Wednesday, June 8

outfit • a vintage parisienne

Wednesday, June 8Ik ben hopeloos verliefd. Op rood. Dieprood, felrood, bordeaux. Een kleur die in het teken staan van liefde, passie, hartstocht. Een grote bos rode rozen. Aardbeien, kersen, appels en watermeloen. Een kleur die bovenal mijn hart de afgelopen weken sneller heeft doen kloppen. Liet ik deze sprankelende kleur vroeger nog links liggen, paradeer ik  nu door de straten in het liefst, je raadt het vast al, rood. Sinds kort word ik ook op school en door kennissen bestempeld als een typische Parisienne. Ik zou er zogezegd enorm Frans uitzien; mijn korte zwarte haar, een iets chiquere stijl en vooral de (rode) sjaaltjes om mijn nek en het bij tussenpozen dragen van een (rode) baret zouden daar zeker mee te maken hebben. Inmiddels wordt op elke outfit wel door minstens een iemand de opmerking 'Frankrijk', gemaakt, wat ik maar als een buitengewoon groot compliment ervaar. Parisiennes worden namelijk gezien als de best geklede vrouwen op de wereld en daar zou ik maar al te graag bij horen.


Het allerliefst draag ik ook iets vintage, of soms beter gezegd 'tweedehands'. (de definitie van vintage kleding is dat het ouder dan 20 jaar moet zijn en dat is niet altijd zo.) Een kledingstuk met een tweede (of derde) leven, waar jij deel van mag uitmaken. Het is verantwoord, je besteedt je geld immers niet bij een grote keten die iets waarschijnlijk onder vreselijke omstandigheden en met vreselijke gevolgen laat maken. Ook is iets wat jij in een tweedehandswinkel (of vintage winkel) gevonden hebt unieker. De kans dat iemand in precies hetzelfde rondloopt zal een stuk kleiner zijn en dat is toch wel tof om in je achterhoofd te houden!

Daarbij ben ik van mening dat het vinden van je eigen stijl een stuk meer naar boven komt bij het winkelen in een tweedehandswinkel. Tenslotte word je daar niet beïnvloed door meningen van buitenaf, of wat de trends zijn die op dat moment in de winkel hangen. Bij het zoeken naar iets moois in een tweedehandswinkel gaat het er om wat jou aantrekt. Het is dan minder een typische stijl, maar iets waar jij gelukkig van wordt!

Het aandeel van tweedehandskleding in mijn kledingkast groeit vlot en als nieuw voornemen wil ik zoveel mogelijk vintage kleding blijven kopen. Verantwoord, mooi en uniek. Iets om blij van te worden.

(oh. en heel veel liefde voor mijn nieuwe vintage blouseje/topje. Zoals ik mijn inleiding al begon, is rood een sprankelende en vooral sprekende kleur. Ik ben hopeloos verliefd.)

hoeveel vintage hangt er in jouw kledingkast? en draag jij veel rood?


foto's door Laura (lauresque)

24 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Rood staat je echt heel erg leuk Naomi!

  ReplyDelete
 2. Mooie outfit, leuk zulke vintage vondsten. Mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie outfit Naomi, rood staat je écht heel goed! Ik koop ook tweedehands, maar net zo goed gewoon in ketens (oeps). Ik ben m'n hele leven al tweedehands kleding gewend (m'n moeder houdt d'r van) dus een deel van m'n kledingkast is in ieder geval wel vintage :)

  ReplyDelete
 4. amazing outfit girl! your looking great!

  ReplyDelete
 5. Ik haatte rood altijd maar vind het de laatste tijd steeds mooier! Jou staat het iig super (as always).

  ReplyDelete
 6. Zo'n leuke outfit! Heb zelf ook een vintage blouse. Vind je zo mooi staan bij die rozen! ;)

  ReplyDelete
 7. Hier moet ik wel even op reageren. Mijn favoriete kleur is Bordeaux😊😊

  ReplyDelete
 8. Aah je ziet er zo leuk en lief uit! Ik houd echt van je stijl :) Ook echt leuk dat die roosjes bijna precies dezelfde kleur hebben als je blousje. Bij mij hangt de kast bijna voor de helft vol met kleren van de Ij-hallen, niet per se vintage, maar wel leuk en goedkoop :)

  ReplyDelete
 9. Geweldig blousje is het inderdaad! Ik zou wel vintage kleding willen, maar de kringloop hier is niet veel soeps en al helemaal niet vergeleken met de toffe tweedehands winkels in A'dam<3 Rood is een kleur die je trouwens ook prachtig staat!

  ReplyDelete
 10. En het staat je echt prachtig: dat rood! Mooie foto's heeft Laura gemaakt :)

  ReplyDelete
 11. De rode rozen op de achtergrond complimenteren perfect je rode blouse,- echt een mooi detail.
  Ik shop af en toe in de tweedehandswinkel, met wisselend succes, haha.

  ReplyDelete
 12. Wat een toffe outfit en ik herken het Franse er inderdaad wel in, wat je absoluut als een complimentje mag opvatten! Ik vind het echt erg jammer dat er hier in de buurt niks tweedehands is en het enigste wat je dan zou kunnen vinden is de tweedehandsmeubelzaak waar alles belachelijk duur is...

  ReplyDelete
 13. I love this look so much :)

  https://lifeeofgirls.wordpress.com

  ReplyDelete
 14. Rood staat je super goed!! En super mooie foto's!

  ReplyDelete
 15. Je ziet er echt keer op keer zo leuk uit. Laf it!

  ReplyDelete
 16. rood staat je prachtig Noemi, en ja vintage winkelen is een van de allerfijnste dingen die er zijn
  xx Ish

  ReplyDelete
 17. Wat een prachtige foto's!
  Oh en die rozenstruik, zo mooi! Én hij matcht ook nog met je outfit.
  Ook leuk gedaan met de vermelding van de items die je aan hebt zo in de foto!

  Liefs!

  ReplyDelete
 18. Toffe outfit! En de foto's zijn zo mooi!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 19. Stuk voor stuk zulke mooie foto's ! <3

  ReplyDelete
 20. Wat heb je toch een leuk stijltje! Een beetje nonchalant alsof je het zo uit de kast hebt gepakt maar daarvoor staat het dan weer net te leuk!

  ReplyDelete
 21. Heel mooi blouseje! Prachtig hoe je outfit ook bij de achtergrond past. En ik heb heel weinig vintage in mijn kast, maar ik wil wel meer tweedehands gaan kopen, het is inderdaad lekker uniek en duurzaam :)

  ReplyDelete
 22. I am beyond obsessed with this outfit and these photos. When I first saw a few of them on Instagram, I could not contain my excitement. You are such a lovely person. xx Laura

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio