Saturday, October 31

Diary - Adventures in Rome #3

Saturday, October 31


Ik was 8 dagen in Rome en omdat ik jullie ook van deze prachtige reis wil mee laten genieten heb ik besloten dat jullie een weekje met me mee zullen reizen naar deze oeroude plek. Om de dag zullen we samen musea bezoeken, ijsjes eten en vooral onze voeten kapot lopen. We gaan een vulkaan beklimmen en foto's maken van alle mooie gebouwen. Ik zal je meegeven wat ik allemaal heb geleerd en zal proberen dit alles zo beknopt mogelijk te vertellen. Dus, kom je mee op avontuur door Rome?

Ik merk dat ik totaal geen besef van tijd heb. Het is inmiddels zaterdag, maar het voelt écht als een woensdag (geen wonder, we vertoeven nu al drie dagen in Rome mét school, dan is het wel logisch dat het aanvoelt als een woensdag..) De ochtenden gaan traag, wat prettig is omdat je de tijd hebt om rustig wakker te worden en te genieten van de stad, de middagen en avonden vliegen voorbij. Het is de eerste keer dat ik wakker word zonder omarmd te worden door zonnestralen. De lucht is grauw en onze mooie lichtbol wordt verborgen door grote grijze wolken. Ik baal enorm dat ik geen paraplu meegenomen heb, maar stap vol moed naar buiten gewapend met een regenjas en een positief humeur.

Thursday, October 22

Diary - Adventures in Rome #2

Thursday, October 22
Ik was 8 dagen in Rome en omdat ik jullie ook van deze prachtige reis wil mee laten genieten heb ik besloten dat jullie een weekje met me mee zullen reizen naar deze oeroude plek. Om de dag om 12 uur zullen we samen musea bezoeken, ijsjes eten en vooral onze voeten kapot lopen. We gaan een vulkaan beklimmen en foto's maken van alle mooie gebouwen. Ik zal je meegeven wat ik allemaal heb geleerd en zal proberen dit alles zo beknopt mogelijk te vertellen. Dus, kom je mee op avontuur door Rome?

Hmmm.. Ik rek me uit, wrijf in mijn ogen en kijk eens goed om me heen. Voor een paar seconden weet ik even niet meer waar ik ben. Wacht wat. Nee. Huh? Ohja. Ik ben in Rome. Uitgerust stap ik uit bed en loop naar het raam om de luiken open te doen. Mijn kamergenootjes (Keetje, Laura, Lara, Malina en Isa) worden inmiddels ook wakker. Onze ochtend verloopt soepeltjes, de bedden liggen beter dan verwacht, de kamer is nóg net niet veranderd in een vuilnisbelt (zoals ik al zei, het verloopt soepeltjes) en we lopen vrijwel binnen een uur de poort van ons klooster uit.

Wednesday, October 21

Diary - Adventures in Rome #1

Wednesday, October 21
De afgelopen twee weken ben ik een beetje afwezig geweest omdat ik in de Italiaanse hoofdstad Rome vertoefde. Hoewel ik vrijdag al teruggekomen ben, is er nog geen enkele post online gekomen. Het is nogal lastig om te schrijven over iets waarvan je wilt dat het nog niet voorbij is, maar het eigenlijk al over is. Er iets over posten op mijn blog maakt het zo definitief en ik waan me liever onder de brandende zon, lopend door de straatjes van deze stad met een verbazingwekkende geschiedenis dan in dit koude kikkerlandje. Terug zijn in Amsterdam slaat in als een bom, niet alleen omdat het 22 graden kouder is, het zit hier allemaal heel anders in elkaar en ik heb mijn normale leventje weer moeten herpakken. Omdat ik jullie ook nog een beetje van deze prachtige reis wil mee laten genieten heb ik besloten dat jullie een weekje met me mee zullen reizen naar deze oeroude plek. We zullen musea bezoeken, ijsjes eten en vooral onze voeten kapot lopen. We gaan een vulkaan beklimmen en foto's maken van alle mooie gebouwen. Ik zal je meegeven wat ik allemaal heb geleerd en zal proberen dit alles zo beknopt mogelijk te vertellen. Dus, kom je mee op avontuur door Rome?

Saturday, October 17

Olympus X Hutspot

Saturday, October 17
Het ene moment kijk je naar buiten vanuit het kleine raampje in het vliegtuig van Rome naar Rotterdam, het andere moment loop je door Hutspot van alles te fotograferen met de nieuwe Olympus Pen camera. Zo spendeerde ik gister mijn vrijdagavond en probeerde ik de  Pen EPL 7 uit in Hutspot, dineerde ik met heerlijk eten en ontmoette ik stuk voor stuk leuke en gezellige mensen. We kregen de ene na andere leerzame presentatie voorgeschoteld (ik kan nog zoveel opsteken van alle getalenteerde bloggers en fotografen) en ik genoot volop. Het leek me leuk om een aantal van de (in een kwartier) geschoten plaatjes aan jullie te laten zien!

Thursday, October 8

ben jij een herfst liefhebber?

Thursday, October 8
Als ik loop over de grachten knisperen de net gevallen blaadjes onder mijn voeten. Roodroze, oranjegeel met wat bruine en groene tinten eromheen, de prachtige herfskleuren dwarrelen om mijn hoofd heen. De bomen wiegen mee op de wind, ik duik met mijn hoofd in mijn nieuwe sjaal en geniet van het buiten zijn en mijn hoofd leeg maken: wandelen. Plotseling voel ik één klein waterdruppeltje op mijn hand vallen. En nog een. Totdat het met bakken uit de hemel valt en ik als een gek naar huis ren. Doorweekt en trillend van de kou probeer ik mijn voordeur uit alle macht open te krijgen. Eenmaal thuis sta ik onder een hete douche en geniet ik daarna van een lekker kopje in mijn pyjama met pepernoten. Ik kijk OUAT (Once Upon a Time) en kijk naar buiten.

Sunday, October 4

een uurtje in het rijksmuseum

Sunday, October 4
Misschien ben ik ben ik niet de enige, maar een van mijn talenten is toch echt dat ik overal te laat kom. Ook deze keer kwam ik hijgend en moe van het snelle fietsen aan in de grote witte hal waar ik al snel mijn klas zag staan. Ik had, zo koppig als ik was, weer eens besloten om nog éééven naar huis te gaan, om mijn tas neer te gooien in de gang en in ruil daarvoor mijn camera mee te nemen. Dit alles trachtte ik te bereiken in 20 minuten. Helaas, ik was weer eens (10 minuten) te laat. Misschien kwam dat omdat ik nog even neerplofte op de bank, of dat ik nog even Bloglovin checkte, maar het was niet anders. (Sssst, dat hoeft echt niemand te weten..) Maargoed, om even terug te komen op die grote witte hal die hoort bij een van de bekenste musea van Nederland, het Rijksmuseum. Samen met het kunstcluster op mijn school ging ik een uurtje 't Rijks verkennen. Ga je mee?

© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio