Friday, April 15

hier drink ik het liefst een kopje koffie

Friday, April 15
'De zon flonkert in mijn ogen als ik op het punt sta op mijn fiets te stappen. Fietsend over de grachten baan ik mijn weg door de hordes toeristen en moet ik mijn best doen om iets te kunnen zien, een zonnebril ben ik immers vergeten. Een plan heb ik niet, wel hangt er een canvasbag om mijn schouder gevuld met een boek, een schrift en mijn camera. Meer dan genoeg.'
De lente is gearriveerd en ook Amsterdam staat weer in volle bloei. Langzamerhand wordt onze hoofdstad weer gevuld met groene fleura, wildplantjes en wordt het een feestje om op avontuur te gaan. Je hoeft me niet meer de deur uit te slepen, want ik zal vaak glunderend op de stoep staan, niet kunnen wachten om een voet buiten de deur te zetten. 

Vandaag neem ik jullie mee naar mijn favoriete lente-plekjes om te lunchen, boeken te lezen op een iets zonnigere dag en vooral te genieten.toki

'Toki hangout heeft zich pas een paar maandjes geleden in de Jordaan gevestigd en is nu al een begrip op zich. Het interieur is rustig en zit vol smaak. Er zitten wat scandinavische en japanse invloeden doorheen gegooid (de naam bijvoorbeeld!), het heeft een fijne, eigenlijk ontspannen sfeer en dat maakt dit koffietentje vrijwel zeker anders dan anderen.' - 
Binnendommersstraat 15, Amsterdam

winkel

'Om de hoek van mijn huis (of nouja, praktisch om de hoek) kan je 'winkel' vinden. Ze bieden hier de beste appeltaart van Amsterdam aan (geloof me, écht! Anders is Villa Zeezicht op de singel ook een goede appeltaartlocatie) en je kunt hier in de zomer zitten op het plein, de Noordermarkt, de rest van de Jordaan uitvoerig bestuderend.'
Noordermarkt 43, te Amsterdam

pacific parc

'Overdag een café, maar 's nachts een plek om te dansen. Het is groot, ruim en zeker op de wat druilerige dagen (zie de foto's hierboven) een fijn onderkomen om op te warmen. Hier kan je natuurlijk ook, midden in het westerpark, van de zon genieten.'
Polonceaukade 23, te Amsterdampllek

'Gelegen aan het IJ in opgeknapte superhippe oude containers ben ik hier in de zomer & de winter niet meer weg te slaan. Een eigen strandje & een grote openhaard zorgen op elk moment voor de juiste sfeer. Zeker een place to be!'
Neveritaweg 59, te Amsterdam

Raïnaraï

'Geen koffietentje, maar wel een plek om een keer geweest te zijn. Op een A-locatie kan je in de zon genieten van een kopje thee en wat lekkers. Overigens ook een tip om een diner te nuttigen, of te lunchen!'
prinsengracht 252, te Amsterdam

Noorderlicht

'Net als Pllek is Noorderlicht te vinden op het NDSM. In een reusachtige plantenkas omgevormd tot café (wat zijn ze in Noord toch innovatief hé) kan je temidden van een oerwoud (lees; heel veel planten) je koffie in alle rust opdrinken.'

NDSM plein 102, te Amsterdam
enjoy your day!

foto's gemaakt door Demi Koen in pacific parc & noorderlicht

13 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Wat een fijn lijstje. Ik kende nog niet alles, maar ik ga het meteen even opzoeken. Bij Pllek ben ik wel eerder geweest en wow, het is daar zo fijn en leuk! Tijd voor een dagje Amsterdam binnenkort, dat zeker :).

  ReplyDelete
 2. naomi die koffie drinkt zou een eigen tumblr pagina kunnen zijn haha
  xx Ish

  ReplyDelete
 3. Ben nu vooral heel benieuwd naar Toki!

  ReplyDelete
 4. Die foto's!!! Echt wauw. Hele toffe post dit, ik kan niet wachten om een keer koffietentjes in A'dam te gaan bezoeken<3

  ReplyDelete
 5. Zo veel leuke foto's weer, de meeste waren al wel bekend maar ik vind ze gewoon zo gaaf!

  ReplyDelete
 6. Wauw, wat ziet het er mooi uit!

  ReplyDelete
 7. "De zon flonkert... Meer dan genoeg" Is my favorite part of this post. De foto's zijn echt zo mooi! I really like them! That's why I had to follow you here and on Instagram. Love your posts and your writing!
  Jade xoxo

  ReplyDelete
 8. Oh allemaal lijken het mij leuke plekjes! Ik wil snel weer een keertje naar Amsterdam om onder andere deze hotspots te bezoeken.

  ReplyDelete
 9. Klinken stuk voor stuk heel gezellig ! Super goede tips :)

  ReplyDelete
 10. een erg mooi plekje! Je hebt altijd zulke onwijs mooie foto's op je blog.

  ReplyDelete
 11. hey naomi, i'm from Brazil and i love you (and love all you make, you are my biggest crush, really) and you are so wonderful, anyway, i love your job.

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio