Thursday, March 31

art • weekend tip

Thursday, March 31

Mocht je nog niet besloten hebben wat je wilt gaan doen dit weekend, dan heb ik hier een last-minute tip! Momenteel wordt er namelijk een collectie foto's van Jacques Henri Lartigue getoond in het Foam, het fotografie museum van Amsterdam. 3 april (aankomende zondag) is de laatste dag, maar deze collectie is iets om niet te missen! Musea zijn verre van saai, ze zijn interessant, groot en indrukwekkend. Je eigen gedachten projecteren op andermans gedachten, opgeslokt worden in een andere tijd, staren naar iets wat je écht afgrijselijk vind en bedenken waarom het zo afgrijselijk is en achteraf een kopje thee gaan drinken bij het leuke cafeetje om de hoek. Zoveel moois kan er zijn als je een musea-dagje plant! (of je kan spontaan een kwartier voor sluitingstijd gaan. ook niet erg!

Tuesday, March 22

outfit | spring has sprung

Tuesday, March 22
De zon geeft me energie en maakt me blij. Ik ben vast niet de enige die onmiddellijk naar buiten wil rennen als de zon de stad verlicht. Dansend over de bruggen van de grachten, opwaaiende zomerjurkjes, met een ijsje in je hand op een terrasje zitten. Ik heb er zin in. Jij ook?

Sunday, March 13

morning mixtape

Sunday, March 13
Naar aanleiding van mijn artikel 'blij de dag beginnen', heb ik besloten om mijn morning mixtape te delen. Ik ben op muziekgebied totaal geen expert. Verschillende genres kan ik niet onderscheiden, artiesten 'die je echt móet kennen' ken ik meestal niet en ik ben geen type dat vaak naar concerten gaat. Desalniettemin heeft muziek grote invloed op mijn leven, creeërt het rust wanneer ik dat nodig heb en een fijne vibe waneer ik eens lekker los wil gaan op een combinatie van mooie klanken.

Speciaal voor jullie (en mezelf) heb ik een fijne 'feel good' playlist samengesteld, met de liedjes die ik de afgelopen tijd veel beluisterd heb in de ochtend of net ontdekt heb. Klinkt jullie dat niet als muziek in de oren?

Wednesday, March 9

mijn favoriete leesvoer

Wednesday, March 9
Momenteel bevind ik me in de stad Zaltbommel, waar ik mijn tijd verdrijf met zo min mogelijk internet en zo veel mogelijk leesvoer. Ik struin in mijn eentje door een oeroud monumentaal huis van onschatbare waarde en wandel met een prachtige hond (genaamd Max) langs de waal. Dit had ik nodig. Die rust. Ontstressen. Tijd voor mezelf, zonder broertjes, zusjes, ouders, vrienden, wie dan ook. Logeren bij een wat oudere familievriendin met een prachthuis en lieve lach. Zodoende besloot ik mijn favoriete leesvoer met jullie te delen. Omdat er echt wel iets anders bestaat dan internet. Echt.

Monday, March 7

het is weer kort

Monday, March 7
m'n haar bedoel ik dan. Door het zonnige weer van een paar dagen terug (wat inmiddels helemaal verbloemd is door alle heftige regenbuien) hakte ik in een opwelling de knoop door. Ik heb zin in de lente, de fleurige bloemenjurkjes die dansen in de wind, het fietsen zonder jas en ik hunker vooral naar de zon. Daar past een kort kapsel naar mijn mening perfect bij en toen dus afgelopen maandag een plekje vrij kwam bij mijn favoriete kapper moest ik wel. Het ging eraf!

Wednesday, March 2

blij de dag beginnen

Wednesday, March 2


Ik moet toegeven, ochtenden kunnen heel lastig zijn. Maar langzamerhand verander ik mijn ochtenden in iets om naar uit te kijken, waar ik blij van word. Wakker worden en gelijk uit je bed kunnen springen, opwarmen met een kop thee in je handen en rustig aan je dag kunnen beginnen. Zo horen ochtenden te zijn. 

'' When you arise in the morning, think of what a precious privilege it is to be alive - to breathe, to think, to enjoy, to love.'' - Marcus Aurelius

© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio