FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Dan kan je altijd even een mailtje sturen (zie: contact) of me bereiken via Instagram prive-messages (gaat meestal wat sneller).

Mag ik een foto die door jou gemaakt is gebruiken op mijn eigen blog of social media kanaal?
Nee, dit moet je eerst even persoonlijk vragen aan me via mail. Vermeldt er ook even bij om welke foto het gaat. Pas als je mijn toestemming hebt kan je die foto waarom het gaat gebruiken!

Welke camera gebruik je eigenlijk?
Ik gebruik een Nikon D5500 met een analoge 50 mm lens 1.8, de 35 mm 1.8 en de kitlens. Het gaat trouwens niet om de camera (de meeste spiegelreflexen body's van nikon en canon hebben de gelijke kwaliteit), maar het verschil zit 'm meestal in de lens. Iets meer daarin investeren kan zeker geen kwaad! De de meest gebruikte lenzen voor bloggen zijn; de 35 mm 1.8 // de 50 mm 1.8 // de 35 mm 1.4 // de 50 mm 1.4. Natuurlijk hoef je helemaal niet perse een spiegelreflex te kopen in het begin, maar uiteindelijk maakt het wel een wereld van verschil!
Voorheen (voor augustus 2015) gebruikte ik de Nikon D3100.

Met welke site heb je je blog gemaakt?
Met blogger! Ik vind het een heel handig platform, lekker makkelijk, prima en je kan er veel zelf aan veranderen. Met wordpress is het allemaal net iets professioneler, maar dan moet je (vind ik zelf) wel al het een en ander weten van coderen en de betaalde versie nemen. Anders ziet het er gewoon niet zo mooi uit.

Hoe heb je een eigen domein (.com i.p.v .blogspot.com) gekocht?
Ik heb mijn eigen domein gekocht op Transip. Ik wilde er pérse eentje zonder hosting, aangezien blogger je blog al host. Een .com kost ongeveer 10 euro per jaar, en een .nl ongeveer 1 euro per jaar. Tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Hier vind je trouwens een artikel van blogger hoe je een domein moet instellen :)

Hoe bewerk je je foto's?
Voor het bewerken van mijn foto's gebruik de app VSCOcam op mijn telefoon! Waar ik het nodig vind komt ook Adobe Lightroom aan de pas. Dat is een betaald, maar echt geweldig programma. Daarvoor gebruikte ik altijd windows photo gallery (wat gewoon al op mijn computer staat) en dat werkte ook prima. Je kan dus ook de app VSCOcam gebruiken, of pixlr.com! Fonts zet ik op mijn foto's met picmonkey.com.

No comments :

Post a Comment

If you want to leave a little message, here is the place to do it! I would love to hear what you have to say - even if it's something small. I will try and reply to every comment I get. Big hug, Naomi

© LKTH 2014-2015 | BLOG DESIGN BY Labinastudio