Tuesday, March 7

clair de lune

Tuesday, March 7
Het is een heldere donderdagavond als ik het koffietentje uitloop naast de bibliotheek. De huiselijke koffiegeur maakt plaats voor een fris briesje wat lags mijn gezicht strijkt. Een koude rilling overvalt me, als ik merk dat het geen regen maar tranen zijn die over mijn wangen stromen. Dat is wat een goed boek en mooie avond met me kunnen doen.


Ik kijk omhoog en recht voor me doemt een verlichte maansikkel uit de diepdonkerblauwe luch voor me op. De eerst deuntjes van Debussy weerklinken in mijn oren. Daar sta ik voor het water, waarin de sterren weerspiegelen, naar boven te staren terwijl mijn gedachten met vlagen voorbij komen en verdwijnen. Hoewel dit het laatste is wat ik wil doen, pak ik toch mijn telefoon uit mijn zak, enkel om Clair de lune op repeat te zetten. De wind suist langs mijn oren, de pianonoten verdringen alle gedachten en ik kan alleen maar luisteren.

Tegen de tijd dat ik op mijn fiets spring is mijn favoriete pianostuk alweer voorbij en begint het zachtjes opnieuw. Ik kies voor een omweg, waardoor ik in plaats van acht minuten, 20 minuten lang door de stad fiets. De pikzwarte schaduwen van de geraamtes van de bomen steken af bij de nachtblauwe lucht.

Het is daar, op dat moment, fietsend door mijn buurt over de grachten, rillend luisterend naar een nummer dat haast niet met woorden te beschrijven valt, dat ik me voor even één voel met mezelf. Met mijn gedachten. Met het maanlicht wat de stad deels verlicht en de betoverende klanken van Debussy en met alles wat er komen gaat. Al het onbekende.

Opnieuw proef ik de zoute tranen. De pianoklanken stopen precies als ik voor mijn deur sta.

Vanavond is het alleen de maan,
en ik.


analoge foto in de sneeuw in het vondelpark van mijn beste vriendin Keetje.

7 comments :

Wat lief dat je een reactie achterlaat en leuk dat je even kijkt op mijn blog! De reacties ouder dan 4 dagen worden gemodereerd :)

Liefs,

 1. Soms is het inderdaad heerlijk om te gaan fietsen in het donker, alleen even nadenken.

  ReplyDelete
 2. Wauw! Het nummer ken ik niet, maar ik ga het gelijk opzoeken. Heerlijk, zulke avonden. Malou x

  ReplyDelete
 3. Wat heb je dit prachtig geschreven! Ik ken het liedje niet, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden!

  ReplyDelete
 4. Wat ongelofelijk leuk, heel erg mooi geschreven! xx

  ReplyDelete
© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio