Friday, September 30

Disposables of Barcelona

Friday, September 30
Gracias Barcelona. Een stad die voorheen niets meer betekende dan een onbekende plek in een land waar ik nog nooit een voet in had mogen zetten. Dankjewel. Dankjewel voor je prachtige sterrenhemels, de zee, de nauwe en charmante steegjes. Dankjewel voor de lichtjes in het donker die jij liet gaan, waar ik vanuit mijn huis, boven op de Tibidabo, een onvergetelijk, dromerig uitzicht over had. Net kleine sprankelende sterren, die met elke lichtstraal mij een kriebel in mijn buik gaven. Bedankt, voor het heerlijke eten. Voor die paar woordjes Spaans die ik stotterend (verkeerd) durfde uit te spreken, voor een fijne tijd met mijn vrienden, voor avontuur. Dankjewel.


1st of August, 2016 - current location: Vliegveld - Airbnb
Vanaf het vliegveld rijden we met een taxi het centrum van Barcelona in. Bergen omsluiten ons, de wind raast door het openstaande autoraampje en het Spaans (de taxichauffeur houdt een nogal uitgebreid telefoongesprek) vliegt me om de oren. Barcelona is verreweg van wat ik me had voorgesteld. De bergen (bergen?), het Spaans (ik ben nog nooit in Spanje geweest), de huizen en de wegen. Jeetje. Wat is dit een grote stad.

1st of August, 2016 - current location: het appartement, la piscine
Na we onze koffers met een plof neer hebben gezet op de betegelde vloer van ons appartement, kunnen we bijna niet wachten. Keetje grijpt de sleutel waar een groene sleutelhanger aan bungelt en met z'n alleen lopen we het appartement uit naar boven. Want daar, bovenop de Tibidabo, hebben wij beschikking over een zwembad. Het is er prachtig. Links van ons bevindt zich een grasveld en een aantal huizen, rechts van ons een ravijn (of nouja, redelijk diep) met aan de overkant een hoge berg vol bos. Maar het mooiste van alles is het adembenemende uitzicht. We kunnen hier verder kijken dan vanaf mijn slaapkamer, we zien de sagrada, het world trade center. De montjuic.

2st of August, 2016 - current location: la Rambla
La Rambla is mooi, maar ontzettend toeristisch. Via een wirwar van kleine straatjes komen we uiteindelijk terecht aan de kust, waar we lunchen en genieten van de schaduw die enkele palmbomen ons bieden. De binnenstad en kleine steegjes zijn wat ruiger, maar tegelijkertijd ook enorm gezellig. Het gevoel kan ik niet precies plaatsen. Overal hangen lampenslingers, of vlaggetjes. Balkonnetjes staan vol met planten en we lopen talloze cafeetjes voorbij. Deze stad is enorm, de grootte en drukte is nogal overweldigend.

3st of August, 2016 - current location: Montjuic
3 augustus. Keetjes verjaardag. We vieren het met een simpele oreocheesecake die we kopen in de plaatselijke supermarkt en nemen s'avonds de bus naar de montjuic. Daar, bovenop de beroemde berg van Barcelona, vindt een filmfestival plaats in de openlucht. Samen met een hoop anderen scannen we onze kaartjes en wandelen we in het pikkedonker het festivalterrein op. We dalen neer op een kleedje tussen honderden Spanjaarden en verorberen, terwijl we luisteren naar een bandje, ons avondeten (pastasalade). Om een uur of 10 start de film, Silence of the Lambs. Ik heb hem ooit al gezien, maar blijk hem grotendeels vergeten te zijn (creepy alert). Doodstil is iedereen, aandachtig kijkend naar het schouwspel dat zich voor ons afspeelt.

Na de film moeten we noodgedwongen (de bussen rijden niet) naar beneden lopen. Niet heel erg zou je zeggen, het uitzicht is immers prachtig. Toch loopt het geheel niet zo spoedig, we moeten onze weg nog naar de andere kant van de stad vinden en op een onduidelijk nachtbussen netwerk hadden we niet echt gerekend. Drie nachtbussen, een grote wandeltocht en 3 uur later zijn we dan eindelijk thuis.4st of August, 2016 - current location: La Barceloneta
Vandaag vertrekken we naar het stadsstrand van Barcelona, la Barceloneta. De drukte valt verbazingwekkend nog mee, het water is wat fris, maar heerlijk en de sfeer voelt prettig aan. Keetje en ik besluiten een aantal met grafitti bespoten betonnen blokken te beklimmen, ze zijn wat verder in zee, maar dienen als een leuke fotolocatie en speelparadijs.

5st of August, 2016 - current location: La Sagrada Familia/La Rambla
Na een enorme wandeling naar La Sagrada Familia, wat 'oh's' en 'ah's' en een kleine teleurstelling later (geen kaartjes vooraf gekocht? geen toegang..) besluiten we om het winkelgedeelte van Barcelona maar eens te verkennen. De jongens willen wel een paar nieuwe sneakers en Keetje en ik willen wel een aantal vintage winkeltjes bekijken. We stuitten uiteindelijk op de straat Caller de Tallers, een pittoreske gezellige plek vol met vintage shops, record shops en muziek winkels.

6st of August, 2016 - current location: La Ciutadella
Op zoek naar een leuk restaurantje stappen we uit bij Arc de Triompf en lopen de boulevard af naar het Ciutadellapark. Het is een prachtig park, groot en ruim. Overal zitten mensen te genieten van de avondtemperaturen en na een aantal minuten lopen komen we zelfs een jamsessie tegen. Overal zitten Barcelonezen en hippie-achtige mensen te dansen. De sfeer is apart, maar interessant.7st of August, 2016 - current location: Picasso museo
Vroeg opgestaan staan we voor het Picasso museum, waar we ontdekken dat de rij 10x zo lang is als een paar dagen terug. Wat blijkt, het is de eerste zondag van de maand en entree blijkt gratis te zien. Na een rij van 3 kwartier, daaropvolgend een wachttijd van 3 kwartier en 4 ijsjes kunnen we eindelijk de befaamde werken van Picasso aanschouwen.

8st of August, 2016 - current location: La Rambla
Vandaag hebben Keetje en ik wat quality time en gaan we met z'n tweeën de stad in. Dit keer gaan we eens echt op een vintage-zoektocht, zonder dat we de jongens al te veel te vervelen. Onze eerste stop is de Flamingo Kiloshop, waar Keetje de meest toffe broek past die helaas net te klein is. Ook in Holala Vintage en Flamingo Gallery blijken we niet te slagen. De vintage winkels in Barcelona zijn absoluut een aanrader, met een geweldige inrichting (in Amsterdam kunnen ze hier nog wat van leren!) en een toffe sfeer.

9st of August, 2016 - current location: Montjuic
Vanaf Placa Espanya lopen we naar de beroemde lichtfontein, die op dit moment niet zo sprankelend is. Iets hogerop, voor een monumentaal pand, het Nationale Catolijnse museum, heb je een mooi uitzicht over Barcelona. In de hitte lopen we vervolgens door naar het Joan Miro museum, daar verwonderen we ons over de kunst en nemen we voor het eerst de metro de Montjuic af. Man, wat is dat metronetwerk snel zeg)

10st of August, 2016 - current location: Gaudi
Onze laatste volle dag staat in het teken van de twee grootste toeristische attracties, La Sagrada Familia & Park Quell. Gaudi is een meester van de kunst, van de architectuur. Al het werk, alle gedachtes achter elk van zijn creaties, terwijl hij bleef denken aan de latere generaties die zijn werk zouden voortzetten, het is buitengewoon fenomenaal.

 11st of August, 2016 - current location: Airport
 Binnen mum van tijd zijn verdwijnen onze eigendommen weer in onze koffers.


Natuurlijk is een reis van 11 dagen niet te omvatten in 1000 woorden. Niet eens in 10.000 woorden, of 100.000.  Dit is geen poging om mijn reis te vertalen, maar een poging om wat te delen. Hopelijk vonden jullie mijn poging met een aantal letterlijke (echt letterlijke!) diary entries die ook in mijn reisdagboek geschreven staan het lezen waard.

Adios!

Naomi

12 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. ik houuuuuuuuu van de vormgeving van deze post! Het ziet er ook super leuk uit (en mooi weer ha)

  ReplyDelete
 2. De foto's zijn hier allemaal zo gaaf! Ik wou dat ik met je mee was gegaan.

  ReplyDelete
 3. Klinkt zo fijn allemaal! En zo leuk hoe je deze post hebt vormgegeven! love it <3

  ReplyDelete
 4. Ik ben deze zomer ook naar Barcelona geweest en het is echt leuk om alles nog zo eens opnieuw te bekijken (;

  ReplyDelete
 5. Zo een leuke foto' en zo mooi, hier wil ik zeker eens naartoe gaan!!

  https://letyourhairdownsofie.blogspot.be

  ReplyDelete
 6. Whuutt wat gaaf gedaan dit Naomi! Hoeveel werk moet dat wel niet geweest zijn met die foto's en dan alle tekst er nog bij.. Het resultaat mag er zijn, superleuk om te lezen en te bekijken!<3

  ReplyDelete
 7. Ahh klink allemaal zo gezellig! Barcelona moet echt op mijn bucketlist! :) En wat heb je het leuk gedaan met al die foto's en dingetjes erbij!

  ReplyDelete
 8. Wat een ontzettende leuke foto's. Ook al je woorden heb ik met veel plezier gelezen. Ik ben zelf deze zomer ook naar Barcelona geweest. Die stad heeft me zoooooveel energie gegeven. Ik wil er zeker nog eens terug. Ik vind dat je de foto's echt op een leuke manier hebt gedeeld hier met alle tekstjes en kleurtjes. Klasse! xoxo

  ReplyDelete
 9. Wat schrijf je fijn. Heel levendig, een genot om te lezen. Barcelona wil ik graag nog eens naartoe, lijkt me een prachtige stad!

  ReplyDelete
 10. Wat ziet dit er heerlijk uit! En wat een leuke vormgeving heeft deze post, bijna als een dagboek! X

  ReplyDelete
 11. zooo leuk, ik ben 2 jaar geleden ook eens naar barcelona geweest, inderdaad een geweldige stad. superleuk vormgegeven post ook!!!

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio