Tuesday, May 24

een dagje in s' Hertogenbosch

Tuesday, May 24
Ik kijk naar buiten terwijl de bomen voorbij razen. Zachts tikken kleine regendruppels ritmisch tegen de ramen en ik wieg mijn hoofd langzaam mee op de deuntjes van mijn muziek. Toch besluit ik me weer op mijn boek te focussen wat op mijn schoot ligt, schuif de papieren bladzijde voorzichtig tussen mijn vingers en sla hem om.

Eenmaal op het station aangekomen wacht ik op Sophie en tel ik de weken dat we elkaar niet gezien hebben. Zeven weken, gaat er door mijn hoofd heen, maar zeker weet ik het niet en lang kan ik er niet over nadenken want mijn telefoon begint plots te rinkelen. Ik zie haar zo'n 20 meter voor me staan, druk bellend en uiteindelijk zwaaiend met een grote glimlach. We lopen naar elkaar toe en geven elkaar een grote knuffel die uren lijkt te duren. Zeven weken kunnen soms net een eeuwigheid zijn.

In s' Hertogenbosch zijn we beiden nog nooit geweest en we kunnen niet wachten om de geheimen die zich hier schuilhouden te ontdekken. Samen gaan we langs alle winkeltjes en koffietentjes en tekenen we in de Hema onder het genot van een ijskoffie. We dansen door de regen onder het gestippelde parapluutje en zwaaien elkaar gedag terwijl we rennen naar onze trein. Een dagje in s' Hertogenbosch.

COFFEE & CAKE 

Créme coffee & pastry 
Sophie en ik besloten hier te gaan zitten voor het raam en kozen voor de 'low tea' op het menu. Dat betekent; 4 kopjes thee en 3 taartjes voor twee personen. Pas maar op, hier kan je een beetje misselijk van worden ;). Het was heerlijk, het interieur is prachtig (het kleine keukentje achterin is enorm schattig!) en mocht je willen lunchen dan is hier genoeg keuze. Ze bakken hun taarten in een speciaal gebouwtje achter het café, hun eigen pittoreske bakkerij. 
snellestraat 47 

DIT 
Een koffietentje/eetbar ineen. Heerlijk ruim en heeft twee panden tegen over elkaar, je kan hier terecht voor een diner, een lunch of een simpele koffie. Het terras zag er ook erg gezellig uit! 
snellestraat 24 & 26 

HAP
Fair & vegan, zo kan je HAP kortweg ook beschrijven. Het is niet alleen een lunch- of koffiehoek, maar ook een winkel waar je langs kan voor al je vegan goodies! 
kruisstraat 24 

Voltaíre 
Een schattig klein lunchtentje in een schattig klein straatje, met heel veel kunst aan de muur. Met een kopje koffie kan je neerdalen op de fijne delicate stoeltjes en genieten van een middag in den Bosch. 
stoofstraat 6 

Mieters coffee + vintage 
Hier kan je terecht voor een bakkie pleur en ondertussen ook nog even de vintage kledingbewonderen. Sophie en ik vinden het een perfecte plek om te genieten van een kopje koffie, maar de vintage kleding viel een beetje tegen. Niet helemaal onze smaak en veel te duur! 
vughterstraat 84


CONCEPT STORES

Daily Poetry
Hebben, hebben, hebben, gaat er door je hoofd als je door deze ruime winkel loopt vol met prachtige dingen om je kamer en kledingkast mee te vullen. Dit is misschien wel mijn favoriete conceptstore ooit, groot, ruim, een binnenplaatsje en niet zo overvol. Ook een grote wauw-factor, je kan hier prints kopen van Liekeland en van Dick Vincent, beide kunstenaars met een eigen stijl waarmee ik mijn toekomstige appartementje (of mijn kamer nu) graag mee vol zou willen hangen. Sophie en ik waren hier erg over te spreken ;)
vughterstraat 72

Koekwaus
Ohohoh, het lijkt net een feestje in den Bosch. Eentje waarvoor je heel veel cadeautjes nodig hebt en voor cadeau's is dit de place to be! Schattige cactusjes en andere toffe dingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar eigenlijk wel heel graag wilt hebben.
vughterstraat 107
Webshop Only
Sophie en ik waren erg verbaasd toen we zagen wat deze conceptstore allemaal in huis had; buitenlandse make-up, heel veel prachtige kaarten en andere coole hebbendingetjes. Mocht je toevallig (nóg ;)) een cadeautje willen kopen voor iemand, dan zit je hier goed!
vughterstraat 47

OAK
Een hele hippe minimalistische conceptstore, die een tikkeltje overpriced is maar wel de moeite waard om te bekijken. 
snellestraat 45
Sostrene Grene
Deze winkel zit niet alleen in den Bosch, maar ook in Amsterdam, Groningen, Zwolle, Rotterdam en den Haag. Het is een hippe deense versie van de Flying Tiger met scandinavische invloeden en een fijn prijsje. Een perfecte plek om wat interieurbenodigheden in te slaan als arme student voor je nieuwe verblijfplaats of om je eigen kamer op te vrolijken. De deuren van deze vestiging zijn overigens nog maar nét open, sinds 20 mei om precies te zijn.
orthenstraat

Genoeg hotspots dus om te ontdekken mocht je den Bosch ergens de komende tijd gaan bezoeken. Vergeet niet je camera mee te nemen, den Bosch is namelijk ook een prachtige stad om te zien en in rond te wandelen zonder overal naar binnen te gaan!

ga jij vaak naar den Bosch?

19 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Aaah Naomi, ik had het al op instagram gezegd, maar wat zijn de foto's mooi! Vooral die ene van Sophie bij het raam. En wowie wat veel leuke hotspots. Als ik ooit een keer naar Den Bosch ga, neem ik zeker nog een keer een kijkje op dit artikel. Oke, nu moet ik weer verder leren (jep, ik vertoon ernstig leerontwijkgedrag, maar jouw blog is gewoon een stuk interessanter dan mijn biologie samenvatting...)

  ReplyDelete
 2. Jeetje, wat een prachtige foto's zijn er weer gemaakt zeg <3. Zoveel talent! Die van Sophie achter het raam is echt p-r-a-c-h-t-i-g! En wat leuk, eens een dagje in 's-Hertogenbosch! Die stad ken ik eigenlijk helemaal niet, maar zo te zien zijn er een boel fijne plekjes :).

  ReplyDelete
 3. Wat een fijn artikeltje! En je foto's zijn echt zo mooi, vooral die en van Sophie bij het raam. Wat gaaf dat jullie elkaar zo weinig zien, maar dat het toch zo fijn samen is. Ik heb ook zo'n soort vriendschap en vind dat altijd heel bijonder!

  Liefs!

  ReplyDelete
 4. Heerlijk artikel! Also: die outfit van Sophie is echt geweldig. Love love love dat sjaaltje & dat t-shirtje, oh my! XX

  ReplyDelete
 5. Ik liep begin van het jaar nog stage in Den Bosch..dat sfeer is daar altijd zo fijn, echt een leuke stad, en hele bijzondere winkeltjes. :)

  Liefs.

  ReplyDelete
 6. Mooie foto's! Ben er nog nooit geweest maar het lijkt me zeker leuk om er nog een keer heen te gaan!

  ReplyDelete
 7. Handig! Den Bosch is vrij dichtbij, en ik zit vaak vast of moet omrijden via deze stad als ik naar Utrecht (toen voor rv's, inmiddels voor fun en een aankomende studie hell yeah happy happy) reis. Vind vooral de minigrachtjes leuk en in de zomer moet je eens de Boulevard bezoeken. Dikke fissa, geen grapje.

  ReplyDelete
 8. Ik ga vaak naar Den Bosch, aangezien ik er dichtbij woon. Hele leuuke foto's en gave tips!

  ReplyDelete
 9. Geweldig!!! I really like how you've spend your day! So relaxing fun and exploring new places, love it! I dobhave to say that you write beautifully! Echt mooi!
  Love,
  Jade x

  ReplyDelete
 10. Ik kom hier eigenlijk nooit, maar dit nodigt toch wel uit. Snel een dagje plannen :) Mooie foto's!!

  ReplyDelete
 11. Wauw, wat een mooie foto's heb je gemaakt! Die bij het raam vind ik echt prachtig. Den Bosch is trouwens echt een top stad :-)

  ReplyDelete
 12. Ik kom wel eens in Den Bosch, er zijn inderdaad zulke leuke hotspots! Die foto van Sophie is echt prachtig<3

  ReplyDelete
 13. Jaa, pas ben ik ook in Den Bosch geweest en al die concept stores en eettentjes zijn zo gezellig daar. Fijn stadje! <3

  ReplyDelete
 14. oh klinkt allemaal echt leuk! ik ben echt never in den bosch geweest, wellicht deze zomer eens langs gaan dan maar !
  xx Ish

  ReplyDelete
 15. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik zie wat voor leuks je er allemaal kan doen is dat misschien iets voor binnenkort!

  ReplyDelete
 16. Wat een prachtige foto's, Den Bosch lijkt me echt een hele fijne stad!

  ReplyDelete
 17. Wauw wat een prachtige foto's zeg! Ik kwam hier vroeger zo vaak en ik vind het echt een geweldige stad! Wij gingen iedere zaterdag lunchen bij de Parade of in de korte Putstraat (een terrasstraat waar je overigs ook 's avonds heel leuk kunt stappen) :D

  ReplyDelete
 18. Als eerste: wat een mooie foto's
  Den Bosch is echt mijn favoriete stad denk ik. Helaas ben ik verhuis uit Den Bosch. Laatst was ik er nog, alleen hadden we niet zoveel tijd, dus zijn we alleen bij Koekwaus, Daily Poetry, Dit en nog wat andere leuke winkeltjes. Gelukkig zijn die winkeltjes zo gezellig dat ik in de toekomst nog heel vaak terug ga :D
  Julia

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio