Friday, November 20

hotspot: toki

Friday, November 20

donderdagmiddag. 5 uur. Ik fiets weer voor de honderduizendste keer langs de binnendommersstraat en draai altijd mijn hoofd even naar dit leuke tentje om maar net een glimp op te vangen van wat zich er binnen afspeelt. Op een of andere manier zie ik meestal van die gezellige creatieve mensen kletsen, koffie drinken of werken op hun laptop en kan je zien dat dit heel goed samen gaat. Of je nu wilt kletsen met een vriendin, genieten van een heerlijk kopje koffie of alle rust hard nodig hebt om wat to-do puntjes van je lijst af te vinken, TOKI is the place to be.Natuurlijk kon ik het niet laten (ik bedoel, hij zit op ongeveer 5 minuten loopafstand van mijn huis en ik fiets er vrijwel elke dag langs) en ben ik er nu al een aantal keer geweest. Het liefst neem ik hier iedereen mee naartoe, om bijvoorbeeld het lekkere bananenbrood met glitters (!!) te proeven en haal ik ze dan ook nog over om een stukje chocolate mud cake uit te kiezen, al is het alleen maar om een vingertopje van de topping te nemen.


Met al die opkomende koffietentjes is 't in Amsterdam nogal lastig om je te onderscheiden én klanten te trekken. Toki hangout heeft zich pas een paar maandjes geleden in de Jordaan gevestigd en is nu al een begrip op zich. Het interieur is rustig en zit vol smaak. Er zitten wat scandinavische en japanse invloeden doorheen gegooid (de naam bijvoorbeeld!), het heeft een fijne, eigenlijk ontspannen sfeer en dat maakt dit koffietentje vrijwel zeker anders dan anderen. 

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de koffie (heel lekker!), de thee (die overigens gemaakt wordt in een heel fancy uitziend rekje waar ik onwijs benieuwd naar ben hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat) en alle gebakjes (bijvoorbeeld de bananabread met glitters of de chocolate mud cake (zie foto)) die je écht niet wilt missen.Ook een van mijn beste vriendinnen, die normaal gesproken niet zo gesteld is op nieuwe koffietentjes in Amsterdam en ze meestal weer als één van de zovelen bestempeld, zit hier op haar plek en wil hier zeker terugkomen.

Achterin de winkel hangt een vaandel met de spreuk 'GO SLOW' erop gedrukt, ook het visitekaartje luidt 'GOOD TIMES COFFEE' en dat maakt Toki niets minder dan waar. Goede koffie, gezelligheid en een fijne sfeer, zeker een plek om een keertje geweest te zijn.

''Toki is the word for your local hangout. Serving your products simply and with a smile''

Toki ho 
Binnendommersstraat 15
- Amsterdam


heb jij al eens van toki gehoord? zou je er heen willen gaan?13 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er heel leuk uit. En die cake, hmmm!

  ReplyDelete
 2. Wat een fijne hotspot zeg! Ik ben niet zo weg van coffee, maar dit is geloof ik ook een prima thee cafeetje!

  ReplyDelete
 3. Ja ik las deze hotspot ook al op de blog van Laura,

  ReplyDelete
 4. nog nooit van gehoord, totdat ik deze blog las! ziet er lekker uit allemaal zeg! mooie foto's ook (weer ;p)

  ReplyDelete
 5. Je blog is echt geweldig! En je instagram account ziet er super mooi uit! Keep on doing the good work

  ReplyDelete
 6. Dit ziet er echt te leuk uit! Hij komt op mijn hotspots lijstje om te bezoeken!

  ReplyDelete
 7. Dat ziet er super gezellig uit! Ik had er nog nooit van gehoord maar ik kom dan ook niet zo vaak in Amsterdam. Moet ik toch maar gauw weer een keertje doen. Dankje voor de leuke tip!
  Mooie foto's trouwens ♥

  ReplyDelete
 8. Ziet er ontzettend gezellig uit!

  ReplyDelete
 9. Leuke hotspot!! EN ik wil even zeggen dat ik je blog echt heel erg leuk vind! Mooie fotografie en stijl heb je.

  ReplyDelete
 10. Ik ben dol op leuke koffietentjes, dus dit is zeker een leuk bericht om te lezen. Zelf woon ik echt in een uiterst puntje van Nederland. Je zou het bijna een plek zonder leuke koffietentjes kunnen noemen. Als ik dan eens in de stad ben geniet ik altijd enorm van alle leuke cafeetjes. xo

  ReplyDelete
 11. nog nooit van gehoord, maar ziet er echt heel leuk uit! ook hele mooie foto's die je hebt gemaakt!
  liefs, pleun

  ReplyDelete
 12. Wat een mooie foto's! Ik ben ook al een paar keer naar Toki geweest. Het is daar inderdaad heel leuk en dat banana bread is GODDELIJK!
  liefs
  Sonia

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio