Thursday, March 31

art • weekend tip

Thursday, March 31

Mocht je nog niet besloten hebben wat je wilt gaan doen dit weekend, dan heb ik hier een last-minute tip! Momenteel wordt er namelijk een collectie foto's van Jacques Henri Lartigue getoond in het Foam, het fotografie museum van Amsterdam. 3 april (aankomende zondag) is de laatste dag, maar deze collectie is iets om niet te missen! Musea zijn verre van saai, ze zijn interessant, groot en indrukwekkend. Je eigen gedachten projecteren op andermans gedachten, opgeslokt worden in een andere tijd, staren naar iets wat je écht afgrijselijk vind en bedenken waarom het zo afgrijselijk is en achteraf een kopje thee gaan drinken bij het leuke cafeetje om de hoek. Zoveel moois kan er zijn als je een musea-dagje plant! (of je kan spontaan een kwartier voor sluitingstijd gaan. ook niet erg!


laatste twee foto's komen van de foam website

Samen met mijn beste vriend Igor besloot ik gister last-minute naar het Foam te gaan. We bekeken heel veel mooie foto's, maakten zelf een aantal foto's en zaten heerlijk op een bankje langs de grachten van de zon te genieten. 

De foto's van Lartigue zijn stuk voor stuk prachtig en brengen je terug naar vroeger. Nette dames en mannen in deftige jaren 30 kledij, mooie oude auto's, cafeetjes, pleinen en gebeurtenissen. Hij begon met fotograferen als een 8 jaar oud Frans jongetje in 1902 en stopte pas in 1986 als 92 jarige man. Zijn foto's reflecteren zijn leven, zijn reizen die hij maakte in Cuba, Italië en natuurlijk Frankrijk, meestal in zwart wit, maar in het foam laten ze vooral zijn kleurenfoto's zien. Toendertijd (1911, 1915) was het maken van kleurenfoto's nog een een werkje en haakte hij na een tijdje af. Toen in 1950 een nieuwe techniek beschikbaar werd (van autochrome naar ektachrome) begon hij weer met in kleur fotograferen!

Ik kocht kaartjes van mijn twee favorieten (die overigens hier niet op de foto staan, om die te zien zou je toch écht zelf moeten gaan kijken) en besloot dat ik vaker naar musea wil gaan. Die museumkaart en 17 jarige leeftijd (meestal gratis!!) heb ik niet voor niks. Er is altijd wel iets interessants, inspirerend of grappig te zien en kunst zorgt voor verrijking in je leven. GO!LIEFS!

13 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. De foto's die je hier laat zien zijn echt gaaf! Ik heb nog nooit een fotomuseum bezocht, maar wil dit wel graag een keer doen. Dit is dus echt een goede aanrader.
  xxx

  ReplyDelete
 2. Superleuk berichtje! Toevallig ga ik in de meivakantie naar foam, helaas niet meer op tijd voor deze expositie, maar er zijn nog veel meer mooie foto's te zien neem ik aan. xoxo

  ReplyDelete
 3. Goede tip! Als ik iets dichter bij Amsterdam woonde was ik er zo heen gegaan haha. De foto's zien er van jou foto's al heel tof uit!

  ReplyDelete
 4. Die laatste foto is echt waanzinnig goed!

  ReplyDelete
 5. Wauw, wat een kunstwerkjes allemaal. IK wil er wel heel graag heen nu.

  ReplyDelete
 6. Ik ben zo verliefd op deze exhibition. Misschien ga ik gewoon nog een keer :)))

  ReplyDelete
 7. Ik zou zo graag eens naar Foam gaan en stiekem heb ik al zitten azen op deze expositie. Die laatste foto, zo gaaf!! Maar het is nu niet bepaald in de buurt en dan kom je er gewoon minder snel helaas.. Ik ben van plan wel een aantal musea te gaan bezoeken dit jaar! :)

  ReplyDelete
 8. HEY NAOMI ! I also come to an exhibition of Lartigue but it was in my city, Paris!
  I write a blogpost on my arty blog : https://justemmalife.wordpress.com/2015/10/17/alice-springs/

  I hope that you like it
  much love, emma
  https://justemmalife.wordpress.com/

  ReplyDelete
 9. wat baal ik dat ik dit nu pas lees! Het leek mij erg gaaf. nu ik jou berichtje lees
  kom ik toch nog in de sfeer, en kan ik een klein beetje meegenieten.

  ReplyDelete
 10. Ik vind het ook altijd leuk om musea te bezoeken en dan voornamelijk die gevuld zijn met kunst, kunst en nog eens kunst al ben ik zelf eigenlijk helemaal niet zo'n artistiek persoon hihi.

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio