Wednesday, January 13

op tijd komen? hoe doe je dat?

Wednesday, January 13

In een sneltreinvaart ren ik naar mijn fiets. Mijn haar is vlug in een warrig staartje geknoopt en met rode wangen arriveer ik op het waterlooplein. Ik bel mijn vriendin die daaropeenvolgend naar beneden komt, terwijl ik nog even uit moet hijgen van het snelle fietsen. Ik dacht nog wel dat ik zeeën van tijd had. Flierenfluitend dronk ik mijn kopje thee leeg en dacht ik niet aan de wijzers die wel degelijk voorbij tikten. Ik had gewoonweg geen besef en heb als resultaat amper wat kunnen eten. Vervelend is dat dit beslist niet de eerste en ook niet te laatste keer was dat dit voorkwam. Ik ben namelijk een kampioen in altijd 5 of 10 minuten te laat komen. Maargoed, het is mijn eigen schuld en er viel toen niks meer aan te doen. Behalve dit proberen te voorkomen natuurlijk. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Op tijd komen enzo?wees realistisch

Wees realistisch. Hoeveel tijd kost het om nog even dat youtube filmpje te bekijken, of je make-up te doen? Als je niet precies weet hoeveel tijd een dergelijke handeling inneemt zou je eens kunnen timen. Dan ben je de volgende keer voorbereid en weet je dat je eerder moet beginnen met weggaan!

plan vooruit


Dit klinkt misschien heel erg logisch, maar in de praktijk weet ik dat alles niet even loopt zoals je wilt. Vooruit plannen - dingen klaarleggen, reminders in je telefoon bijvoorbeeld - is enorm effectief. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. ;)

vermijd 'nog even snel dit doen'


Dit is by far mijn grootste valkuil. Over het algemeen heb ik alles al klaarliggen en ben ik in principe klaar om weg te gaan. Maar toch werkt het net even anders. Ik denk klaarblijkelijk dat het handig is om nog een lippenbalsem te zoeken, kijk snel nog even op mijn rooster of beslis ik op het laatste moment dat ik mijn haar wel even een opknapbeurt nodig heeft. AL-LE-MAAL ON-ZIN. Vermijd die dingen die niet relevant zijn, dat zal je heel wat tijd besparen.


 deadlines

Bedenk een deadline. Stel je voor, je wilt net weggaan en je komt erachter dat je je fietssleutels kwijt bent. Of het verkeer zit onderweg weer eens niet mee. Dan kan het enorm helpen om vroeger weg te zijn gegaan om er zeker van te zijn dat je op tijd bent. Wat vroeger zijn kan geen kwaad! Waarom? Dat vertel ik je in het volgende punt!

wachten is niet erg!


Mocht je onverhoopt wat te vroeg arriveren (ik ken bijna niemand die alles pérfect kan timen, dus de kans is groot) dan is de tijd die je uit moet zitten absoluut niet nutteloos. Je moet het maar zo zien, nu heb je juist wat extra tijd over die je kan vullen met dingen die je nog van plan was de toen én kom je niet aanhijgend met een moe koppie aanhollen. Met de techniek die we de dag van vandaag hebben is vanalles mogelijk! Het is juist fijn om rustig nog wat dingen af te kunnen ronden. Mocht je toch niets te doen hebben dan kan je altijd nog verveeld door je instagramfeed scrollen.Ik vind het een vreselijke eigenschap, altijd maar te laat komen zegt toch iets over hoe ik ben. Dat ik blijkbaar meer waarde hecht aan mijn eigen tijd, in plaats van aan de tijd van een ander. Elke keer staat er weer iemand te wachten en ik zou niet willen weten hoeveel wachttijd ik inmiddels andere individuen opgelegd heb. Deze tips zijn dus niet alleen voor jullie, maar beslist ook van groot belang voor mij!


mocht je alsnog een keer te laat zijn, geen zorgen, 
je bent ongetwijfeld niet de enige!

12 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Die titel, die sprak me (helaas) gelijk al aan. Bij mij is het precies zo, en het is tijd om er wat aan te veranderen!
  Fijne dag nog Naomi!
  Liefs Anne

  ReplyDelete
 2. Ik ben áaltijd te vroeg, haha, we kunnen iets van elkaar leren denk ik!

  ReplyDelete
 3. Ik kom altijd en overal te laat, zelfs op mijn werk haha. Terwijl ik dit zit te typen zou ik me eigenlijk al moeten klaarmaken.. oeps :)
  Liefs,
  Eefje

  ReplyDelete
 4. Ik weet niet wat het is maar het talent van te laat komen heb ik de afgelopen weken ook ontwikkeld. Vooral de valkuil 'nog even snel dit doen' is heel herkenbaar!

  ReplyDelete
 5. Hahah, ik (en mijn familie) zijn aaaaltijd te laat, we kunnen gewoon niet opschieten denk ik..:)

  ReplyDelete
 6. Haha, heerlijk stukje. Dit is zó herkenbaar. Ik heb dit probleem ook - eigenlijk iedere dag weer opnieuw. Hoe kan het toch?! Maar ik heb ook eens een onderzoek gelezen dat mensen die altijd te laat komen daar écht niets aan kunnen doen; je zou het kunnen zien als een aandoening (klinkt wel heftig). Tja. Dat dan maar als excuus gebruiken? Wat een prachtig horloge trouwens <3.

  ReplyDelete
 7. "nog even snel dit doen", oeps, da's wel heel herkenbaar...

  ReplyDelete
 8. Oh, te laat komen is zo herkenbaar. Verslapen is ook zo'n boosdoener, brrr.

  ReplyDelete
 9. oh dit issue heb ik echt altijd, maar het is meer dat ik mijn eigen tempo overschat... misschien is een alarmpje of timer zetten voortaan inderdaad een idee
  kusjes lieve naomi !
  Ish

  ReplyDelete
 10. Hoi Naomi! Bedankt voor de tips maar waarschijnlijk gaan ze niet helpen want ik ben ook altijd te laat (oeps) (dan zal dat zaterdag in ieder geval geen probleem zijn)

  ReplyDelete
 11. Wat handig, al die tips! Had ik nou net nodig, aangezien ik er zelf ook wel aardig bekend om sta dat ik meestal te laat kom. Kan ik misschien weer eens een poging wagen om wat vaker op tijd te komen met deze tips ;)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio