Tuesday, December 1

een dagje met sophie • short movies

Tuesday, December 1
'Lukt het wel Naomi? Kunnen we niet beter gaan lopen?' Sophie kijkt me vragend aan in de stromende regen, terwijl ik uit alle macht mijn fiets probeer los te krijgen. 'We doen het gewoon' antwoord ik, niet wetend wat er komen gaat. Zo stappen we op de fiets, Sophie met een natte kont achterop, ik fietsend tegen de wind in. 

Hoe dichter we bij het station komen, hoe harder en groter de regendruppels naar beneden vallen. Onze handen zijn verkleumd, onze jassen doorweekt en onze schoenen zijn inmiddels getransformeerd in kleine zwembaden. De weinige mensen op straat staren ons na, twee gillende meisjes op een fiets die stiekem heel veel plezier hebben. Totdat we van bruggen worden afgeblazen, de regendruppels pijn doen aan onze handen en er 2 emmers water per seconde over ons heen worden gegooid. Eenmaal aangekomen op het Centraal Station drop ik mijn fiets en rennen we samen de grote hal binnen. Het perron is overvol, maar voor de rest is het station vrijwel leeg. Sophie verdwijnt na een vlugge zoen en een knuffel al snel de menigte in en ik blijf staan totdat de trein vertrokken is.

De trappen aflopend wordt de ene na andere trein afgelast. Voldaan en met een beetje tegenzin stap ik weer op de fiets naar huis, denkend aan de prettige dag die ik heb gehad en met medelij voor Sophie, die een kletsnatte lange reis van wel twee uur voor de boeg heeft.

Spontaan spreken Sophie en ik afgelopen zondag af. Zij komt, helemaal uit Limburg, voor een dagje naar Amsterdam. Een plan hebben we eigenlijk niet, afgezien van het feit dat we elkaar gewoon heel graag willen zien en willen bijkletsen. Het regent, zoals het de afgelopen weken elke dag al grauw weer is. In fijne, comfortable zwerveroutfitjes (zo noemden we onszelf) haal ik d'r op bij centraal, waarna we samen de pont nemen naar het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. Op de pont word ik nog even half geslagen door een vreemde man die wel heel graag op een stoel wil zitten om daar te slapen(?!?)(Welkom in Amsterdam! Nee, grapje, dit gebeurt echt niet iedere dag), maar Sophie en ik komen heelhuids aan de overkant.We lopen naar Pllek, een groot cafe aan het water met een open haard, heerlijke koffie en lekkere taartjes (die een beetje heel erg prijzig zijn maar wel smakelijk). Dit is de ultieme plek (ha! hier kan je leuke grapjes van maken) in de zomer en in de winter. 's Zomers kan je zonnen op het strand, 's winters warm je hier op met een kopje koffie. Ik weet nu al dat ik hier vaak te vinden zal zijn.Bij Pllek ontmoeten we nog even de huiskat, een ontzettend lieve kat die in een knuffelige bui blijkt te zijn, wat wij, als kattenliefhebbers, helemaal niet erg vinden en we er gretig gebruik van maken. Nadat we onze koffie en pompoentaart met dadenstroop en pecannoten hebben veroberd verkennen we het NDSM terrein in de regen en wandelen we langs het water.


We bekijken de schattigste woonwagentjes, fantaseren hoe we daar zouden leven (met 20 katten, een vintage scooter en een hele hoop lol) en we bezoeken de creatieve hal waar alle creatieve en toffe mensen met hun ateliertjes in huisvesten.


Verder ga ik dit keer niet al te veel vertellen, door de dag heen heb ik namelijk wat gefilmd en hiervan een klein filmpje gemaakt. Allemaal vrij spontaan en niet helemaal doordacht (bijvoorbeeld lekker trillende handjes, de autofocus en binnen een uurtje geëdit) maar het uiteindelijke resultaat geeft heel goed weer hoe onze dag verliep, de 'overall feeling' bedoel ik dan. Veel kijkplezier!

(en geef ook zeker even je mening over wat beter kan want daar ben ik erg benieuwd naar, hihi)

hou jij ook zo van spontane dagjes? 

(oh en het is trouwens 1 december. WAT?)


de foto's van mij & de kat op mijn schoot zijn gemaakt door Sophie.

21 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wauw wat een mooie foto's! Klinkt als een heel fijn dagje. X

  ReplyDelete
 2. Ik denk dat ik verliefd ben op jouw blog, jouw foto's en jou. Je hebt zo'n leuke schrijfstijl en alle foto's die je post zijn zo mooi. I'm obsessed <3 x

  ReplyDelete
 3. Dat klinkt echt als een heerlijk dagje! Het filmpje is zo mooi en liefde voor die kat<3 Wat een gaaf terrein is dat trouwens, lekker artistiek hihi. X Em

  ReplyDelete
 4. Awww die kat is zo lief! Dat vind ik nu zo gezellig, een kat die op schoot komt liggen! Maar onze kat durft het na bijna drie jaar bij ons nog meer héél af en toe!

  ReplyDelete
 5. waah gave plek en toffe foto's! Toch zonde van de regen hahah

  ReplyDelete
 6. Omg wat een geweldig filmpje!! Het is allemaal zo sfeervol <3 Het klinkt ook echt als een heel gezellig dagje! Liefs

  ReplyDelete
 7. heel leuk zo'n filmpje :) klinkt als een super fijne dag!

  ReplyDelete
 8. Die kat, lieeef! Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt en het ziet er gezellig uit op het filmpje (die autofocus vind ik wel iets hebben en het liedje erbij is zooo leuk)! ♥

  ReplyDelete
 9. Dit is zo fijn om te lezen!!! En dat filmpje geeft inderdaad een leuke impressie :) Je foto's, ja, daar kwijl ik nog steeds om hoor. ZO. MOOI. Maar goed, dat hoor je vaker dan regelmatig, dus echt origineel is het niet (MAAR DAARDOOR NIET MINDER WAAR!). Nu moet ik maar eens verder met biotoets leren. Of ik scroll gewoon nog even heerlijk verder.....

  ReplyDelete
 10. Zoo, die kat had de tijd van zijn leven zeg, haha. Maar wat leuk dat filmpje!

  ReplyDelete
 11. Oh wat een mooie foto's en filmpje! Ik vind dat je hele mooie beelden vastlegt en dat dan samen met de muziek... Ik zou het niet kunnen :') .

  Spontane dagjes zijn zo fijn! Random een vriendin opbellen, wat bij elkaar zitten, kletsen en eten, geweldig vind ik het :) .

  ReplyDelete
 12. Echt weer hele mooie foto's en het filmpje omg, zo goeddddd♥

  ReplyDelete
 13. Super leuke video! Ik vraag me heel erg af waar je kettinkjes vandaan komen? Ik ben nog op zoek naar zulke leuke!!

  ReplyDelete
 14. Wat een mooie foto's, en het filmpje is ook heel leuk! Geeft echt zo'n sfeertje (:

  ReplyDelete
 15. Het filmpje is zo mooi! Ik krijg hiervan echt zin om een dagje ergens heen te gaan er gewoon rond te lopen. De foto's die je hebt gemaakt zijn zo mooi, en die kat zooo lief :)

  ReplyDelete
 16. Dit is zó leuk! Je hebt echt een heerlijk sfeertje in je filmpje gevangen, zoiets moet je echt vaker doen (voor het geval dat je dit zag als een one-time-thing :) Tja, autofocus. ik merkte het, maar het stoorde gewoon niet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het lijkt me heel erg leuk om dat vaker te gaan doen! Het kost alleen nog al veel tijd, (of nouja, eigenlijk viel het wel mee) en ik zit er nog mee dat niet alles even interessant is om te plaatsen. 70 of 80% van mijn leven bestaat namelijk wel uit school (jammer genoeg, maargoed, het is wel zo)

   Liefs,

   Delete
 17. Mag is als-je-blieft met die poes knuffelen?

  ReplyDelete
 18. Wat een fijne foto's! Moet een fijne dag geweest zijn,

  ReplyDelete
 19. Oh maak vaker zulke filmpjes, ik word er rustig van en vind jullie alle 2 zulke leuke meiden met een toffe kledingstijl.

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio