heerlijk, ik heb het zelf nog nooit gedaan. Ik kan me altijd zo goed vinden in de manier waarop jij schrijft over perfectionisme. Zelf heb ik nooit faalangst tijdens de toetsen, maar daarvoor bij het leren. Ik moet altijd alles perfect kennen, elk woordje, elke zin, elk verhaal. Ik vind het heel lastig om het leren los en toe tegeven dat ik alles ken.

  ReplyDelete
 22. Och, wat zou ik graag willen dat ik rustig de hele dag in mijn bed zou kunnen liggen. Maar als ik dat doe dan word ik onrustig. Ga ik nadenken over dingen en dan vooral op een piekerende manier. Ik kan mijn gedachten dan gewoon niet uitzetten (tenzij ik ga slapen, maar tegen de hele dag slapen zegt mijn lichaam keihard 'nee'). Als er nou gewoon een knop was om ze uit te zetten zou dat me een stuk rust opleveren. Maar tot die tijd, weet ik nog niet precies hoe ik de rust die je beschrijft moet vinden

  ReplyDelete
 23. Pfoeh, volgens mij heb ik vandaag ook even zo'n dagje nodig. Mijn college van vanochtend heb ik al geskipt. Goed dat je af en toe even echt rust neemt, is inderdaad echt nodig! Ik doe vandaag een beetje met je mee :)

  ReplyDelete
 24. Hoewel ik het helemaal met je eens ben, komt het bij mij op zo'n moment meestal niet uit. Net als eergister toen ik een PO in moest leveren = stress. Ik probeer altijd te onthouden: het komt wel weer goed en dat is best moeilijk, maar het helpt wel:)

  ReplyDelete
 25. Herken je gevoel...
  Wel hele mooie foto's, wauw !!

  ReplyDelete
 26. Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms ook écht zo'n dag nodig heb. We hoorden van de week dat we 2 verslagen volgende week af moesten hebben, en toen was ik het zat. Eerst dacht ik, ik ga dat vanmiddag even maken, maar ik heb de rest van de dag lekker op de bank gelegen en niets gedaan. Ik vond het heerlijk, en ik ga de rest van de week wel werken aan deze verslagen. x

  ReplyDelete
 27. Ik snap helemaal wat je bedoelt, met dat perfectionistische gedrag en het opladen. Ik lig ook graag op mijn bed om even alles op een rijtje te zetten in mijn hoofd, en om alles even te analyseren, maar soms gaat dat helaas niet. Eén van mijn favoriete quotes is dan ook, 'Live every minute', omdat ik alle momenten die ik heb zo goed mogelijk wil benutten, zodat ik, als ik in bed lig om te gaan slapen, niet het gevoel heb dat ik nutteloos bezig ben geweest. Maar, zoals altijd, een mooi bericht! Liefs

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio