Tuesday, August 16

nog twee weken zomervakantie

Tuesday, August 16

Ik heb nog twee weken zomervakantie. Bijna niks staat vast (behalve mijn werkroosters) en ik heb alle tijd om verschillende plekken en mensen in omstreken te bezoeken. Net terug uit Barcelona (11 prachtige dagen waar ik van plan ben om nog het een en ander over te vertellen), heb ik de afgelopen twee dagen afgezien van een koffie-klets-date vooral niks gedaan. Ik bedacht dat twee weken niks doen me niet zo'n goed plan leek en dus besloot ik een lijstje te maken (ik ben nu eenmaal een lijstjesmeisje) van bloggen en bloemen plukken tot steden verkennen en 70's dance party's houden.
Meer bloggen
Ik weet het. Echt. Het kan zijn dat hier niet zoveel van terecht komt, maar ik zit bordenvol inspiratie voor nieuwe posts en eerlijk gezegd kan ik niet wachten om meer te plaatsen, te schrijven en te delen. Als een echt lijstjesmeisje heb ik tijdens die uren van series kijken, voor me uit staren, slapen en boeken lezen de tijd genomen om eens écht goed na te denken over het bloggen. Want, ik heb de afgelopen maand een nogal onaangekondigde blogpauze genomen, een die nodig was en volgens mij niet geheel verrassend was.

Een werd een kort, maar krachtig lijstje met alle dingen die ik leuk vind aan het bloggen en waarom ik ook al weer begonnen was. Het kwam ongeveer hier op neer:

• ik kan mijn ei kwijt, het is mijn creatieve uitlaatklep
• het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe vrienden maken
• doen waar ik zin in heb, het is mijn eigen platform waarop alles kan en alles mag
• mijn lezers blij maken is het leukste ter wereld, inspireren met mijn posts, ze nieuwe dingen leren
• veel over mezelf te weten komen, mezelf beter leren kennen
• heel veel leren. en schrijven. en leren. en fotograferen (wat het allerleukste is op aarde). 
• dingen doen waar je alleen maar van kon dromen, foto's plaatsen waarvan je nooit dacht dat je die ooit kon maken

Een dag alleen naar het strand gaan
Uitwaaien aan het strand is een van mijn meest favoriete bezigheden. Je voeten die voorzichtig het ijskoude of kokendhete zand aanraken, erin zakken en verdwijnen. Voetje voor voetje het zoute water inlopen, totdat het tij net je enkels raakt. Misschien doe ik dat wel vandaag. Een stranddoek, zonnebril, een paar boeken en vooral géén telefoon (of nouja, zolang je internet uitstaat en je heb alleen gebruikt voor wat muziek is alles best) is genoeg.

een stad ontdekken waar je nog nooit bent geweest
Er zijn zoveel leuke steden in Nederland waar ik en vast vele anderen, nog nooit zijn geweest. Want, laten we nu even eerlijk zijn, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn tof, maar Den Bosch, Nijmegen, Haarlem, Groningen, Delft, Maastricht, Tilburg, Zwolle, Leiden en Breda zijn stuk voor stuk ook prachtige steden! Ik hoop zelf nog een dag naar Breda te gaan. Heb jij nog een tip voor een leuke stad?bloemen plukken
Pluk wat bloemen in het park, langs de weg, in het bos. Snij ze schuin af, maak boeketjes (het leukste wat er is!) en zet een vaas met een prachtig boeket in de woonkamer! Ik weet zeker dat je moeder er ook blij van wordt en anders zet je 'm maar in je kamer.

een danceparty houden
Ik houd van muziek. Ik houd van dansen. Het liefst dans ik nu op muziek uit de jaren 60 en 70, gewoon, omdat het zo fijn swingt. Ik ben op dit moment enorm verslaafd aan de 'soul train line' filmpjes op youtube (een van mijn favorieten kan je hier vinden). Het dansen, de outfits, de muziek, werkelijk alles is geweldig. Nu moet ik nog zo kunnen dansen. Nouja. I will try. (and fail)

nieuwe outfits verzinnen
Momenteel ben ik een beetje blut (of nouja. echt. blutblut. alsin. blut. ik baal enorm.) en hangen de winkels vol met de nieuwe herfstcollecties en zie ik veel te veel leuke kledingstukken en toffe accessoires. Maar, ik moet nodig eens gaan sparen en daarom lijkt het me handig om eens te kijken hoeveel outfits ik uit mijn kledingkast kan halen! Heel veel laagjes en onontdekte combinaties liggen vast op me te wachten.

een kaartje sturen
Ik heb deze vakantie twee kaartjes gekregen, een uit Japan (van Ishara!) en een uit Italië (van Robin!). Een kaartje krijgen vond ik zó ontzettend leuk, dat ik heb besloten om vandaag ook een aantal kaartjes te sturen naar een aantal van mijn vrienden! Ookal komen ze uit Nederland, als je een kaartje krijgt van iemand betekent dat dat diegene er écht moeite in heeft gestoken en dat maakt een berichtje zoveel leuker!Dat was een kleine greep uit de dingen die ik de komende twee weken wil gaan doen! 

Heb jij nog een aantal tips? Wat zijn jouw plannen?


foto's door: Demi Koen

7 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Het is inderdaad leuk om steden in Nederland te 'ontdekken'. Veel mensen gaan naar de standaard grote/bekende steden maar er is nog zo veel leuks en moois hier in dit kikkerlandje. Zoals bijvoorbeeld De Veluwe, (oke geen stad, maar wel super mooi). Mijn plannen zijn nog werken, verhuizen naar Amsterdam (spannend), en introductie voor de uni :) Geniet nog van je laatste twee weekjes!

  ReplyDelete
 2. Als voormalige Nijmegenaar raad ik je natuurlijk aan om naar Nijmegen te gaan! Er zijn zo veel leuke hotspots (Bairro Alto, FIKA,...) en vintage winkeltjes, vooral in de Stikke en Lange Hezelstraat. :-)

  ReplyDelete
 3. Klinkt als de perfecte lijst voor de laatste twee weken zomer vakantie. En de foto's bij deze blog zijn ook weer van een heerlijk sfeertje voorzien. <3

  ReplyDelete
 4. Willemijn Johanna18 August 2016 at 09:52

  Tip voor een leuk stadje: Deventer! Prachtig oud centrum (ga naar de walstraat en het bergkwartier)!

  ReplyDelete
 5. Eerst en vooral: wat een sfeervolle foto's. Ook je jurkje vind ik zeer mooi :)
  Hopelijk kan je alles van je lijstje afstrepen. Als je je verveelt hier nog een tip: samen met vriendinnen een overheerlijke taart bakken en die bewaren voor een gezellige picknick later die dag in het park.

  ReplyDelete
 6. Laat het weten als je naar Breda komt, dan kan ik je nog wat tips geven :)

  ReplyDelete
 7. leuk lijstje!:) en dat jurkje staat je echt super!!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio