Monday, December 7

on my reading list • winter

Monday, December 7

Vastbesloten trek ik de deur voorzichtig achter me dicht. De gordijnen schuif ik langzaam voor het raam totdat er nog nét een straaltje licht binnenglipt. Met een klik schuif ik de kerstlichtjes in het stopcontact, zet ik een klassieke muziek playlist aan op spotify en dan is mijn kleine ieniminie kamertje helemaal in de perfecte sfeer. Gehuld in mijn favoriete meest oncharmante ruitjes pyjamabroek en een oversized gestreepte trui nestel ik me in mijn stoel. Mijn bureau is vrijwel leeg, er staat een behoorlijk gevuld schaaltje pepernoten, waar ik om de zoveel tijd in grabbel en mijn handen warm ik op met in een mok vol thee zo groot als mijn hoofd. Op mijn schoot ligt een boek en in mijn kast staan er nog een aantal te wachten. Vandaag kom ik mijn kamer niet meer uit, neem ik eindelijk wat tijd voor mezelf en lees ik die boeken die ik al zo lang wil lezen.


Op een of andere manier komt het er gewoon nooit van. Boeken lezen. Verdwijnen in een andere dimensie, waarin dromen waar worden en de echte wereld niet bestaat. Even niet meer denken aan alles wat er nog moet gebeuren of aan alles wat ik nog wil doen. In twee weken is het alweer kerstvakantie en heb ik hopelijk zeeën van tijd die gevuld kunnen worden met het lezen van een goed boek. Eentje maar, eentje van deze lijst vind ik al genoeg.

Zoals je ziet staan er heel wat boeken op mijn lijst, van bekende klassiekers tot een paar young adult boeken. "Jane Eyre" lijkt me een prachtig boek, net als "Far from the madding crowd", maar ik ben ook wel benieuwd naar "Auggie & me", een vervolg op een van mijn (vele) favoriete boeken -wat overigens ook een aanrader is - "Wonder".
great expectations • charles dickens
the great gatsby • f. scott fitzgeral
to kill a mockingbird • harper lee
jane eyre • charlotte brontë
landline • rainbow rowell
attachments • rainbow rowell
far from the madding crowd • thomas hardy
auggie & me (three wonder stories) • Raquel J. Palacio
don't even think about it • sarah mylnakwshki

wat zijn jouw lees plannen voor de kerstvakantie? en heb je nog een suggestie die ik écht moet lezen?
6 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik moet in de kerstvakantie een boek lezen voor een boekverslag. Het is absoluut géén leuk boek (een soort vakboek) dus ik kan hem je niet aanraden, helaas.

  ReplyDelete
 2. Ik hoop ook dat ik in de kerstvakantie eindelijk echt tijd kan maken om te lezen.
  Het eerste boek van Lord of the Rings wil ik perse nog voor het nieuwe jaar uit hebben! Ik ben er al sinds vorig jaar januari in bezig dus het wordt wel eens tijd :') .
  The Great Gatsby is trouwens een mooi en fijn boekje!

  Liefs!

  ReplyDelete
 3. Aaah dit soort lijstjes zijn altijd zó fijn! Ik lees nu TKAM voor school (omdat het verplicht is en we er een boektoets over krijgen), maar ik heb nou niet zo iets van 'ja, leuk boek!!' wat een beetje jammer is. Maar misschien vind jij hem juist wel leuk! :) Ik ben zo benieuwd naar Auggie & Me, Wonder is echt een van mijn favoriete boeken ooit. Ik ben gisteren begonnen in 'Dash and Lily's Book of Dares', is zó'n fijn boek tot nu toe! (Maar dat heb ik praktisch met elk boek van David Levithan, je moet echt een keer een boek van hem lezen hihihi) X

  ReplyDelete
 4. Ik heb ook zo'n lijst, alleen moet ik eerst nog twee boeken voor school lezen.. To kill a mockingbird heb ik een paar weken geleden gelezen voor school, en ik vond hem echt gaaf! Dus die moet je zeker lezen (:

  ReplyDelete
 5. The great gatsby is héél leuk :-) Ik moet nog eens aan kom hier dat ik u kus beginnen maar het komt er maar niet van!

  ReplyDelete
 6. Ik vind Eleanor & Park heel erg mooi, die heb ik dan ook al 3 keer gelezen. Deze vakantie wil ik 'vrees me' nog lezen :).

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio