Wednesday, March 2

blij de dag beginnen

Wednesday, March 2


Ik moet toegeven, ochtenden kunnen heel lastig zijn. Maar langzamerhand verander ik mijn ochtenden in iets om naar uit te kijken, waar ik blij van word. Wakker worden en gelijk uit je bed kunnen springen, opwarmen met een kop thee in je handen en rustig aan je dag kunnen beginnen. Zo horen ochtenden te zijn. 

'' When you arise in the morning, think of what a precious privilege it is to be alive - to breathe, to think, to enjoy, to love.'' - Marcus Aureliusneem een moment rust

In plaats van als een gek of debiel je telefoon te grijpen, dan vervolgens eerst een half uur instagram, je emails en je rooster te checken, is het een stuk fijner als je even pauze neemt. Je staat op, gaat even zitten op je bed of stoel en ademt rustig in en uit. Geen stress. Geen prikkels die op je afkomen. Gewoon even wakker worden. Een (koude) douche in de ochtend geldt ook als een rustmoment, die (koude) straal water over je hoofd kan je (misschien niet altijd even prettig) wakker schudden.

vooruit plannen

Ook een manier om niet gestrest te raken en alles nog te moeten zoeken is de avond van tevoren zo veel mogelijk klaarzetten. De ochtend is onmiddelijk minder hectisch, als je alles in je kamer klaarligd en je in je brein alles georganiseerd en gesorteerd hebt. Het creërt ook rust de avond zelf, je hoeft immers minder te piekeren over alles wat je de volgende ochtend nog moet doen.

Muziek

Dansend je tandenpoetsen en je kleren aandoen? Hell yes! Mijn favoriete liedjes brengen me een een fijne vibe. Zelfs wanneer ik maar vijf uur heb geslapen en drie toetsen moet maken. (misschien een idee om een mixtape met mijn favoriete ochtendliedjes te plaatsen?)

lach!

Volgens mij heb ik dit ooit al eerder gemeld, maar ach, we zijn soms zo vergeetachtig. Lachen maakt het stofje endorfine vrij waardoor je je ook echt beter gaat voelen. Nee, ik weet nu wel dat je écht geen ochtendmens bent, maar het is het proberen waard. Lachen is gezond!


drink water & ontbijt goed

Begin je dag nu niét gelijk met dat kopje koffie ''omdat je dat nu eenmaal wakker maakt'', maar drink het liefst eerst een glas water. Ik persoonlijk vind water drinken in de ochtend vreselijk, ik hou echt niet van de smaak als ik net wakker ben, maar ik dwing mezelf toch omdat het gewoon heel goed is om je lichaam te reinigen. Oké, ik geef toe, soms sla ik ook wel eens even over. Maar ik drink áltijd een kop thee!

#notetoself, ontbijten is een must! Ik persoonlijk ben een slechte ontbijter, één van mijn iets mindere gewoontes. Precies weet ik ook niet wat het is, maar het komt er op neer dat ik in de ochtend niet bepaald trek heb in iets te eten. Maargoed, ik weet dat als ik ontbijt me echt 100% beter voel, het is niet voor niets de start van de dag en je hebt je energie hard nodig. (een aantal toffe recepten voor lekkere ontbijtjes vind je o.a in de receptenindex van de groene meisjes)

draag wat je fijn vind

Ik voel me altijd honderd keer beter als ik die ene broek aandoe waar ik me goed in voel. Kleding kan je enorm tegenwerken (laat die stomme veel te strakke skinny jeans maar eens in de kast liggen) en soms is niets fijners dan je favoriete trui en je fijnste broek! Ik kleed me ook altijd volgens mijn humeur, wat betekent dat ik op school er een stuk minder fashionable uitzie. Geheel in het zwart is ook geen uitzondering, zo is het eens voorgekomen dat ik een dementor genoemd werd (als grapje natuurlijk), maar toch. Thanks, echt een prachtig compliment. ''Dementors feed upon human happiness, and thus cause depression and despair to anyone near them'' - aldus Harry Potter WikipediaNatuurlijk zal ik niet afsluiten met zo'n indirecte sarcastische belediging, maar met (hopelijk!) iets veel vrolijkers! Mijn blog heeft namelijk 19 februari 2016 de leeftijd van 2 jaar bereikt! Ik was het niet vergeten (maar kwam er pas die middag laat achter) en heb er nog niks over kunnen schrijven. Typisch ik, zullen we maar zeggen. Voor nu graag even een bedankje naar jullie, want zelfs al zit ik best een tijdje vast in een blogdip en moet ik vooral beginnen en blijven schrijven, jullie blijven mijn artikels volop lezen en ik kan me geen beter publiek wensen om voor te schrijven! Dankje. Voor alles.

hoe vaak sta jij met het verkeerde been uit bed op?16 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Ik heb vaak last van een vervelend ochtendhumeur dus misschien kunnen deze handige tips daar iets tegenin brengen.

  Ps. Proficiat met je tweejarig blog-bestaan!(ofzoiets). Ik ben altijd al een stille meelezer geweest en lees telkens met veel plezier elk artikel. Ik -en ongetwijfeld vele anderen- zijn fan van Little Keys To Happines!

  ReplyDelete
 2. Oh, Wat een heerlijk fijn artikeltje dit! Goede tips, ga ik zeker gebruiken. Liefs

  ReplyDelete
 3. Wat een goeie tips!Ga er zeker wat van gebruiken

  ReplyDelete
 4. Wat een fijn artikel! Ik kan -als het echt moet- best goed opstaan, maar nu ik vakantie heb blijf ik het liefst gewoon liggen tot ik zat ben van het in bed liggen. Lijkt me leuk om je ochtendplaylist te zien verschijnen, wie weet werkt het voor mij ook!

  ReplyDelete
 5. Fijn artikel en mooie foto's! Ik heb de laatste tijd ook echt een fijn ochtendritme gevonden, waardoor het echt relaxed is in plaats van een stressmoment. Mede ook door de heerlijke (vegan) ontbijtjes die ik nu altijd maak. Ik zou het leuk vinden als je een keer je morningplaylist deelt!

  Liefs, Janna

  ReplyDelete
 6. Hey Naomi, ik belandde toevallig op je blog en mán, wat een prachtige, rustige lay-out heb je! Toen ik je posts begon te lezen, besefte ik me dat ik fan was geworden, haha. Ik probeer ook steeds meer mijn routine te verbeteren, maar het is inderdaad lastig. Fijn artikel!

  ReplyDelete
 7. Heel erg fijn! Fijne foto erbij ook!

  ReplyDelete
 8. Hoe je de dag begint kan inderdaad zo'n groot verschil maken op de rest van je dag. Ik neem ook altijd graag de tijd voor een ontbijtje, ik sta daar echt eerder voor op. Het is gewoon zo belangrijk! Heel fijn artikel!

  ReplyDelete
 9. Hele goede tips! Ik ben echt geen ochtendmens, en als ik vroeg moet beginnen op school zijn mijn ochtenden zo snel en kort mogelijk haha (: Maar als ik later moet beginnen neem ik de tijd voor ontbijt, make-up, muziekje en een goede kop koffie en dat maakt de dag al zoveel mooier! xx

  ReplyDelete
 10. Wat een leuk artikeltje! De laatste tijd teken/schilder ik 's ochtends even een kwartiertje, ook heel fijn om zo de dag te beginnen! Nog gefeli met je blog hé, mogen d'r nog veeeele jaartjes bijkomen want ik lees al je artikeltjes nu al een ruime 1 1/2 jaar met plezier en ik hoop dat nog lang kunnen doen!

  ReplyDelete
 11. Ik probeer ook altijd de dag goed te beginnen, maar dat vind ik wel lastig. Daarom komen deze tips erg goed van pas, dankje! :) Ik houd ook niet van water in de ochtend, daarom doe ik in de zomer altijd een schijfje citroen in het water en dan in de vriezer! Dit maakt het altijd iets lekkerder.
  Liefs Sonia

  ReplyDelete
 12. Ja, delen die mixtape met je ochtendnummers. Ik heb ook wel favoriete nummers, maar die zijn soms misschien net wat te hevig op een ochtend ofzoiets. (Al was ik wel druk bezig met een eigen instrumentaal ding, maar inspiratie is altijd handig!)

  ReplyDelete
 13. Heel leuke tips! Ochtenden zijn inderdaad niet altijd even simpel pff :) xx Sofie

  http://sealoffashionsofie.com

  ReplyDelete
 14. Fijne tips, Naomi. Ik vind klassieke muziek altijd wel relaxed werken in de ochtend.

  ReplyDelete
 15. Ik heb vanochtend voor het eerst muziek opgezet en dat was echt heerlijk. Maar ik kan me niet voorstellen dat je eerst een minuut voor je uit gaat staren. Daar word ik alleen maar slaperiger van

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat snap ik helemaal! Voor je uit staren is ook niet altijd even fijn (ook overigens niet precies wat ik bedoel) maar misschien werkt een plens water in je gezicht of een (koude) douche voor jou wel! Wat fijn trouwens, dat je muziek zo fijn vond. Het is het beste begin van de dag :)

   Delete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio