Wednesday, March 9

mijn favoriete leesvoer

Wednesday, March 9
Momenteel bevind ik me in de stad Zaltbommel, waar ik mijn tijd verdrijf met zo min mogelijk internet en zo veel mogelijk leesvoer. Ik struin in mijn eentje door een oeroud monumentaal huis van onschatbare waarde en wandel met een prachtige hond (genaamd Max) langs de waal. Dit had ik nodig. Die rust. Ontstressen. Tijd voor mezelf, zonder broertjes, zusjes, ouders, vrienden, wie dan ook. Logeren bij een wat oudere familievriendin met een prachthuis en lieve lach. Zodoende besloot ik mijn favoriete leesvoer met jullie te delen. Omdat er echt wel iets anders bestaat dan internet. Echt.


magazine • flow

''Een tijdschrift zonder haast, dat ging over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken. Klein geluk, dagelijks leven en het mooie van niet altijd perfect kunnen zijn. En zo is Flow ontstaan. In Flow gaat het om positieve psychologie, mindfulness, creativiteit en het goede van het imperfecte. We houden van illustraties en in elk nummer stoppen we een cadeautje van papier. En ook ons blad zelf wordt op verschillende soorten papier gedrukt.'' bron - Flow

Ik denk dat iedereen in Bloggerland wel iets meegekregen heeft over de flow, maar toch kan ik het niet laten om iets over dit volmaakte tijdschrift te schrijven. Het laat me blij voelen, opgewekter en laat me vooral ook nadenken over wat ik met mijn leven doe. (diepe gedachtes, maar het is de waarheid) Maargoed, voordat ik door blijf ratelen, de quote van hun website hierboven zegt meer dan genoeg toch?


magazine • frankie (issue 69)

''frankie magazine is a national bi-monthly based in Australia, aimed at women (and men) looking for a magazine that’s as smart, funny, sarcastic, friendly, cute, rude, arty, curious and caring as they are. We cover design, art, photography, fashion, travel, music, craft, interiors and real-life stories – we aim to surprise and delight readers with every turn of our beautifully matte pages, and have a good old laugh while doing so.'' - bron

Al maanden hunker ik naar één van de prachtige issues van Frankie, een Australisch lifestyle tijdschrift vol interessante interviews en oogverblindende foto's. Zoals aan elk speciaal tijdschrift zit hier wel een prijskaartje aan, maar laten we dat nu voor lief nemen. Dit is hét magazine wat je naast je op je nachtkastje moeten hebben liggen, om uren doorheen te bladeren, geïnspireerd te raken en vooral heel erg te genieten.

Meerdere issues door het huis verspreidt vind ik overigens ook niet erg hoor. echt niet.


art • marlene dumas


We hebben net zoals vele andere scholen het vak Beeldende vorming. Alleen kan je elkders je eindexamen halen en kom wij na ons derde jaar bijna nooit meer in het lokaal. Toen ik paar weken geleden een nieuw rooster kreeg en het Bevo lokaal binnenliep viel mij één ding onmiddelijk op. Achterin het klaslokaal stond een kast vol boeken. Toen ik eenmaal de kans kreeg besloot ik eens goed uit te zoeken wat er allemaal in stond. Mijn vingers gleden over de boekenkaften terwijl verscheidene bekende namen voorbij kwamen. Mijn oog viel op drie kunstenaars, Matisse, Marlene Dumas en een vrij oud (zo'n 30 jaar) boek over Chagall. Het boek op de foto's over de kunstwerken door Marlene Dumas vond ik er erg indrukwekkend uit zien. Het klopte, want niet alleen haar kunstwerken, maar ook de gedachtes erachter waren bijzonder interessant om te lezen. (overigens kende ik een aantal kunstwerken van haar al, maar ben ik nooit echt de diepte in gedoken)
Mocht je toch liever een (goed?)boek willen lezen; ik lees nu Far from the madding crowd, geschreven door Thomas Hardy en Landline, door Rainbow Rowell. Of het aanraders zijn weet ik nog niet precies, maar so far, so good.

Nu piep ik er weer even tussenuit en ga ik denk ik naar de zolder (oude zolders vol mooie verstopte spullen zijn net schatkamers aan verhalen) om daar verder te lezen en rond te struinen.

wat is jouw favoriete tijdschrift?

Goodbye my loves,
Naomi

10 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Tof, ik vind de Flow ook echt geweldig! De andere twee tijdschriften heb ik eigenlijk nog nooit in handen gehad. Zelf lees ik bijna geen tijdschriften, enkel in de zomervakantie op het strand hihi

  ReplyDelete
 2. Oh ik wil echt al mega lang een keer een Frankie kopen, maar dat is er gewoon nog steeds niet van gekomen omdat hij eerst zo moeilijk verkrijgbaar was. Nu ik in Amsterdam woon moet ik hem sneller kunnen vinden! En ja, de Flow is ook echt by far mijn favoriete tijdschrift. Zo fijn! (:

  ReplyDelete
 3. Magazines zijn zo leuk om te lezen :) Frankie is echt geweldig! Marlene Dumas is zo een fantastische kunstenaars, ik ben echt grote fan van har werk. Wat een leuke post :) xx Sofie

  sealoffashionsofie.com

  ReplyDelete
 4. Fijne boekjes <3. Liefde voor Flow! En supermegaveel liefde voor Frankie! Toen ik nog in Australië was, was die gewoon in iedere winkel met een paar tijdschriften te vinden - dat is hier helaas wat moeilijker. Zo'n mooi boek is dat, echt.

  ReplyDelete
 5. Wauw, dat lijkt mij zo geweldig, ontstressen in zo'n mooi huis met een lieve familievriendin! De foto's zijn heel mooi en ook zoals altijd weer heel fijn geschreven. En wat heb ik nu zin om zo'n frankie magazine te kopen! Miscchien doe ik het wel gewoon.
  Liefs Sonia

  ReplyDelete
 6. Wat je wellicht ook ongelooflijk fantastisch vindt, is Elephant Magazine. (Staat bovenaan op de boekenplank in AKO op Arnhem CS- bij de schrijfwaren in de buurt.) Ik lees geen tijdschriften verder, want ik vind ze duur. Dus. Ik teleporteer boeken vanuit Amerikaanse websites in de kiosk van mijn iPad 1 (recent: Een keukenmeiden roman).

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtig dekbed en ik ga zeker eens een keer in de frankie kijken! Had er nog nooit van gehoord, maar ziet er leuk uit.

  xxx

  ReplyDelete
 8. de flow is echt geweldig! Ik wil ook zo graag een frankie, lijkt me super tof.

  ReplyDelete
 9. Hi, welke camera gebruik je als ik vragen mag? LOVE je foto's! x

  ReplyDelete
 10. Ik ben via via op je blog terecht gekomen en hoe goed ben jij?! Jeetje! Je hebt echt mega mooie foto's.

  Ik ben benieuwd wat je van Far from the madding crowd vindt. Ik ben super gek op Thomas Hardy. Als je dit leuk vindt moet je ook zeker Tess of the d'Urbervilles gaan lezen. En als je dát leuk vindt heb ik nog wel circa veertig boeken voor je ;)

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio