Sunday, January 3

eerste gedachtes over 2016

Sunday, January 3
Allereerst; happy new year! Ik hoop dat je net zoals ik een fijne jaarwisseling hebt gehad. Of je nu met je beste vriendin op de bank een film keek of dat je samen met je vrienden naar een feestje ging. Ik spendeerde oudjaar met mijn beste vrienden, een glaasje (of twee) champagne en een grandioos uitzicht over de stad. Het was fijn. Heel erg fijn. Toen ik vrijdagochtend vroeg vermoeid thuis kwam gooide ik mezelf niet gelijk op bed, maar besloot ik een pagina in mijn notitieboekje vol te kliederen met een hoop gebrabbel over mijn niet bestaande voornemens en het nieuwe jaar.

Ik heb daar wel anderhalf uur over gedaan en het werden - zoals je wel kan raden - een hele hoop bladzijdes vol gedachten. Deze spontane uitspatting werd omgedoopt als  'Eerste gedachtes over 2016'. En die wil ik graag met je delen.

1 januari tweeduizendzestien 05:14
Vandaag, is het - zoals je wel kan lezen - 1 januari, 2016. Tweeduizend zestien. En het voelt buitengewoon raar. We hebben het altijd heel cliché over hoe de tijd voorbij vliegt en naderhand wuiven we het een beetje weg. Maar het is echt zo. De tijd vliegt voorbij en ik heb het afgelopen jaar het gevoel gehad alsof ik daar niet echt iets mee heb gedaan. Alsof ik dit jaar gevuld heb met nutteloze dingen, het oog was van een tornado terwijl het leven met sneltreinvaart om me heen draaide. Ik wil daar eens verandering in brengen. Alleen niet nu. Zo plots, ''omdat nu eenmaal het nieuwe jaar begonnen is'. Ik doe niet aan die goede voornemens. Ze brengen me alleen maar ellende. Nee, in plaats daarvan verwacht ik niks. Ik zie wel wat komen gaat, zolang ik maar focus op wat ík leuk vind en op wat ík wil doen.
Misschien raken mijn vingertoppen dit jaar voorzichtig weer de pianotoetsen aan, ontdek ik een nieuwe hobby, krijg ik een compleet andere kleding stijl of blog ik eindelijk eens elke dag, misschien niet. Er is één ding wat ik zeker dit jaar wil gaan doen. Elke dag iets creeëren in mijn notitieboekje. Al is het maar een gedachte, een gedichtje, of een kleine tekening. Afwisselend in het Engels en het Nederlands. Gedachtes over specifieke onderwerpen in het allerdaagse leven. Afgelopen kerstvakantie heb ik het al uitgeprobeerd, gekeken of het wel echt vol te houden was. Ik heb Sophie wat laten tekenen, Chantal wat laten schrijven. Kleine prulletjes verzamelt zoals ik altijd al doe, maar nu ook echt eens opgeplakt. En het is gelukt. Ik heb er met volle teugen van genoten. Die gedachtenstroom los laten en alles vast leggen op papier. Om hier, nu het einde van de vakantie nadert, op terug te kijken. Happy new year, let's do this! (en nu ga ik slapen, hihi)

Tot zover mijn ''goede voornemens'' voor dit jaar. Ik ben op dit moment trouwens niet van plan de rest van mijn gedachtes of gepriegel te publiceren. Simpelweg omdat ik écht eerlijk wil zijn (als een soort dagboek en ik wil niet al mijn gedachtes delen) of omdat het waarschijnlijk niet interessant genoeg is om te laten zien. Maar wieweet, ik kan altijd iets van een tussentijdse update plaatsen mochten jullie dat willen. Laten we eerst maar eens zien wat dit nieuwe jaar (hopelijk gevuld met nieuwe avonturen en momenten om nooit te vergeten) gaat brengen!

heb jij goede voornemens?

foto door @Hannahaletta

15 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Het jaar is inderdaad vooebij gevlogen en ik heb ook het gevoel dat ik niks heb uitgestoken dit hele jaar. Maar stiekem weet je wel dat je niet hebr stil gezeten toch? Daarom is je idee van dat boekje echt onwijs goed! Da's als een soort bevestiging dat je wel degelijk wat hebt gedaan in 2016 ik hoop dat je her volhoudt, wordt erg tof om op terug te kijken na een paar jaar (of gewoon op oudejaar van dit jaar, snap je? ; )) Ik doe er niet echt aan mee aan goede voornemends want als je echt die nieuwe start zot graag wilt dan kan dat ook gewoon vóór nieuwjaar of op een random 20 maart.

  ReplyDelete
 2. Wauw, wat een mooi stukje. Je schrijft zo verschrikkelijk fijn. Dat je geen voornemens hebt doet wel iets met mij. Het is zo normaal om even je voornemens op een blaadje te priegelen. Maar jij doet het niet. Om een goede reden, ook nog eens. Dat vind ik mooi. Mensen onderscheiden zich. Hebben andere meningen. Ik hoop dat je een heel fijn jaar tegemoet gaat met veel onverwachte dingen ;). Liefs.

  ReplyDelete
 3. 2015 ging inderdaad veel te snel. Fijn dat je alles zo even hebt kunnen opschrijven.

  ReplyDelete
 4. Ik ben het helemaal met je eens! Goede voornemens komen meestal toch niet uit dus je kunt er maar beter het beste van maken zoals je dat op dit moment wilt. Super leuk dat je iedere dag iets in je notitieboekje wilt gaan doen :) Ik hield altijd dagboeken bij maar dat heb ik de laatste jaren (helaas) niet meer gedaan. Soms, als mijn hoofd vol en druk is schrijf ik nog wel een onsamenhangend verhaaltje op, haha.

  ReplyDelete
 5. Leuk om te lezen in je notitieboekje! Gelukkig nieuwjaar!! Ik heb als goede voornemen/doel in 2016 om de halve marathon (21 kilometer) te gaan lopen in juni. Het lijkt nu als een of andere fantasie, maar ik ga keihard trainen om deze tot werking te laten brengen!

  ReplyDelete
 6. Oh dat idee van het boekje is echt geweldig, en die tekst! Je schrijft echt veel te mooi!!!

  ReplyDelete
 7. Wat mooi geschreven, helemaal niks gepriegel! Ik doe ook niet aan goede voornemens met dezelfde reden als jij. Het is beter om niks te verwachten, dan kun je ook niet teleurgesteld worden :)

  ReplyDelete
 8. Wat mooi geschreven! Hoe ouder we worden, hoe sneller een jaar voorbij lijkt te gaan. Zelf heb ik enorm vaak geprobeerd om een dagboek bij te houden, zonder succes. Ik hoop dat jij het wel volhoudt en al je mooie avonturen kan vastleggen! Goede voornemens is niet echt aan mij besteed. Ik vergeet ze toch na een paar maanden en een paar weken voor het nieuwe jaar, ontdek ik dat ik dan nog een heleboel te doen heb haha!

  ReplyDelete
 9. Gelukkig nieuw jaar Naomi! Wat een mooi stukje heb je geschreven. Ik doe niet aan goede voornemens, simpel weg omdat het bij mij niet werkt en ool omdat ik alles over me heen wil laten komen. Liefs!

  ReplyDelete
 10. Wat een tof idee om zo'n boekje aan te leggen waarin je iedere dag iets creëert! Zelf ben ik ook bezig met zo'n soort boekje waarin ik (probeer) elke dag wat te krabbelen, heel leuk. En dan hoeft het inderdaad helemaal niet iets heel bijzonders te worden, het gaat ook om het doen zelf. Ik ben benieuwd naar jouw boekje, hoe 'ie gaat worden! Geniet van 2016!

  ReplyDelete
 11. Even mijn gedachten opschrijven doe ik sinds de kerstvakantie ook, en het is zo fijn! Ook toen ik me heel rot voelde, was het fijn om even alles op te schrijven wat in je hoofd komt. Ik vind jouw stukje echt mooi geschreven! xx

  ReplyDelete
 12. Wat een mooi stukje heb je geschreven. Het lijkt me inderdaad heel tof als het je lukt om elke dag iets in de notitie boekje te "creëren". Dan heb je aan het einde van het jaar ook echt iets moois om op terug te kijken!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 13. ik doe niet aan goede voornemens, wel aan refreshing life..:p
  happy new year!!!

  ReplyDelete
 14. I'm so happy I found your blog! Your writing is brilliant! Happy new year! x

  Isabel Marcelo

  ReplyDelete
 15. Echt doen wat je echt leuk vindt, er is niets belangrijkers dan dat en daar hebben we een nieuw jaar niet voor nodig. Daar kunnen we iedere dag mee beginnen. Mooie woorden!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio