Thursday, April 21

april favourites

Thursday, April 21


April is al een tijdje gearriveerd en alles komt opeens heel dichtbij. De meivakantie, de laatste proefwerkweek en zelfs de zomervakantie. (Huh? Wat? ZOMERVAKANTIE? APRIL? are you kidding me?) Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik met de tijd aan moet. Het gaat allemaal zo vliegensvlug voorbij dat het fijn is om even stil te staan bij de dingen die ik doe en de dingen die ik leuk vind. Nu. In the moment.

Soms is het een opgave om een inleiding te schrijven voor een artikel, terwijl jullie uit de titel allang hebben opgemaakt dat het over mijn favorieten gaat.

dus. ja.

Mijn favorieten van april (tot nu toe dan).


podcasts - de groene meisjes

Merel van de groene meisjes is onlangs begonnen met het maken en publiceren van audioblogs, ook wel in het Engels podcasts genoemd. Podcasts luister ik regelmatig, in het Engels over allerlei onderwerpen, maar in het Nederlands was ik nog geen fijne tegengekomen. Merel praat over onderwerpen die ons allemaal aangaan en heeft een heerlijk aangename stem. Haar eerste audioblog over ongeremd enthousiasme sprak me heel erg aan (ik ben ook nogal vaak enthousiast) en ik weet zeker dat iedereen zich wel kan vinden in haar tweede over voldoen aan je eigen ideaalbeeld. Oortjes in, een kop thee erbij en luisteren maar!


de stad uit

Amsterdam is een prachtige stad om in te wonen en naar school te gaan. Altijd is er wel iets te doen, ik voel me fijn in de stad. Maar soms is het even iets te veel, al die indrukken, al die mensen. Het haasten en geen tijd hebben om even stil te staan en eens goed om je heen te kijken. De stad uit gaan af en toe is daarom een van de fijnste dingen ik kan doen; fietstochtjes in Limburg bijvoorbeeld, treinreizen en vooral de rust. Het is bijna meivakantie en daar verheug ik me ontzettend op! De stad uit, kamperen en andere plekken in Nederland bezoeken, here I go!parfum - tendre madeleine • les senteurs gourmandes

Vroeger vond ik parfum zowel vreselijk als intrigerend. Het deed me altijd denken aan die iets oudere vrouwen die een walm van zoetheid achterlieten. Bah, wat zoet en bah wat sterk. Maar naarmate ik opgroeide kreeg ik een liefde voor parfum. Ik droeg zacht en frisse geurtjes maar vond nooit écht iets wat bij me paste. Tot nu. Dit parfum van les senteurs gourmandes is ronduit geweldig. Tendre Madeleine, ruikt naar vanille en cake en gebakjes. Houtig, fris en zoet. Als ik door de dag heen even heel subtiel aan mijn pols ruik verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Dankjewel, lieve Laura, voor je prachtige cadeautje. (ssssht. stiekem was dat dus alweer meer dan drie maanden geleden)song - bear's den above the clouds of pompeii

Deze kwam al voorbij in mijn april mixtape, maar ik kon het niet laten om hem nog een keertje te noemen. Alleen de titel spreekt me al aan. Above the clouds of pompeii, waar ik me bevonden heb, hoog op de Vesuvius, boven de wolken, vlak bij Pompeii. Ik waan me weer even in Rome. Dat zegt genoeg vind ik. Nu moet je vooral even luisteren naar de heerlijke stem en een fijn deuntje.


ontbijtje - avocado, wasa crackers, een mix van japanse groene thee en munt

Ik houd van avocado. Nee. Wacht. Foutje. I LOVE AVOCADO'S!!!! (ja. met vier uitroeptekens. omdat het kan.) Het kopje hierboven is een hele mond vol, maar in het echt valt het wel mee. Knapperige wasa crackers (de variant rozemarijn & zeezout, écht een aanrader) met een licht laagje avocado erop gesmeert en een kopje groene thee erbij. Ho. Wacht. Dan bedoel ik natuurlijk wel Japanse groene thee, sensha thee om precies te zijn, met een paar verse blaadjes munt. G-o-d-d-e-l-l-i-j-k.


dus. hopelijk vind je deze favorieten ook een beetje leuk!
15 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Er zitten heel veel leuke dingetjes tussen moet ik zeggen. Maar van podcasts had ik wel eens gehoord maar nog nooit echt zelf beluisterd, ga ik binnenkort zeker eens doen!

  ReplyDelete
 2. Ik ben nu wel erg benieuwd geworden naar die parfum, aangezien ik heel erg van vanille hou! En de tijd vliegt ook gewoon hartstikke snel voorbij... het is inderdaad alweer bijna zomervakantie. Whut!

  ReplyDelete
 3. Aaah ja ik ben ook fan van sencha thee! Zo lekker zoetig is die. Ik kan me voorstellen dat je af en toe echt zin hebt om even de stad uit te gaan. Ik woon sinds twee maanden in de stad (oké, Groningen is misschien niet zo'n stad-stad als Amsterdam maar toch) en dan vind ik het ook heerlijk om in het weekend bij m'n ouders te zijn en door het weiland te kunnen fietsen ;) Mooie foto's ook trouwens!

  ReplyDelete
 4. Fijne favorieten. Ik snap helemaal dat je af en toe die drukte van Amsterdam even uit wil. Ik woon zelf in een dorpje dus heb helemaal geen last van drukte om me heen, en geniet enorm van de natuur! Ik denk dat jij er nog extra van kan genieten als dat niet iets dagelijks is.

  ReplyDelete
 5. Wat een fijne favorietjes! Ik ga die potcast even beluisteren hihi, net als het liedje. Het ontbijtje ziet er echt verrukkelijk uit!<3

  ReplyDelete
 6. Leuk artikeltje weer en erg tof geschreven! You go girl!

  ReplyDelete
 7. die. crackers. (mijn nieuwe verslaving van dit moment, ze zijn zó lekker!) en bear's den is ook erg fijn <3

  ReplyDelete
 8. Hele leuke favorieten. Ik vind het zelf ook echt een gek idee dat het al bijna meivakantie is.. Voor mijn gevoel ligt er nog een heel schooljaar voor me, maar stiekem zit ik al in de laatste periode. Van de meivakantie ga ik eigenlijk precies het tegenovergestelde doen van wat jij gaat doen; ik ga juist wat levendigheid opzoeken in Amsterdam. Even weg uit mijn eigen saaie dorpje haha. De tip van de podcasts vind ik erg leuk, dankje. xx

  ReplyDelete
 9. Inderdaad een prachtig nummer, ik luister hem nu lekker tijdens het schrijven van di berichtje. En mooie foto's weer!! *zwijmel*

  ReplyDelete
 10. I'm really, really in love with your blog even though I don't understand a word hahah (Google Translator ♥)
  So please start writing in english (at least sometimes)

  ReplyDelete
 11. Wat een leuke favorieten. Gaat hard, April is alweer bijna voorbij! Erg mooi ook, de foto's die je hier deelt.

  ReplyDelete
 12. wat een prachtige foto's.
  ik vind de foto van jou en sophie op de tandem echt geweldig :)

  ReplyDelete
 13. Dat ontbijtje ziet er zo lekker en healthy uit, zo jammer dat ik geen avocado's lust.. De foto van Sophie en jou op de fiets is zo gaaf en je maakt me nieuwsgierig naar dat parfum! Jammer dat ik het niet even kan ruiken, achter mijn beeldscherm, hihi.
  Liefs!

  ReplyDelete
 14. Leuk allemaal :D Ik will graag naar de podcast van de groene meisjes luisteren maar ik kan ze niet vinden :(
  Jade x

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio